Átírányitás

Arifiú30 # 2004.11.20. 08:04

Nekem is ez a véleményem, de a cégnél csak én maradtam ezzel a véleménnyel a porondon.
Köszi!
Vettem.

the big cat # 2004.11.20. 06:53

Az, hogy cég nem kódolta át őket, az ő saját személyes nyomoruk, a munakszerződésmódoítást a cégnek kellett volna felajánlania, az ő kötelessége az írásbafoglalás, annak hiányára a cég nem hivatkozhat.

Arifiú30 # 2004.11.19. 22:10

Egy 3800 főt foglalkoztató multinaciónális cégnél dolgozom. A vállalat életében csodaszámba mennek azok a napok melyeken nem történik valamilyen jogsértés.
A vállalatnál a legalacsonyabb beosztásban lévő kollégák részére (nevezük őket operatot "B" munkavállalónak)belső pályázat volt kiírva egy magasabb órabérrel járó munkakör betőltésére. 5 kollégánk a pályázaton sikeresen megfelelt, melyről a vállalat a faliújságra is kitett szórólapon is elismert, illetve tájékoztatott.
A kollégák miután az "új" munkakörükbe kerültek (vágóüzemi operatorok lettek), a betanulásukat végezték és ebben a munkakörben is dolgoztak. Fontos, hogy sem a pályázat kiírásakor, sem egyéb belső vállalati szabályozásban nem szerepel, hogy új munkakör betőltésekor betanulási idő van érvényben. 1.5 hónap múlva a vágóüzemben létszámcsökkentésre került sor, mely által a legfrissebben felvett kollégákat visszatették eredeti (pályázat előtti) munkakörükbe. Felhívtuk a vállalat vezetését figyelmét, hogy ez csak átírányitással lehetséges, de ők a következőkkel indokolták elutasító válaszukat.
Bár a pályázatott elnyerték, de még nem kerültek "átkódólásra" a vágóüzembe, ahol magasabbak az órabérek, ezért erre a másfél hónapra is csak a régi bérüket kapták. Mivel nem kerültek átkódólásra, ezért most mikor "visszakerülnek" az eredeti munkakörükbe, sem kell átírányitani őket.
A betanulási idő végéig (ami nincs leírva sehová), nem kell átkódolni őket, tehát egy más munkakörben ellátott feladatott látnak el, ugyanannyi pénzért, mint azt az eredeti munkakörükben kaptak eredetileg. Akkor most mi az átírányitás, ha nem egy másik munkakörben való bármennyi ideig is végzett munkavégzés, ha közben az eredeti munkakörömet nem látom el? Köthető e ez vizsgához? Mi van akkor, ha a munkáltató kiköti, hogy csak fél év múlva lesz vizsgám az új munkakörben végzendő feladatokról és addig is a régi bérezésemet alkalmaza, illetve nem kódol át?