Persze, igazad van, miért is kellene egy jogi fórumon a különböző szavak jelentését érteni, és gyenge alapfoknál jobban beszélni a magyar nyelvet. Felesleges.
Lakáshasználati jog
Józsika kár a szavakon lovagolni !
„Egy tiszabői vagy egy ormánsági .......üresen álló lakással mit kezdenél?”
Az legyen az én gondom.
Amúgy az "üres" meg a "felesleges" szavak jelentése közötti különbséget érted?
Ja az a 840 ezer üresen álló lakás a következők miatt üres..
Egy részük felújítás alatt van.
egy részük lebontásra vár,
egy részük lakható,de a környezet olyan,hogy nincs munka lehetőség.... pangó lecsúszott környezet,
egy részük feketén bérbe adva.... tehát statisztikailag üres
,más részük a tulajtalálkahelye és
egy részük jó állapotú ,jó helyen van a tulaj mégsem akarja, nem meri bérbeadással hasznosítani.
Hogy miért ?
Sok oka lehet. Pl. az, hogy az ő, a rokonainak vagy a tágabb környezetének olyan valós vagy vélt tapasztalata van,hogy Mo.-on a jog erősen a bérlő felé lejt.
Legyen ez az általam bedobott 840 ezer lakásnak a 10%-a,,, az is 84 ezer üres lakás..
Maguk a számok egyébként költöttek.
Én szívesen átveszem...
Egy tiszabői vagy egy ormánsági .......üresen álló lakással mit kezdenél?
Az ezzel foglakozó véleményalkotók szerint a mo.-i lakásállomány 20% -a üresen áll.
Mo.-on van kb. 4 millió 200 ezer lakás.
Így az üresen állól száma kb. 840 ezer.
Bődületes egy szám.
Lehet visítani és vinnyogni !
Szóljál, ha tudsz valahol egy "felesleges" lakásról.
Én szívesen átveszem...
Nem értem, mire gondolsz.
„Amúgy nem ártana egy újraelosztás!!!”
Pl. önkormányzati kezelésbe venni a felesleges lakásokat.
osztap,
köszönöm a lényegre törő választ, erre voltam kíváncsi.
Kovács_Béla_Sándor,
„És kérj kizárólagos lakáshasználatot.”
Ez nem áll szándékomban, mert nem vagyok sem tulajdonos, sem haszonélvező, nem akarom én kirakni őt. Csak addig szeretnék maradni, amíg nem találok más lakhatási lehetőséget.
Alapos,
„bőséges a lakásbérlet kínálat”
Budapesten és a nagyvárosokban igen, de a kisvárosban, amelynek környékén lakom, nem.
„Amúgy nem ártana egy újraelosztás!!!”
Nem értem, mire gondolsz.
Amúgy nem ártana egy újraelosztás!!!
0 zsanna, zsanna,
bőséges a lakásbérlet kínálat
„Válást még nem indítottuk el.”
Hát indítsd el! És kérj kizárólagos lakáshasználatot.
zsanna,
A férjed jogán laktatok ott eddig minden, ő a haszonélvező. Ezért ez a Ptk. szerinti házastársi közös lakás. Amíg a bíróság nem dönt a lakáshasználat rendezéséről, addig maradhattok a lakásban, a férjeddel együtt lakva. Olvasd el a Ptk. 4:76., 4:77. és utána következő paragrafusokat.
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?…
A kivétel a nagykorú gyereked, őt nem védi ez a szabály. Mint szívességi lakáshasználónak, felszólítás után 15 napon belül távoznia kell.
Érdemes lenne egy ügyvéddel beszélned, minél előbb.
Szomorú örökös
Félreértesz, nem akarok maradni. De amíg nem találok albérletet, nem szeretnék az utcára kerülni a gyerekekkel. Azt gondolom, a jog védi a gyerekek érdekeit. Feltételezem, az enyémet is, mivel házastársként lakom itt. De mivel nem vagyok jogász, feltettem itt a kérdést, hátha egy jogi szakember válaszol rá. A te válaszod sajnos nem válasz a kérdésemre.
zsanna
„Kérdésem az, hogy megteheti-e? Ha esetleg zárat cserél (amit szintén megemlített már), mit tudok tenni?”
Szerintem itt a válasz a kérdésedre:
„A ház, amiben élünk, a férjem nagykorú fiának nevén van, férjem haszonélvező.”
Tehát neked semmilyen tulajdonjogod nincs ott, de mégis ott akarsz jogi úton maradni. Szerintem rossz ötlet.
Tisztelt Szakértők!
Lakáshasználati joggal kapcsolatos a kérdésem. Férjemmel megromlott a kapcsolatunk. Van egy közös, mentálisan sérült kiskorú gyermekünk, és velünk él az én másik két gyermekem, egyikük 18 feletti egyetemista, a másik kiskorú gimnazista. A ház, amiben élünk, a férjem nagykorú fiának nevén van, férjem haszonélvező. Férjem azt mondta, hogy még ebben az évben költözzek el, különben bíróságra, rendőrségre megy, és kiköltöztet a házból.
Kérdésem az, hogy megteheti-e? Ha esetleg zárat cserél (amit szintén megemlített már), mit tudok tenni? Ha mindezeket meg szeretném előzni, akkor milyen előzetes jogi lépéseket tudok tenni, hogy maradhassunk a házban, legalább addig, amíg más megoldást nem találok? Válást még nem indítottuk el.
Köszönöm a segítő tanácsokat!

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02