túlóra próbléma

bolondmelós # 2011.12.17. 06:20

Vevek: a szabi az jár 4 órában is.
Nem vihető át jövő évre csak kivételesen indokolt esetben.
A túlóra meg időarányosan, asszem 40 órára vagy 48 vagy készenléti jellegűben 60 óra lehet összesen.
Én a 48 órát gyanítom felső határnak, tehát a te 66 órádat arányosítva a 8 órás munkaidőre tartoöm indokolatlanul soknak.

Fizetik egyáltalán a túlórádat? Vagy csak ott vagy heti 20 órás fizetésért?

vevek # 2011.12.17. 23:31

bolondmelós: A túlórámat fizetik vagy csúsztatják, hál istennek ezzel nincs gond, a probléma az hogy az eddigi túlórámért járó szabadnapjaimon kérik be ezeket a plusz túlórákat, napi 7- 9 túlóra,(4 órás állást vállalt létemre) ahol már sajnos nem tudok a csemetémmel mit csinálni, nem tudom kire hagyni.Kicsit kizsákmányolva érzem magam és remélem ezt valami hivatalosan is szabályozza, köszi a választ! :)

kismami1 # 2012.01.16. 13:41

Tisztelt Fórumozók!

Az alábbiakban szeretnék segítséget kérni:

Férjem közalkalmazottként dolgozik egészségügyben, nem folyamatos munkarendben. Hétfőtől péntekig napi 8 órát dolgozik (7-től 3-ig), hétvégenként pedig heti 1 nap kell bemennie (változó hogy szombatra vagy vasárnapra esik) 6 órát, és ünnepnapokon is szintén 6 órát. Ezek a hétvégék, ünnepnapok túlóraként vannak elszámolva, 150%-os bérrel.

Kérdéseim:

1. Van-e különbség a szombat, a vasárnap, és az ünnepnap elszámolása között, ugyanúgy 150% mindegyik, vagy járna rá 200%? (úgy hallottam van ilyen is, de nem találom sehol leírva)
  2. A jövőben nem akarják kifizetni, le kell csúszni, ez szabályos? Nem minősül elrendelt túlórának, amit kötelesek kifizetni?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Ksatya # 2012.01.19. 10:54

Sziasztok!
Meg tudná nekem valaki pontosan mondani, hogy ha a köza. pedagógus meg nem fizetett túlóra és helyettesítési díj megfizetése iránt munkaügyi pert akar indítani, kérelmének jogalapjaként melyik jogszabály mely rendelkezését jelölje meg?
Köszönettel, satya.

Puli66 # 2014.10.13. 20:00

Igazgatóhelyettesként dolgozom egy szakközépiskolában. Heti kötelező óraszámom 8 óra, efelett még heti 4 órában tanítok (szakmai tárgyat, ilyen végzettséggel egyedül én rendelkezem az intézményben). Tavalyi tanévben a KLIK tankerületi igazgató engedélyezte a túlmunka kifizetését, idén a kérelmet elutasította. Indok:
"Főszabály szerint az intézményvezető-helyettes többlettanítást nem végezhet, kizárólag eseti helyettesítést láthat el, ha a helyettesítés másként nem oldhat meg. Ez esetben a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ kollektív szerződésének 13. pontja szerint számítandó óradíj igénylésére jogosult."
Jogszerű-e a fenti eljárás?

tengigyongyi # 2017.11.13. 14:37

Tisztelt Ügyvéd Úr/Nő!
Intézményvezető-helyettesként dolgozom, a létszámunk alapján 4 óra a kötelező óraszámom.
6 órában tanítok, 2 fizika és 4 matek.Nem kértem túlóra kifizetését.Kötelező-e a túlóra kifizetést elrendelni, vagy le kell mondjak 2 tanóra megtartásáról?
Köszönettel.