„sissy074 2016.01.28. 19:14
Kedves Fórumozók!
2015 12.27-el GYED lemondó levelet küldtem az OEP-nek.Január közepéig vártam a megszüntető határozatukat,mivel nem küldték email-ben kértem felvilágosítást amire az alábbi választ kaptam:
"Osztályunkra érkezett elektronikus levelére válaszolva tájékoztatjuk, hogy a kötelező egészségbiztosítás ellátásárairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvény 62. § (4) bekezdése értelmében a táppénz, baleseti táppénz és utazási költségtérítés iránti kérelemben foglaltak teljesítése esetén, továbbá a csecsemőgondozási díj és gyermekgondozási díj folyósításának szüneteltetéséről, valamint a szünetelés megszüntetéséről nem kell határozatot hozni."
Ha nem kell határozatot küldeniük,akkor ezt vajon a munkanélküli hivatalba miért kérik tőlem?Ill hogy-hogy ezt a jogszabályt az ügyintézőjük sem tudta mivel telefonáláskor ő is csodálkozott,hogy eltelt 21 nap és nem kaptam.Ill ami még furcsa ebben a hivatkozásban,hogy szüneteltetést és szünetelés megszüntetést ír.Én viszont a GYED-et lemondtam!!
Valaki tud ebben segítségemre lenni??Előre is köszönöm.
”
Tisztelt Kérdező!
Azért kérik, mert nem ismerik az Ebtv. előírásait.
Abból indulnak ki, hogy mivel a Csttv. szerint a GYES megszüntetéséről határozatot kell hozni akkor a GYED megszüntetéséről is.
Sajnos az egészségbiztosító tb. ügyintézői (igényelbíráló) sem az Eb. törvénnyel kelnek és fekszenek, van közöttük kezdő, kevésbé felkészült stb.
Az Ön lemondása jogilag szünetelés, mivel azt a jogosultság ideje alatt bármikor „visszakérheti” (kérheti a továbbfolyósítást).