Előrehozott öregségi nyugdíj

gabusch # 2012.01.16. 12:03

Lali52 # 2012.01.16. 11:15

Kedves Veci/Tisztelt Fórumozók!

Kérlek segítsetek abban, hogy milyen felmondó levelet kell beadni a céghez az előrehozott ellátás ügyébe, mert amit írtam a cégemnek tavaly azt nem fogadták el, azt mondták nem megfelelő formátumú.

Tudnátok nekem küldeni egy minta nyomtatványt?
Vagy honnan tudnám letölteni ezt a felmondási nyilatkozatot?
Előre is köszönöm:
Lali52.

gabusch # 2012.01.15. 17:18

Majd'60-as kortársaim!
Ez a dal annyira aktuális/gyönyörű és himnikus szerintem, mint anno a:"Ha én rózsa volnék.."
(OV kellett ahhoz, hogy ennyire népszerű legyen:-(
Különösen ma,amikor a közszolgák 10%-át teszik lapátra néhány napon belül:-(

"Ez a dal semmiféle OViról, meg hasonló emberekről- hanem rólunk,rólam,rólad-olyan hétköznapi emberekről szól, akiknek helyt kell/kellett állni minden rendszerben és időben. Aki meg utánanéz,- Erdész Róbert a dal szerzője- édesanyjának állít benne emléket.
Abban az időben mikor e dal készült, OV csak egy hosszúhajú politikusjelölt volt..."

Üdv:gabusch53

Lali52 # 2012.01.15. 15:35

Kedves Veci!

Kérlek segíts abban, hogy milyen felmondó levelet kell beadni a céghez, mert amit írtam a cégemnek azt nem fogadták el, azt mondták nem megfelelő formátumú.

Tudnál nekem küldeni egy minta nyomtatványt?
Előre is köszönöm:
Lali52

Solinari # 2012.01.15. 10:00

Kedves Veci,

Anyósómat elbocsájtották. 2 éve van vissza, a nyufi tájkozatója alapján a 40 éves munkaviszony eléréséig, ami után nyugdíjba mehetne. Az lenne a kérdésem, hogy van-e lehetőség ennek a 2 évnek a megváltására, amennyiben előre kifizetnénk a járulékokat, iletve szükséges összegeket. Azt olvastam, hogy van ilyen típusú megváltásra lehetőség.
Előre is köszönöm a segítséget!

Solinari

Vicus51 # 2012.01.13. 16:40

Tisztelt Fórum Szerkesztőség.
Én arra lennék kíváncsi,hogy a legfrissebb rendeletek énrám vonatkoznak-e?
l951.06.06-án születtem, 18 éves koromtól van folyamatos jogviszonyom, így 2008. december 16-tól előrehozott öregségi nyugdíjba mentem. Reám vonatkoznak-e azok a szabályok, hogy nyugdíjamat átminősítik, így nem kaphatom meg azokat a kedvezményeket, amit az öregségi nyugdíjasok, pontosabban azok, akik már a 62 évet betöltötték.

pedagógus1953 # 2012.01.11. 10:35

Kedves Veci!
Köszönöm a válaszodat! A 2011 év végi kérelmezésre azért volt szükség, mert 2012-ben már nem élhettem volna a lehetőséggel és azt a tanácsot kaptam, hogy még 2011-ben adjam be a kérelmet, én később szerettem volna. Nem volt választásom. Az alkalmazásban maradásra azért gondoltam, hogy lehetőségem lehetne, mert korábban már volt erre példa a munkahelyemen. Nyugdíjazás után még ott tartottak egy kolléganőt, hogy lezárja a függőben lévő "ügyeit" és ebből nem volt gond. Ebből arra a következtetésre jutottan, hogy én is maradhatnék még tovább a felmentési idő alatt a szabadságom kiadása után.

Veci # 2012.01.11. 09:24

pedagógus1953
NEM
Annak örülj, hogy megadták neked a 8 havi felmentési időt, nagyos sok helyen már évek óta nem adják meg a munkavállalói felmentési kérelemre. Az osztályod pedig nem ezen a pár hónapon fog elkutyulni, a gyerekek hálásak lesznek mindazért, amit tettél értük.
Mindenesetre időzíthetted volna úgy a kérelmet, ha ez volt a célod az osztályoddal kapcsolatban. Bár, az is lehet, hogy már 2012-ben nem kaptad volna meg a hosszú felmentési időt.
Mindent nem lehet elérni, de te többet elértél, mint sokan-sokan mások. Szabadság megváltásra nincs lehetőség, azért kell kivenned.

Üdvözlettel Veci

sitimaci # 2012.01.11. 08:57
-----
  • AZ új fórum!!!-------KORHATÁR ELŐTTI ELLÁTÁS 2012-TŐL !!!-------
pedagógus1953 # 2012.01.11. 07:18

1953-ban születtem, közalkalmazott nő vagyok, pedagógusként dolgozom. Az én korosztályomnak engedélyezve lett a korkedvezményes nyugdíj, 40 év szolgálati időt teljesítettem, így 2011. decemberében kérvényeztem a 8 hónapos felmentési időmet, majd a nyugdíjazásomat. Mindezek alapján arról tájékoztatott a munkahelyi vezetőség, hogy a kötelezően kiadandó szabadságomat 2012 áprilisig ki kell adnia és az azt követő időszakban felmentenek a munkavégzés alól, tehát a felmentési időm második felét nem kell ledolgoznom. Ezzel kapcsolatban szeretném megtudni a hivatalos és jogszerű lehetőségeimet. Én szeretném az osztályomat leadni év végén és úgy lezárni a 40 évnyi munkámat, hogy nyugodt lelkiismerettel menjek nyugdíjba. Szeretnék ez év május végéig még dolgozni, még ha ezért egyéb fizetség nem is jár. Van erre lehetőségem? Tudna engem alkalmazásban tartani ebben az időszakban hivatalosan az intézményem? Nagyon várom a válaszokat! Előre is köszönöm segítségüket!

sitimaci # 2012.01.10. 10:41
FIGYELEM!!!!!!!!!!!!!!!E FÓRUM HELYETT AZ ÚJ FÓRUM :-
  • KORHATÁR ELŐTTI ELLÁTÁS 2012-TŐL !!!---
miselino52 # 2012.01.09. 22:13

Veci!
Köszönöm a tanácsot azt kérdezném még, azt a jognyilatkozatot hol lehet letölteni vagy amennyiben nincs erre lehetőség akkor mit kell ennek tartalmazni.
A tanácsodra reagáltam és valószínűleg van egy jóindulatú munkaadóm.
Köszi.

szazmank # 2012.01.09. 14:39

Üdvözlet! Apukám 1952.05.08-án született. Közel 40 éves munkaviszonya van. Olvastam korábbi fórumozó levelét, akinek azt írta, hogy ha 2011-ben megkezdte a felmondását akkor............ Ezt visszamenőlegesen lehetséges megoldani egy segítőkész munkáltatóval?

Veci # 2012.01.09. 13:43

dtida!
Ez mit jelent:
Tudja Ön, hogy

• 2011 végén megszűnt a korengedményes nyugdíjazás lehetősége?
  • a nők 40 éves jogviszonnyal történő nyugdíjazási lehetősége során nem a szolgálati idő szerint számolnak?
  • 2012-től jelentősen megváltoztak a korhatár alatti nyugdíjak jogosultsági szabályai?

a hatályos szabályok szerint évente egyszer kortól függetlenül lekérheti nyilvántartott szolgálati idejét a nyilvántartásokból?

Üdvözlettel Veci

Veci # 2012.01.09. 13:30

dtida
Köszönjük a jelentkezésed. BUÉK!!!

Üdvözlettel Veci

dtida # 2012.01.09. 11:17

Mindent a nyugdíjrendszerről:
szepkor-nyugdij.hu

Veci # 2012.01.09. 10:14

miselino52
Erre csak akkor lenne lehetőséged, ha 2011-ben megvolt írásban a felmondás (jognyilatkozat) és megkezdted letölteni a felmondási időt, ami eltart minimum a 60,5 éves korodig. Erről lentebb rengeteget írtunk.

jimilaci
Fél információra fél válasz. Rosszul értelmezed a válaszom, én feltételeztem, hogy te még munkaviszonyban állsz. Jó lett volna, ha megírod azt is, hogy már letelt a felmondási időd. Szerintem így csak az öregségi nyugdíjkorhatár betöltésekor tudnál nyugdíjba menni. Javasolom, hogy a Nyugdíjbiztosítónál érdeklődj, mivel te a születésnapodig nem állsz munkaviszonyban, feltételezem, hogy akkor te most munkanélküli ellátást kaphatsz.

Üdvözlettel Veci

riperes # 2012.01.09. 09:45

Kedves motoros 13!
Mivel egy csónakban evezünk,mint érdekelt úgy tudom,ez sajnos 2016 -63 éves korig -nem megy.No comment.
üdv riperes

jimilaci # 2012.01.09. 08:11

Veci !

Köszönöm a megnyugtató választ , más forrásból nem biztattak semmi jóval.Én 2011 október 30.-óta nem dolgozok ,akkor telett le a rendes felmondásom.
Üdv :jimilaci.

miselino52 # 2012.01.08. 20:18

Sziazstok!
A kérdésem az lenne, 1952.03.09.-én születtem.
60 és fél évesen 40-év munkaviszonnyal elmehetek-e nyugdíjba 2012-ben.

Veci # 2012.01.08. 12:43

jimilaci
Ha még 2011-ben írásban megtörtént a felmondás (jugnyilatkozat) és megkezdted a felmondási idő letöltését, akkor a 60. szülinapodom elmehetsz korhatár előtti ellátásra.

Üdvözlettel Veci

sitimaci # 2012.01.08. 11:42
FIGYELEM!!!!!!!!!!!!-
  • KORHATÁR ELŐTTI ELLÁTÁS 2012-TŐL--- Ez az új fórum,az előrehozott öregségi helyett,mivel ez a nyugdíjba meneteli lehetőség,már megszűnt.mint ellátási forma!!! AKI ÉRINTETT,AZ AZ ÚJ FÓRUMRA KATTINTSON,MERT MÁR,AZ ÚJ FÓRUM AZ AKTUÁLIS ÉS A KEDVES SZAKÉRTŐ VÁLASZADÓKNAK ÉS A TÖBBI HOZZÁÉRTŐ FÓRUMOZÓ TÁRSUNKNAK IS,KÖNNYEBB LESZ A VÁLASZADÁS!!!!!!!KÖSZI.
sitimaci # 2012.01.08. 11:34
----
  • KORHATÁR ELŐTTI ELLÁTÁS -TŐL !!!------/ez az új fórum,az előrehozott öregségi helyett!!!/
jimilaci # 2012.01.08. 05:52

Tisztelt szerkesztőség!
Tudomásom szerint,előrehozott öregségi nyugdíjra jogosult az az 1952-ben született féfi akinek 42-év munkaviszonya volt és betölti a 60.-évét.Én 1952.04.01-én születtem ,van 43-év és 109-nap munkaviszonyom.
Kérem az információm megerősítését.

Tisztelettel:Kovács László

sitimaci # 2012.01.07. 16:06
T.motoros13!Ha nincs korkedvezményed,akkor a rád vonatkozó korhatár betöltésekor mehetsz el!!! /ha jól tudom,63-év/!!! ---
  • De ez a fórum már nem aktuális,menj át a másik fórumra a 2012-esre!!!!-----KORHATÁR ELŐTTI ELLÁTÁS 2012-TŐL-------!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!