Munkaeőközvetítők hatalmaskodásai


csufi99 # 2004.10.28. 19:43

Miről szól a munkaközvetítés legtöbb esetben: már kiválasztott személyt közvetítenek, akit a cég kér. Ez jó a közvetítőnek, mert piros pont, jó a cégnek, azt kapja , akit kért.
Sajnos így van, bár lehetnek jó példák is, attól függ mekkora a kereslet. Ha nagy- ismerős nélkül küldözheted a pályázatokat, önéletrajzokat, mehetsz a munkaügyi központba, semmi.
Egy munkaügy központ dolgozója, olyan két- három napja maga nyilatkozta, a kiközvetítés így megy. Máshol miért menne másként....
Ettől még én is háborgok tehetetlenül, no nem én akarok elhelyezkedni...szerencsére.

joseka # 2004.10.27. 14:09

2 hónapja vagyok munkanélküli.Olvasom az újságokban az hirdetéseket és jelentkezem is:A Human Rent munkaerőközvetítő is hirdet sok újságban és sok hirdetésükre jelentkeztem e-mailben de visszajelzés semmi nem volt.Mígnem múlhéten reggel telefonál tőlük az egy hölgy mondván én jelentkeztem erre az állásra és délután menjek be interjúra.Be is mentem a hölgy nem volt valami barátságos még az ajtót sem csukta be az interjúszobában szándékosan nyitva hagyta.Elmondta az állást amin nem ugyanaz volt amire jelentkeztem hanem ahhoz hasonló volt sokkal rosszabb feltételekkel és olyan messze volt,hogy oda nem tudtam volna kijárni.Eszembe jutott azaz állás amire jelentkeztem és mondtam a hölgynek amire ő rögtön bepánikolt és rávágta jójó akkor előkeresük az adatait és továbbítjuk az illetékeseknek.Azért megpróbálta rámtukmálni ezt az állást de én ragaszkodtam az eredeteihez mire ő pánikos hangon egyre csak mondta jójó akkor elő keresük az adatait és továbbítjuk az illetékeseknek. Megkérdezte közben,hogy mikor jelentkeztem az állásra mondtam kb 1 hónapja.
Hazafelé járt az agyam és eszembe jutott a többi állás is amikre jelentkeztem.Másnap reggel felhívtam őket és kértem a cégvezetőjét aki akkor nem volt benn mondták majd csak délután, kérdezték milyen ügyben keresem.Elmondtam nekik az előzőnapi esetet és mondtam ,hogy azon kívül még 1 csomó állásra jelentkeztem náluk és azokkal mi van.Azoknál se továbbították az adataimat?Csak hebegtek-habogtak.Beszéltem azzal a hölggyel is akivel az előző nap személyesen aki megint csak azt mondogatta,hogy előkeresük az adatait és továbbítjuk az illetékeseknek.Valszeg akkor előzőnap hazudott mert nem továbbították az adatokat.Elmondták,hogy az datokat fél évig tárolják aztán törlik őket.Délután felhívom őket beszéek a cégvezetővel aki szintén csak hebegett-habogott a végén már azt mondta ,hogy nem kötelező az ő szolgáltatásaikat igénybe venn vannak más hirdetések és lehet azokra is jelentkezni.

Elmentem a Munkaügy Központba jogi tanácsadásra ahol a jogász elmondta nem én vagyok az első aki panaszkodik rájuk.Mondta kötelezettségük csak van ha szerződést kötök velük.Amúgy az ilyen esetre nincs jogszabály.De ha szerződést is kötök velük tehát ha 1 munkaerőközvetítő alkalmazz akkor mások a jogszabályok mint rendes estekben és itt a munkavállaló van hátrányos helyzetben törvények szerint is.
És ezt a Human Rentnél is és a többi ilyen cégnél is nagyon jól tudják,hogy hol a joghézag és hogy a törvény őket részesti előnyben.

Kérdés mit lehet ilyenkor tenni? Hogyan lehet megváltoztatni a jogszabályokat és a joghézagokat megszüntetni,hogy a kisember másodrangúsága megszünjön?
Mert amíg nincs jogszabály vagy a meglévők őket részesíti felsőbbrendűségben addig visszafognak ezzel élni és hatalmaskodni fognak.Egyáltalán a jelenlegi politikai,gazdasági,jogi elit akar-e ezen változtatni?Mert ők a kisemberből nyerészkednek tehát ez a helyzet nekik jó!