Szia !
Ismét hozzád fordulnék, talán emlékszel az ügyemre.
Fizetés nélküli szabadságot kértem a cégtől, amit szóbeli megbeszélés alapján a GYET idejére meg is adtak. A TÁH felé kiadott a cég egy igazolást, hogy határozatlan időre kaptam fizetés nélküli szabadságot.
A cég hivatalosan nem tájékoztatott arról, hogy egy évre engedélyezik csak mégis . Én annak tudatában nyugodtan itthon voltam, hogy még nem kell visszamennem dolgozni.
Egy év után másfél hónappal felhívott a közvetlen felettesem, hogy azonnal mondjak fel. Végül is odáig jutottunk, hogy a cég arra hivatkozva, hogy nem álltam munkába rendkívűli felmondással felmondta a munkaviszonyom.
Én azóta próbáltam a céggel egyezkedni , ma jutottunk el odáig, hogy nyitnak, lehetőséget adnak valami féle megoldásra.
Most azt mondták, hogy megbeszélik a cég jogászával, hogy van-e mód, visszacsinálni a rendkivűli felmondást és továbbra is engedélyezik a fizetés nélküli szabadságot .
Kérdésem az lenne, hogy hogy járnék jobban ? Ha belemegyek ebbe, vagy pedig ha hagyom az ügyet a bíróságon ?
A cég azzal érvel, hogy azért nem hajlandó nekem végkielégítéssel felmondani, mert Õk visszavettek volna dolgozni, így én nem akartam, ezért nekem kell felmondanom.
De én meg azzal érveltem, hogy ha nem rúgják fel a szóbeli megbeszélésünket, hogy a GYET idejére engedélyezik a fiz . nélküli szabit, akkor még most is nyugodtan itthon tölthetném az időm.
Vagy ha eleve tájékoztatnak, hogy egy évre engedélyezik csak mégis a fiz. nélküli szabit, akkor én annak tudatában egy év letelte előtt felmondtam volna a munkaviszonyom.
Most mivel járok jobban ? Ha hagyom az ügyet a bíróságon, vagy pedig inkább belemegyek, hogy még továbbra is megadják bizonyos ideig a fiz.nélküli szabit ?
Az ügyvédem írt egy keresetlevelet, amiben kéri a végkielégítést részemre, kártérítést.
Szerinte ez jár min. bár én fizetés nélküli szabin voltam, így fizetés kiesésem nem volt, így kár ilyen formán nem ért, de szerinte a kártérítést kérhetem , 2-12 hónap kártérítést kérhetek, Õ a 6 hónapot javasolta.
Az ügyvédem nemrég szült, Õ most nem vállal ügyet átmenetileg, így ezért is fordultam újra hozzád, közben pedig keresek egy ügyvédet, csak kérdés, hogy érdemes-e folytatni az ügyet ?
Várom segítséged, amit előre is köszönök.
Üdv.
Sysy