Szülés után visszatérés


Csipet # 2004.04.26. 17:33

köszi a választ! :)

the big cat # 2004.04.25. 14:31

A kötelező bérkorrekciót ezek szerint megkaptad, tehát itt nincs probléma, azon túl pediga munkáltatód belátása szerint tehet ajánlatot béremelésre.

Munkaköröd természetesen van, hiszen gondolom nem írtál alá semmilyen munkaszerződés módosítást, így a korábbi munakörödet vagy köteles ellátni. 44 napra évenet ugyan a munkáltatód átirányíthat más munkakörbe, de már ez a 44 nap is eltelt, így semmi a munakörödön kívüli dolgot ellátni nem vagy köteles. A munkáltatódnak viszont fizetnie kell a béredet akkor is, ha nem tud a munkaszerződés szerinti munkakörben munkát adni. Az ő mulasztása, hogy nincs új munkaköröd .

Csipet # 2004.04.25. 11:52

Tud nekem valaki segíteni, hogy ha gyermekem 1,5 korában visszamegyek dolgozni és nem kapom meg eredeti munkaköröm, nem kapok a többiekkel együtt fizetésemelést, és foglalmam sincs mit kell csinálnom, mert ők sem tudják, akkor mi a teendő? Részletesen a történetem:
Kisfiam 2002. szeptemberében született. Én 2004. januárjától visszamentem dolgozni, anyagi okok miatt. Természetesen előzetesen egyeztettem munkáltatómmal még előző év novemberben. Munkába állásom óta eltelt 4 hónap. Még mindig nincs munkaköröm. Többször rákérdeztem, hogy mit kell csinálnom, de "ezt még nem döntöttük el" válasszal elutasítják. Egy frissdiplomás fiú vette át "régi", gyártástervezői munkakörömet. (Én jelenleg diplomázom, de 10 éves gyakorlatom van.) Õ kapott céges autót, mobilt, nekem van 1 íróasztalom és 1 számítógépem. Márciusban volt fizetésemelés, amiből valamilyen ok miatt kimaradtam, de munkába állásomkor kaptam 10%-os korrekciót az előző évekre.
Nagyon igazságtalannak és kínosnak tartom az egész helyzetet. Mit lehet tenni ilyen esetben?