Ő tudja, bár szerintem vagy akadálya a sikeres pályázatnak a közös megegyezéses megszüntetés, vagy nem. Akár így, akár úgy, az nem fog számítani, hogy ki kezdeményezte.
Közös megegyezés?
Igen, tudom ,de a munkáltató fontosnak tartja, hogy ezt is rögzítsük, egy esetleges későbbi foglalkoztatási pályázat esetére lehet értékes ha ez az információ is szerepel benne.
A munkaviszony közös megegyezéssel történő megszüntetése nem szorul indoklásra. Annak sincs különösebb jelentősége, hogy ki kezdeményezte.
Kedves Kovács_Béla_Sándor! Köszi a választ.
Kérdésem:
Mit gondolsz a szövegezésről? Mi az alternatív javaslatod?
Igen; igen. (Azt nem kérdezted, mit gondolok a szövegezésről.)
A határozott idejű munkaviszony közös megegyezéssel való megszünését a munkavállaló kezdeményezi. Megfelelő, e az, ha a munkavállaló a közös megegyezéssel való megszüntetést szóban kezdeményezi?
Ha a munkáltató azt elfogadja akkor és aláírják a közös megegyezéssel való megszüntetést, az tartalmazhatja-e a következőt?
"A munkaviszony megszűnését a Munkavállaló kezdeményezi, melyet a munkáltató elgofadott. A munkaviszony megszünésének oka, hogy a Munkavállaló jobb ajánlatot kapott, ezért munkahelyet kíván váltani."
ironma
Sajnos arra hivatkozva nem lehet megtámadni a közös megegyezést, hogy nem tudta a jogviszony megszüntetése az Ön számára nem előnyös. Ez nem tévedésbe ejtés.
A munkáltatónak nem feladata közös megegyezés esetén, hogy kioktassa a munkavállalót a jogairól. Sok munkavállaló ezt tévesen így gondolja.
Az Mt. 22. §. (5) a munkáltató egyoldalú jognyilatkozatára vonatkozik nem a közös megegyezésre. (A munkáltató az egyoldalú jognyilatkozatát az e törvényben meghatározott esetben köteles írásban indokolni és az igény érvényesítésének módjáról, és ha az elévülési időnél rövidebb, annak határidejéről a munkavállalót ki kell oktatni. A határidőről való kioktatás elmulasztása esetén hat hónap elteltével az igény nem érvényesíthető.)Az egyoldalú jognyilatkozatot meg kell indokolni és a munkavállalót ki kell oktatni a bírósághoz fordulás jogáról.
A rovat pedig a közös megegyezéses megszüntetésről szól.
probáltam de nem ért meg sajnos.nem akar adni.meg ö azt mondta nincs ilyen.
rozália, te próbáld megérteni, adni ha akar, adhat, bármit is, bármennyit is, de ha nem akar, nem kell adnia.
Ezt csak a munkáltatóddal tudod egyeztetni.
tudok olyan embereket akinek ez sikerült.én is probálkoztam de akkor engem nem akar megérteni.
„ igen ha a munkáltato megértő és meg tudunk egyezni.”
Tehát nem jár.
szeretném megkérdezni igaz e hogy közös megegyezéses elküldésnél jár e végkielégités?én utána jártam és jogilag igen ha a munkáltato megértő és meg tudunk egyezni.
Sziasztok!
Hasonló cipőben járok, mint itt a kérdező:
http://www.jogiforum.hu/forum/16/36135
Megtennétek, hogy ezt véleményezitek?
köszi
Már hogyne lenne az! A jogorvoslatról szóló kioktatás elmaradása ezért igazolja a bírósághoz fordulás határidejének elmulasztását. [Mt. 22. § (5)]
A jogviszony megszüntetésekor a munkáltatónak nem feladata, hogy kioktassa a munkavállalót a jogairól. Sok munkavállaló ezt tévesen így gondolja.
ironma
Sajnos arra hivatkozva nem lehet megtámadni a közös megegyezést, hogy nem tudta a jogviszony megszüntetése az Ön számára nem előnyös. Ez nem tévedésbe ejtés.
A munkáltatónak nem feladata, hogy kioktassa a munkavállalót a jogairól. Sok munkavállaló ezt tévesen így gondolja.
Akkor sokadszor: olyan nincs, hogy "közös megegyezéssel felmondott".
Ha a munkáltató akar felmondani, a felmondást meg kell indokolnia, és csak neki kell aláírni, az nem közös megegyezés.
A közös megegyezéses munkaviszony megszüntetés azt jelenti, hogy mind a két fél akarja, hogy megszűnjön a munkaviszony, ebbben az esetben kell az erről szóló megállapodást mindkét félnek (így a munkavállalónak is) aláírnia.
A munkaviszony megszüntetésére vonatkozó megállapodást meg lehet támadni, ha bizonyítani tudod, hogy tévedésben voltál, megtévesztettek vagy fenyegetés hatására írtad alá, csak ezt igen nehéz, mert a munkáltató bizonyosan azt fogja állítani, hogy nem.
Ha ennyire nem értesz hozzá, hogyha nincs szándékodban a munkaviszonyt megszüntetni, akkor nem írod alá a közös megegyezést, jobb, ha ügyvédhez fordulsz.
T.C!
GYES alatt 8 év után (8év gyerek tartós betegsége miatt), a munkáltató behívott és közös megegyezéssel felmondott. Nem vagyok abszoult járatos az ügyekben , másnap jöttem rá,utánakérdeztem előnyösebb lett volna nem aláirni.
Ott a helyszínen nem tájékoztatott semmiről.(Következmények , munkajog stb...)mindenképp alá akarta iratni!
Mit lehet tenni két nap után ha nem érzem jogosnak , korrektnek az eljárás módot. Kihasználták a tudatlanságomat. Előzetes felhívás, ismertetés nem történt erről a szándékrólés gondolkodási időt nem adtak.
Mit lehet tenni két nap után?
A jogorvoslati lehetőségekről, határidőkről munkáltatói rendes vagy rendkívüli felmondás esetén kell tájékoztatni a munkavállalót.
Te közös megegyezéssel távoztál, így a tájékoztatás elmaradásának nincs jelentősége, hiszen nem volt miről tájékoztatni.
Az első kérdésedre már kaptál választ, miért nem hiszed el? Teljesen mindegy, ki írja alá a megállapodást, ha... nem akarom ismételni magamat.
A megállapodás előtt kellett volna kicsit gondolkodni, vélem nem tartottak pisztolyt a fejedhez, hogy aláírd.
Ha nagyon akarsz, mehetsz bíróságra, de nincs értelme!
Ez nagyon gyenge. Szerintem te is érzed.
Ugyan a dokumentum neve: megállapodás, de ebben az esetben 2 dolgot is sérelmezek:
- Mivel a munkáltatói jogkört nem az arra jogosított személy gyakorolta ás írt alá (ebben szerintem személyesen kell eljárnia, nem ruházhatja át) -> véleményem szerint tehát az eljárása érvénytelen -> a megállapodás megtámadható.
- Olyan helyzetet teremtett a "munkáltató" az azonnali döntésre való felszólítással, amely alkalmas volt arra, hogy kényszerítőleg hasson, sőt megfélemlítsen vagy megtévesszen (hiszen semmi lehetőség nem volt a helyzet jogi megítélésére, tanács fogadására), szerintem az ilyen magatartás folytán létrejött megállapodás érvénytelen, támadható.
Szóval a kettővel korábbi hsz-ban említettek szerint a kérdésem az, hogy milyen határidővel, milyen szervhez (munkáltató, m bíróság) fordulhatok?
Köszönöm: K.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02