Vállalkozói szerződés


kiscsillag7 # 2004.09.10. 05:02

Köszi Szebe!

Nem főállású a foglalkoztatásom, ahogyan több kollégámé sem. Nem munkaszerződésünk, hanem megbízási szerződésünk van műsorkészítésre az alant említett kitételekkel. Nem tudink érvényt szerezni a MTK.-ben foglaltaknak, amivel nagyjából tisztában vagyunk, mert "nem kötelező itt dolgozni" a jelszó..........

szebe # 2004.09.09. 12:57

76. § (5) A feleknek a munkaszerződésben meg kell állapodniuk a munkavállaló személyi alapbérében, munkakörében, illetve munkavégzési helyében.
(6) A munkaszerződésben meg kell jelölni a felek nevét, illetve megnevezését és a munkaviszony szempontjából lényeges adatait.
(7) A munkaszerződés megkötésével egyidejűleg a munkáltató a munkavállalót tájékoztatja

  1. az irányadó munkarendről,
  2. a munkabér egyéb elemeiről,
  3. a bérfizetés napjáról,
  4. a munkába lépés napjáról,
  5. a rendes szabadság mértékének számítási módjáról és kiadásának, illetve
  6. a munkáltatóra és a munkavállalóra irányadó felmondási idő megállapításának szabályairól, valamint
  7. arról, hogy a munkáltató kollektív szerződés hatálya alá tartozik-e.

(8) A munkáltató a (7) bekezdésben előírt tájékoztatást legkésőbb a munkaszerződés megkötésétől számított harminc napon belül írásban is köteles a munkavállaló részére átadni.

kiscsillag7 # 2004.09.09. 06:45

Egy médiánál dolgozom szerkesztőként, ahol 10 hónap alatt a negyedik határozott idejű megbízási szerződést kötik a munkatársakkal. A szrződésben nincs leírva a fizetésünk, csak annyi"külön elszámolás alapján". A kezdő munkatársak "un."próbaideje alatt 0,3-0,5, vagy 0,7-es szorzókkal dolgoznak. Értsd: a tarifatáblázat alapján kiszámolt végösszeget ezzel szorozzák be kifizetéskor. A tarifatáblázat egyébként nem hozzáférhető és hónapról hónapra változik.