Sziasztok! apacs, mivel ugyanebben a cipőben járok, örülnék, ha ideírnád, ha nálad van valami fejlemény... Köszi :-)
Nem befizetett járulék
Fogalmam sincs, érdeklődj a nyugdíjpénztáradnál. Elméletileg a késve utalás után késedelmi kamat is van, csak ezt senki nem veszi komolyan. Nem tudom, hogy ezzel kapcsolatban is intézkedik-e az APEH, de a pénztár biztos ezt is meg tudja mondani.
Kedves Szakbarbár!
Köszönöm.:-) Mennyi lehet annak az átfutási ideje, amíg az APEH lép ez ügyben? Ugyanis a munkáltatóm már tavaly sem fizetett rendesen (és idén sem). Ez azért sem mindegy, mert minél később kerül átutalásra az összeg, annál kevesebbet kamatozik, és ezen én vesztek.
A magánnyugdíjpénztár megteszi helyetted az intézkedést, neki ilyenkor hivatalból meg kell keresnie az APEH-ot, aki intézkedik a behajtás iránt.
A tagdíj az egyetlen, amit ha nem fizet a munkáltatód, akkor gondod lehet belőle. Az összes többinek nincsen kihatása azokra az ellátásokra, amelyeket a járulékfizetés alapoz meg, mert nyugdíjnál, egészségbiztosítási ellátásoknál is a jogosultságot csak ahhoz köti a törvény, hogy ki kötelezett járulékfizetésre. Ha Te az vagy, és ez a jogviszonyból egyértelműen megállapítható, akkor hogy vonják-e, bevallják-e, átutalják-e az irreleváns - a Te szempontodból, természetesen nekik problémájuk lesz belőle, ha ezeket nem teszik, de ez már nem a Te bajod.
Sziasztok! A magánnyugdíjpéztáram által küldött igazolásból kiderült, hogy a munkáltatóm kevesebb járulékot fizetett utánam, és elmaradása van. Már többször kértem őket, hogy rendezzék, de fél éve semmit sem tesznek. Mit lehet ilyenkor tenni? És azt honnan tudhatom meg, hogy pl. a TB-t rendesen fizetik-e utánam?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02