Hopsz, most latom csak mit sikerult irnom. Termeszetesen akadalyra gondoltam.
utolsó munkában töltött nap
Köszönöm a választ
Az utolso munkaban toltott napnak az a nap szamit amikor munkat vegzel meg. Tehat jul. 10.
Ekkor kell a munkaltatonak az osszes papirt kiallitania es kifizetnie a meg hatralevo szabadsagodra is a bert. Tehat a munkaviszony csak a szabadsag vegen fejezodik be, de az elszamolas az utolso munkaban toltott napon megtortenik.
Ha az a bajod, hogy 11.-en mar szeretnel masutt dolgozni annak semmi akadaja.
(Mivel jul. 25 mar nem munkanap szamodra, mert megszunt a szerzodesed, addig nem varhatnak az elszamolassal.)
Sziasztok!
Légyszíves segítsetek a következőben- melyik nap számít utolsó munkában töltött napnak a következő esetben:
a törvény szerint 45 nap felmondási idővel felmondtam, mely szerint az utolsó munkában töltött napom július 24.
Munkahelyi vezetőm küldött hr-nek egy e-mailt mely szerint július 10-től ő már nem tart igényt a munkámra. Időarányos szabadságom 10 nap.
Mi a teendő ilyenkor?
HR ajánlata a következő:
- július 10-én bemegyek és elszámolok mindennel (laptop, telefon, autó stb.) és kiadja a 10 nap szabadságot, tehát állományban vagyok júl. 24-ig. Tényleg el kell számolnom ebben az esetben júl. 10-én vagy ennek csak júl. 24-én kell megtörténnie.
Ha elszámolok júl. 10-én mindennel, akkor ugye a cégnek is ki kell fizetnie mindent és ki kell adnia az összes hivatalos papíromat? Akkor miért is kell állományban maradni júl. 24-ig? Miért nem szűntetjük meg a munkaviszonyt júl. 11-el?
A számomra 'logikusnak' tűnő opciók:
- júl. 10-én elszámolni és munkaviszonyt megszűntetni júl. 11-el
- szabadságra menni (pont júl. 24-ig tart az a 10 nap), júl. 24-én elszámolni munkaviszonyt megszűntetni júl. 25-el
Jogilag hogy is van ez?
Előre is köszönöm a segítséget.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02