Jutalékos rendszer

Shaddark # 2014.02.19. 20:22

Szép napot!

Nekem csak egy olyan egyszerű kérdésem lenne, hogy jutalékos rendszerben dolgozom, és minden termék eladása után jár jutalék. A kérdés hogy ezután kell-e, és ha igen akkor mennyit kell adóznom, hány százalékos az adó a jutalékra?

Előre is Köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.03. 07:58

Úgy kötöttél munkaszerzuődést, hogy nem tisztáztad a bérezést? Gratula!

Jutalékos bérezés esetén a részletes szabályokat általában nem maga szerződés tartalmazza, hanem egy külön szabályzat. Amit viszont meg kellett volna kapnod a szerződéssel együtt. Méginkább a szerződéskötést megeleőzően.

Nhio # 2010.08.03. 07:30

Kedves fórumozók!

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan szerepel az a munkaszerződésben, hogyha valaki jutalékos rendszerben dolgozik? (Munkavállalói oldalon.)
Annyi van benne egyelőre, hogy előre meghatározott szempontok alapján. A szempontokról még papírt nem láttam, csak "meséltek róla". De az sincs benne, hogy előre, vagy utólag jár, mi alapján számolják ki. Lehet, hogy alap a kérdésem, de még sosem láttam ilyet.
Ezek szerint (a fix bérminimumon felül) minden hónapban utólagosan elszámolt változó összeget kapok és változó összeg után adózik a munkáltató?
Hogyan tudnám én ezt konkretizáni szerződésben? Meddig lehet elmenni a leszabályozásban abban, hogy mi alapján kiszámolva és mikor jár?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Nhio