Üdv!
Munkahelyet váltanék, de az új cég egy számomra érdekes szerződéssel rukkolt elő.Kérdezném, h jogilag rendben van-e a dolog és csak rajtam múlik, h elfogadom-e, v. pedig jogilag is kifogásolható a dolog?
1.Szóban abban maradtunk, h pár hónap után újbóli bérmegállapítás lesz - m a próbaidőre (2 hónap) "lealkudták" a béremet - viszont a szerződés ezt nem tartalmazza, hanem a csökkentett bérrel számol évi 13 hónapra. (higgyek nekik?)
2."A túlórák a törvényes magyarországi rendelkezések értelmében kerülnek kifizetésre. A továbbiakban a szervíz-külszolgálat munkaidejére vonatkozó megállapítása érvényes." Ezt nem értem.
3.Van céges autó hazsnálat magáncélra, de a bekezdés utolsó mondata: "A cég a magáncélú használati jogot bármikor visszavonhatja." semmi bővebb, h milyen esetben, pedig ez egy juttatás megvonása lenne...
4."...az alkalmazottnak kötelező a képzés összegét visszatérítenie, amnnyiben a CÉG által fizetett oktatás alatt szerzett termékspecifikus tudást az alkalmazott gazdaságilag továbbhasznosítja" Ez mit jelent? Ha otthagyom a céget, akkor váltsak
pályát is, vagy egyáltalán mi számít gazdasági továbbhasznosításnak?
5.
"Az alkalmazottnak kötelező a nem termékspecifikus oktatások, úgy mint nyelvkurzusok, személyiségfejlesztő tanfolyamok, általános oktatás stb. árát, a továbbhasznosítás konkrét bizonyítéka nélkül is visszatéríteni.A visszatérítendő összeget a fizetés, annak járulékos költségei, egyéb kiadások és tanfolyamok ára teszik ki." Ez nekem homályos és előnytelen, m ha a cég elküld olyan tréningekre, amiket a munkámhoz szükségesnek gondol, akkor miért én fizessem ki, ha egyszer otthagyom a céget??
Szóval szerintem durva!
Kérem véleményezzék, h jogi szempontból kifogásolható-e! (sürgős lenne!)
Előre is köszönöm!
eszgabor