Átirányítás

svivien (törölt felhasználó) # 2004.08.31. 16:13

Még mindig lenne kérdésem az átirányítással kapcsolatban. Az jutott eszembe, hogy mi van akkor, ha vki táppénzre megy ezen időtartam alatt? Beleszámít-e a táppénzes időszak az átirányítás 44napjába?
Előre is köszönöm a válaszadó véleményét.

the big cat # 2004.09.04. 05:11

Nem.

fefexx # 2012.04.30. 08:25

Tisztelt Szakértő !

2012.02.01-től átirányítottak alacsonyabb munkakörbe,12 órás műszak beosztással.

• Február hónapra 14 munkanap
  • Március hónapra 14 munkanap
  • Április hónapra 13 munkanap
  • Május hónapra 14 munkanap

Február-március hónapban 18 nap betegszabadságon voltam ill.voltam 5 nap rendes éves szabadságom is.

Kérdésem az lenne,hogy beleszámít-e a 44 beosztás szerinti munkanapba - amit a törvény előír az átírányítással kapcsolatba - a betegszabadság és a rendes éves szabadság?

Ha nem,akkor melyik törvény írja elő,hogy az átírányítás csak ledolgozott,beosztás szerinti munkanapokra vonatkozik?

Válaszát előre is köszönöm!

fefexx # 2012.05.03. 14:15

A előbbi kérdésemre senki sem tudja a választ?

Balázs699 # 2012.05.25. 06:37

A kérdésem a következő lenne!A cég ahol dolgozom rendelkezik kollektív szerződéssel amiben szépen le van írva,hogy a más munkakörbe való átirányítás az adott évben a 60 napot nem haladhatja meg,ennek ellenére már kb.három éve mindig sikerül a cégnek ezt jócskán túlszárnyalni.Ezt megteheti e a cég a beleegyezésem nélkül illetve mit kell érteni egész pontosan ez alatt a 60 nap alatt?
Illetve a Munka Törvénykönyvében a 83/a§-ban leírtaknál,hogy az átirányítás a munkavállalóra nézve,különösen beosztására,képzettségére,korára,egészségi állapotára,vagy egyéb körülményeire tekintettel aránytalan sérelemmel nem járhat.Ez alatt egész pontosan mi értendő,hiszen az alacsonyabb munkakör miatt a munkatársak gyakran megkérdezik,hogy mit követtél el?
És megteheti e a munkáltató,hogy mindig ugyanazon pár munkavállalót irányít át más munkakörbe,hiszen ugyanazzal a képesítéssel jóval többen rendelkeznek a cégnél?Diszkriminációnak számít e mindez,és fordulhatok e ez ügyben Munkaügyi Bírósághoz?Köszönöm a választ!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.05.25. 10:14

Ezt megteheti e a cég a beleegyezésem nélkül illetve mit kell érteni egész pontosan ez alatt a 60 nap alatt?
Ugye, ez költői kérdés? Hiszen tudod, hogy még a beleegyezéseddel sem teheti meg; a 60 nap pedig (hatvan) nap. Másodpercben szeretnéd?

Balázs699 # 2012.05.26. 06:38

Ezek szerint tényleg jogellenes amit a cégem művel?Igazából hova érdemes fordulni először?A cégvezetők,főnökök,kizárva!Náluk már jártam eredménytelenül.

VegyiGuru # 2019.03.26. 08:21

Tisztelt szakértő!
44 napos átirányításom vége felé járok. Előzmény: megszüntették a munkakörömet leépítés címszóval, engem meg áthelyeztek egy új munkakörbe, és elém tettek egy munkaszerződés módosítást, amit nem írtam alá (előnytelen kondíciók miatt). Az átirányításról szóló papírt átvettem, aláírtam.
Ha jól sejtem, a 44 nap letelte után a cégnek az alábbi lehetőségei vannak:

1. Tovább foglalkoztat, de ez csak úgy lehetséges, ha szerződést módosítunk (vagyis az aláírásom kell hozzá).
  2. Elküld állásidőre csökkentett fizetéssel, de az eredeti munkakörömben (ami megszűnt, szóval ezt nem tudom, hogy oldja majd meg).
  3. Kiadja a részarányos szabadságot és utána lép életbe az első vagy az utolsó pont (pár nap).
  4. Végkielégítéssel elbocsájt.

Kérdés: Ha nem írom alá a 44 nap után a munkaszerződés módosítást, ha nem küldenek állásidőre és ha a szabadság részarányos részét sem óhajtja velem kivetetni, akkor jár nekem a végkielégítés, ugye?
Köszönettel: VegyiGuru