jelenléti ív

DrLEEi # 2004.11.24. 20:10

És ez persze a túlórákra is vonatkozik a kérdés:Tehát ha én túlórázom,de nyilvántartás nincs korrekt ugye,és ki sem fizetik,akkor én ezt hogyan tudom bizonyítani?

DrLEEi # 2004.11.24. 20:08

Bocsánat,ha naív volt a kérdés,én nem vagyok jogász,csak tanácsokat,véleményeket kérek.Azt tudjuk hogy ez így nincs rendben,a kérdésem arra irányult,hogy hogyan tudjuk a jogsértést bizonyítani?Tehát ebben az esetben mi számítana pl. a bíroságon bizonyító erejűnek,mert a munkáltató nyilván letagadja a 2 fajta jelenléti ívet.

the big cat # 2004.11.24. 17:28

Ha még ki sem fizetik a túlórákat, akkro aztán végképp nem értem mit nem tudsz.

Ez durván jogsértő, ha holnap bíróságra mész vele, a munkáltatód durván bebukja.

the big cat # 2004.11.24. 17:27

Nagyon naívnak tűnik a kérdés. A második ív aláírásával a dolgozó és az álaírató közösen okirathamisítást követnek el, mert azt arra fogják hazsnálni, hogy az OMMF felé bizonyítság, hogy a túlmunak elszámolása és elrendelése jogszerű.

Nyilván a fizetési íven nincs a túlmunak feltüntetve, hanem helyette prémium, vagy jutalom, vagy iylesmi van elszámolva.

DrLEEi # 2004.11.24. 17:25

Azért van erre szükség mert nem fizeti ki a túlórákat,és nem egyszer elöfordul 10-12h munka is!
A 2. ívre mindég kötelező a "8-16"-ot írni,akár mennyit dolgozunk!

Karika # 2004.11.24. 17:06

Kedves DrLEEi!

Az 1. pont szerinti jelenléti ív rendben van.

A másodikat viszont nem értem. A munkáltatónak erre miért van szüksége? Az elszámolás mi alapján történik? Biztos előfordul olyan eset, hogy valaki egy órával később ér be, és délután annyival tovább marad. Ilyenkor a 2. jelenléti ívre mit írtok?

DrLEEi # 2004.11.24. 10:01

Nállunk 2 jelenléti ívet kell aláírni:
1.amit rendesen írunk,mikor jövünk,megyünk.
2.amit az orrunk alá tolnak fizetés előtt,és ahová minden napra kötelező jelleggel 8-16-ot kell beírnunk.
kérdés:van e,és ha igen hol van a törvény szegés ebben az ügyben?