Cégalapítás


Cola (törölt felhasználó) # 2004.07.17. 07:34

Küldtem Neked egy E-mailt a megadott címre, olvasd el azt is, pls.

old-guy # 2004.07.16. 19:14

A kérdésekre nem lehet általánosságban válaszolni, mert a számok sokminden mástól is függenek, ezért jogosan tanácsolta kollégám, hogy keress fel egy könyvelő-adótanácsdót, aki nyilván partner lesz az üzleti terv kidolgozásában is.
Üdv.

gabesz_77 # 2004.07.16. 17:23

Kerem ha valaki tudna segiteni, akkor irja meg a valaszat, fontos lenne.
Koszonom
Gabesz

gabesz_77 # 2004.07.14. 08:28

Ha egy engedelykoteles tevekenyseget szeretnek vegezni, akkor a bt-nek alkalmaznia kell egy embert akinek ez megvan? Vagy eleg ha egy megbizasi szerzodest csinalok? Hogyan lehet megoldani koltseghatekonyan egy ilyen ember foglalkoztatasat?

Nincsen valami hozzavetoleges szam, hogy a 160ezer+afa-bol mennyit lehet kigazdalkodni havonta? Vagy a fix koltsegek kb mennyit erdezmenyek havi szinten?

Gabesz

Sasfioka # 2004.07.14. 07:23

Amikor a tevékenységet felveszed, előszeded a TEÁOR friss jegyzékét és az elsőtől az utolsóig átnyálazod, amire indíttatást érzel, azt beíratod a társasági szerződésbe. Egyértelműek a TEÁOR megnevezések, azon nem lehet elhasalni. Az engedélyhez és képesítéshez kötött tevékenységek nem véletlenül kérnek ilyen kitételeket... ;) Amúgy Bt. esetén a tevékenységet bejegyzik, de a végzésben tájékoztatnak, hogy az engedélyköteles tevékenységet csak az engedély megszerzése után kezdheted meg. (Legalábbis nálunk így volt, igaz az sem ma volt) Kiváltani meg úgy, hogy foglalkoztatsz egy képesítéssel rendelkező embert...
Ha havi 160e Ft + ÁFA összegről számlázol havonta, amiből te felveszed a fizetésed, akkor igencsak csődhelyzet lesz. Egy cég nem csak a jövedelem után viszi a pénzt. Léteznek olyanok, hogy Nemzeti Kultúrális Járulék, Magánnyugdíjpénztár, évente egyszer közzétételi díj, ÁFA-bevallások, könyvelő költsége, egyéb cégrezsi (telefon, villany, gáz, víz, internet, stb.) Amennyiben minimálbérre bejelentett vagy, akkor akármennyit keresel, nem vehetsz ki többet a bejelentett bérednél, a többi marad cégvagyonnak. ÁFA-ra figyelj, és egyeztess a könyvelőddel, hogy mely tételek azok, amelyekről nem tudsz ÁFA-t visszaigényelni, mert lehet, hogy lesz havonta 160e Ft-os bevételed, mellette te hozol havi 160e Ft benzinszámlát, aztán nézel, hogy év végén miért kell 480.000 Ft ÁFA-t mégis befizetni...

SF

gabesz_77 # 2004.07.13. 21:17

Udv!
Egy komplex kerdesem lenne, abban kernek segitseget, hogy egy internetes portalt szeretnek csinalni es uzemeletetni, emellett honlapok keszitesebol, reklam eladasokbol, reklam keszitesbol szeretnek megelni.
Egy bt.-t szeretnek letrehozni, milyen tevekenysegi koroket kell ehhez bejegyeztetni es mik azok, amelyeket egy gimnaziumi erettsegivel engedelyeznek is. Esetleg van-e valamilyen mod arra, hogy vezettseghez kotott tevekenysegi koroket is kivaltsak?
A masik kerdesem pedig az lenne, hogy mondjuk ha havi 160ezerFt+afa szamlat allit ki a bt. akkor abbol mennyi penzt lehet, mint kereset felvenni. Gondolok itt ara, hogy pl minimalberre valo bejelentes mint beltag, ez kb 80.000Ft kiadas a bt-nek, de en csak 50ezerFt-ot kapok meg belole es a fennmarado reszbol is adozni kell. Valaki megmondana, hogy ez pontosan milyen aranyban es hogyan mukodik?
Segitsegeteket elore is koszonom!
Gabesz