Nagy átverés


Töhötöm # 2004.07.05. 10:20

Köszi a választ!

csufi99 # 2004.07.05. 08:59

A rendkívüli felmondásról olvastál eleget itt is, más topikban, nem is olyan egyszerű. Hogyan törj borsot az orra alá? Hát ezt csak Te tudod, ha belelátsz a dolgokba, s lenne mivel megfogni.
Magánemberként én azt mondanám, lépj, akár közös megyegyezéssel, bármilyen formában, s örülj, hogy megszabadulsz, van más lehetőséged. S igyekezz elfelejteni, jobb , mint éveken át esetleg pereskedni, s abból vesztesen kijönni.
Gondolom azért nem kaptál még választ mástól, mert így látják vagy hasonlóan ők is.

Töhötöm # 2004.06.28. 13:17

Szerencsétlenségemre sikerült megismerkednem és alkalmazásba kerülnöm egy olyan emberrel, akinek mára már tudom, hogy nem szabadott volna hinnem. Mindenki okulására írom, hogy bármilyen megnyerő valaki, bármit ígér csakis az írás marad meg! Régi bölcsesség és mégis hajlamos az ember elfelejteni.
A lényeg: 5 évvel ezelőtt elindítottam egy vállalkozást azzal, hogy egy meglébő Kft keretén belül dolgozom, a pénzt a tulajdonos a szellemi tőkét pedig én adom. Természetesen a megtermelt hasznon osztozunk. Azt ígérte, hogy a feltételeket majd rögzítjük írásban is, ami persze elmaradt. Aztán teltek-múltak az évek, abszolút kiszolgáltatott helyzetbe kerültem, mivel a családom "vacsorája" függött attól, hogy legyen fizetésem.
A tulajdonos pedig minden év elején elpanaszolta, mennyi veszteséget termelt az ágazatunk (már több alkalmazottal dolgoztunk). Az elején még adott lehetőséget a költségek tervezésére, de gyakorlatilag beleszólásom soha sem volt.
Most már tudom, hogy elbújtatott egy csomó költséget a mi terhünkre.
Jelenleg ott tartunk, hogy a saját bizalmi emberét "ültette" a nyakunkra, egyértelműen látszik, hogy ki akar pöckölni.
A jól dolgozó, de neki nem tetsző kollégáimat már kirúgta, szám szerint két kollégáról van szó, mindkettő megnyerte a munkaügyi perét.
Dolgozni már egyáltalán nincs kedvem ennél a cégnél + most van egy másik lehetőségem is, de úgy gondolom, ha van rá módom rendkívüli felmondással szeretnék elmenni.
A probléma az, hogy gyakorlatilag van egy "alap" munkaszerződésem, amiben semmi nincs a szokásos dolgokon. Számít-e valamit a szóban tett ígéret?
Egy ősrégi munkaköri leírásom van, amit még én írtam magamnak, az ebben foglaltak már nem is hasonlítanak a mai működési formára. Idén újra (többedszerre) módosítva lettek a megbízási szerződések + a munkaköri leírások is, csak én és a "bizalmi" kolléga nem kapott. Mikor kértem, azt mondta a tulajdonos, hogy mi úgyis tudjuk mi a dolgunk.
Segítsen valaki. Ha másért nem, hogy egy kicsit borsot törjek egy jellemtelen gyáva ember orra alá!
(A jelzőket azért használom, mert soha nem merte felvállalni a döntéseit, a véleményét. Szembe aranyos, kedves ember látszatát keltette, valójában pedig a tettei alapján már tudom, hogy kivel állok szemben.)