mondvacsinált felmondas

Sasfioka # 2004.11.27. 18:55

muszáJ helyesen :)

SF

DrLEEi # 2004.11.23. 19:03

Hát köszönöm,a hozzászólásokat,én nem szándékozom ezt perre vinni,de ha muszáj(?:) lesz,azt is felvállalom.Figyelembe véve,hogy véleményem szerint ezen kívül is számos munkajogi szabálysértés van-volt a cégnél,amik per során nyilván ki fognak derülni szintén.Bár azt hiszem ezeket nem munkaugyi bíroságon,hanem munkaugyi főfelugyeloségen kell bejelenteni.

the big cat # 2004.11.23. 18:38

muszáj??? Ly vagy j???

the big cat # 2004.11.23. 18:36

Tipikusan olyan eset, amikor muszály perre menni, és majd kiderül ki tudja az igazát megygyőzőbben bizonyítani.

szajbertattila # 2004.11.23. 17:39

szerintem akkor jár el megfelelő gondossággal a munkáltató, ha ilyen esetben postán is feladja a felmondást egy kísérőlevéllel, amelyben leírja, hogy mivel nem volt hajlandó átvenni az alkalmazott a tanúk előtt közölt felmondást, ezért postán is megküldi neki. Ebben az esetben elfogadnám a munkáltató tanúkkel ás leváéllel is alátámasztott álláspontját. Ellenkező esetben komoly kétségeim lennének ... án így védkeznék egy ilyen "hazudozó" munkáltatóval szemben.

Karika # 2004.11.23. 17:25

Ha a tanuk azt állítják, hogy te megtagadtad az átvételt, vagy nem voltál hajlandó azt aláírásoddal elismerni, akkor bizony bajban vagy.

DrLEEi # 2004.11.23. 15:30

Sziasztok!
Jelenleg táppénzen vagyok,és a munkáltatóm arra hivatkozik,hogy már a táppénz előtt átadta nekem a felmondást,amit tanukkal is képes igazolni!
Én nem írtam alá sem felmondást,sem közös megegyezést,sem pedig jegyzőkönyvet!Kérdésem az,hogy ha valóban kreál ilyen tanukat az állítása mellé,az bizonyító erejű e a felmondás átvételét illetően.Én úgy tudom egyébként,hogy mindenképpen írásos dokumentum kell ennek igazolásához!