vizsga


the big cat # 2003.03.13. 14:56

A munkáltatód némi ellentmondásba keveredik itt. Ha nem írta alő a képzést, akkor hogyan lehet feltétele a munád elvégzésének? Ezt azért tisztázhatná.

Egyébként pedig, ha létezik objektív követelményrendszer és ahhoz tartozó vizsgaköveletelmény és oklevél, akkor a munkáltatód véleményem szerint csak maximum olyan mértékben követelheti az elenszolgáltatást amilyen mértékben az oktatást biztosította, lényegében itt annyit amennyivel neked ezek után könnyebb lesz letenni az adott vizsgákat máshol. És mivel létezik objektív mérce arra, mit foglal magában az adott oktatás, azt a munkáltatód egyértelműen nem teljesítette.

joebt # 2003.03.13. 14:23

A képzést a munkáltatód írta elö?
Igen, bár ezt nehéz bizonyítani, mert a tanulmányi szerzödésben az áll, hogy én kértem.

Szükséges volt-e a munkád elvégzéséhez?
A munkáltatóm szerint igen, szerintem pedig nem.

A képzés iskolarendszerü volt-e?
Nem.

Ha nem volt iskolarendszerü, akkor külsö cég végezet elöre megírt tematika és vizsgakövetelmények alapján, vagy a munkáltatód szervezte és saját maga bonyolította?
A munkáltatóm szervezte és bonyolította ezeket a képzéseket. Munkáltatóm külső személyeknek is tart ilyen tanfolyamokat, a tanfolyamok végén nemzetközileg elfogadott vizsgákat tesznek.

Megvolt-e elöre határozva a számomkérés formája, gyakorlatilag az, hogy a viszga vajon mit jelent?
Igen, mint elözöleg írtam a vizsga nemzetközileg elfogadott vizsgát jelent. Igen meg volt határozva a tanulmányi szerződésben a vizsga.

Létezik-e ilyen akkreditált képzés, amiböl lehetne tudni, hogy mik a vizsga formai követelményei?
Igen, ezek többsége akkreditált képzés, a követelményei pedig a volt munkáltatóm internetes honlapján szerepelnek.

Üdv: joebt


Joe

the big cat # 2003.03.13. 13:47

Ez nem elégséges információ.

A képzést a munkáltatód írta elő? Szükséges volt-e a munkád elvégzéséhez?
A képzés iskolarendszerű volt-e?
Ha nem volt iskolarendszerű, akkor külső cég végezet előre megírt tematika és vizsgakövetelmények alapján, vagy a munkáltatód szervezte és saját maga bonyolította?
Megvolt-e előre határozva a számomkérés formája, gyakorlatilag az, hogy a viszga vajon mit jelent?
Létezik-e ilyen akkreditált képzés, amiből lehetne tudni, hogy mik a vizsga formai követelményei?

joebt # 2003.03.12. 13:33

Sziasztok!

Egy nagyon érdekes kérdésem lenne, a helyzet a következö:
Jelenleg a volt munkáltatómmal pereskedek, mert volt egy tanulmányi szerzödésem, amiben foglaltakat véleményem szerint a volt munkáltatóm nem teljesített. Ezt azért gondolom, mert a tanulmányi szerzödésben az áll, hogy biztosítja számomra a képzéseket és a tanulmányok befejezését lezárt vizsgák után X ideig nála dolgozom. Az X idöt nem töltöttem le, most ezért pereskedünk. Viszont az tény hogy az oktatásokat ténylegesen biztosították számomra (az, hogy milyen minöségben, az egy másik probléma), azonban semmiböl sem engedtek levizsgázni, hanem a tanfolyamok után csak belsö teszteket kellett írni. Namármost én úgy gondolom, hogy a vizsga, meg a tesztelés között óriási különbség van!! A hivatalos vizsga után ugyanis bizonyítvány is jár, amivel lehet kezdeni valamit.
Indokolhatom a döntésemet azzal, hogy a volt munkáltatóm egyoldalú szerzödésszegést követett el azzal, hogy nem engedett vizsgázni, holott a szerzödésbe vizsga, nem pedig belsö tesztelés szerepel?

Elöre is köszönöm a segítséget!

joebt


Joe