Munkaügyi Bíróság --illetékesség

sysy73 # 2004.10.18. 16:44

Kedves Szakbarbár !

Sajnos a bíróságon tájékoztattak félre . Azt mondták, hogy adjam be hozzájuk a keresetlevelet, legfeljebb majd Õk továbbítják.
Mielőtt elküldtem volna magát a keresetlevelet, felhívtam A Pest megyei bíróságot is, akik átírányítottak a Fővárosi Bírósághoz, ( ekkor valóban nem volt még ügyvédem, így hagyatkoztam a Fővárosi Munkagyügyi Bíróság tanácsára.
Magát a keresetlevelet ügyvéd segítségével adtam be, de nemrég szült az ügyvédnő, s most meg nem szeretném zavarni .

Szakbarbár # 2004.10.18. 15:03

Ne haragudj sysy, hogy beleszólok, de nem értelek. Sokkal jelentéktelenebb kérdésekkel idejössz, ezt meg - hova és hogyan kell beadni a keresetet - ami sokkal fontosabb lett volna, intézed egyedül.

Ha már nem mentél ügyvédhez, akinek a díját pernyertesség esetén - ami ha jól intézed a dolgokat, 100% lett volna - megtéríttették volna a munkáltatóval, akkor legalább a valóban fontos részletek miatt érdeklődhettél volna.

sysy73 # 2004.10.18. 12:55

Kedves Ildikó !

Köszönöm szépen a segítséged .

Üdv.

Sysy

ildikó31 # 2004.10.18. 12:21

Kedves sysy73!

Ha a keresetlevélből vagy mellékleteiből az tűnik ki, hogy az ügy más bíróság vagy más hatóság hatáskörébe tartozik, vagy a perre más bíróság illetékes, és ez a bíróság (hatóság) az iratokból megállapítható, az elnök elrendeli a keresetlevélnek ehhez a bírósághoz (hatósághoz) való áttételét. Az áttételt elrendelő végzést kézbesíteni kell a feleknek és az alperes példányához csatolni kell a keresetlevél másolatát. A bíróság az áttételt elrendelő végzését maga is megváltoztathatja. A keresetlevelet az áttételt elrendelő végzés jogerőre emelkedése előtt nem lehet az új bírósághoz (hatósághoz) továbbítani.

ildiko31

sysy73 # 2004.10.18. 10:04

Sziasztok !

Úgy döntöttem, hogy folytatom a pert, próbáltam a céggel egyezkedni, de nem jártam sikerrel, így folytatom a pert.
Viszont valószínűleg nem az illetékes Munkaügyi Bírósághoz küldtem el a kereset levelem.
Ebben az esetben mi a teendőm ? A Bíróság tovább küldi az illetékes bíróságnak, vagy nekem kell újra benyújtanom az összes iratot ?

Üdv.

Sysy