túlóra próbléma

kisrita # 2011.02.12. 18:51

prilu79

el sem tudod képzelni hány fő dolgozik ebben az országban havi 64 ezerért vagy még kevesebbért.

delfin21 # 2011.02.12. 15:45

Tisztelt Ügyvéd úr!Kérdésem az lenne,hogy millyen fórumhoz,ill.hivatalos szervhez lehet fordulni a következő problémával?Munkahely,ahol a párom dolgozik,eddig szálláslehetőséget biztosított dolgozóinak magánháznál,ahol tisztességes körülmények között élek.Most felszólította őket a vállalat igazgatója,hogy költözzenek át egy úgymond tömegszállásra,ahol nincs normális tisztálkodási,főzési lehetőség lehetőség sem.Mikor felvette a vállalat a férjrmrt,akkor szóbani megállapodást kötöttek,hogy a szállásukat fizeti a vállalat,erre több tanú is van.Most pedig az lett,hogy vagy fizetik maguknak a mostani szállást(napi 1000ft),vagy átköltöznek az embertelen körülmények közé.Mit lehet tenni ilyenkor,mert,ha szóvá teszi a dolgot,akkor kirúgják a biztos állásából.Van-e mód arra,hogy névtelenül bejelenti valahová,hogy ellenőrizzék milyen körülmények uralkodnak a másik szállón.Ne gondoljon a jobb helyen sem nagyo extra körülményekre,de ott van főzési fürdési lehetőség és nem alkoholisták gyülekezete,mint a másik helyen.Válaszát előre köszönöm.

prilu79 # 2011.02.11. 22:19

a 64 ezer heti fizu?nem hiszem hogy havi ember dolgozik ennyiért?

marianna1234 # 2011.02.11. 15:32

A munka szerződésemben takarítónőként szól de kertészetbe vettek fel már 7 éve bár ezt akkor sem értettem ha semmi közöm nem volt a takarításhoz új szerződést nem kötöttek velem
Már 2 hete szünet nélkül dolgozom mert még nem volt kilátásom új munkahelyre csak addig csinálom ezt amíg nem találok mást!
A bérlapokat megőriztem
Jelenléti ívem nincs
Üdv Marianna

bolondmelós # 2011.02.11. 09:42

Kedves Marianna!

Átérezzük a gondját, heti egy szabadnap minden esetben jár- kollektív/idénymunka esetén van ez alól kivétel.
DE ! meg kell nézni mit ír a munkaszerződése, munkaköri leírás, a munkaidő beosztásról szóló tájékoztató.

Azért írt ide, mert nem akar belenyugodni- de tenni kell.
Dokumentál(tat)ni kell hogy mennyi túlóra, extrán kiosztott "kommunista" vasárnap volt ledolgozva.
Amúgy ha van új munkahely kilátásban, akkor egy percig se haboznék, az OMMFnél feljelenteni őket.

Van jelenléti íve? Van munkaközi szünet?
A bérlapokat gondosan megőrizni, ha van.
Az a 64 ezer Ft piszok kevés.

marianna1234 # 2011.02.10. 21:11

Tisztelt szakértő!
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz én egy kertészetben dolgozom minden második hétvégén dolgoztam túlóráztam
De most a váltómat el küldték így engem kötelezett a munkahelyem arra hogy minden hétvégét nekem kell megoldanom beleértve az ünnepeket is különben el küldenek
ha nem vállalom
Keresetem minimál bér a hétvégét és az ünnepeket 500ft óra bérel számolják el
Kérdésem hogy a munka helynek van e joga erre kötelezni hogy 7 napból 7 dolgozzak vagy belekel ebbe nyugodnom hogy ilyen világot élünk vagy meg szakatsz vagy éhen halunk
Igy ki lehet használni az embereket
Januárban 64 ezer forintot kaptam tulórával együtt!
Elöre is köszönöm válaszát
Üdv
Marianna