utolsó munkában töltött nap

K_Peti # 2006.07.06. 12:13

Hopsz, most latom csak mit sikerult irnom. Termeszetesen akadalyra gondoltam.

balesz # 2006.07.06. 10:00

Köszönöm a választ

K_Peti # 2006.07.05. 14:20

Az utolso munkaban toltott napnak az a nap szamit amikor munkat vegzel meg. Tehat jul. 10.
Ekkor kell a munkaltatonak az osszes papirt kiallitania es kifizetnie a meg hatralevo szabadsagodra is a bert. Tehat a munkaviszony csak a szabadsag vegen fejezodik be, de az elszamolas az utolso munkaban toltott napon megtortenik.
Ha az a bajod, hogy 11.-en mar szeretnel masutt dolgozni annak semmi akadaja.
(Mivel jul. 25 mar nem munkanap szamodra, mert megszunt a szerzodesed, addig nem varhatnak az elszamolassal.)

balesz # 2006.07.05. 14:15

Sziasztok!

Légyszíves segítsetek a következőben- melyik nap számít utolsó munkában töltött napnak a következő esetben:
a törvény szerint 45 nap felmondási idővel felmondtam, mely szerint az utolsó munkában töltött napom július 24.
Munkahelyi vezetőm küldött hr-nek egy e-mailt mely szerint július 10-től ő már nem tart igényt a munkámra. Időarányos szabadságom 10 nap.

Mi a teendő ilyenkor?
HR ajánlata a következő:

• július 10-én bemegyek és elszámolok mindennel (laptop, telefon, autó stb.) és kiadja a 10 nap szabadságot, tehát állományban vagyok júl. 24-ig. Tényleg el kell számolnom ebben az esetben júl. 10-én vagy ennek csak júl. 24-én kell megtörténnie.

Ha elszámolok júl. 10-én mindennel, akkor ugye a cégnek is ki kell fizetnie mindent és ki kell adnia az összes hivatalos papíromat? Akkor miért is kell állományban maradni júl. 24-ig? Miért nem szűntetjük meg a munkaviszonyt júl. 11-el?

A számomra 'logikusnak' tűnő opciók:

• júl. 10-én elszámolni és munkaviszonyt megszűntetni júl. 11-el
  • szabadságra menni (pont júl. 24-ig tart az a 10 nap), júl. 24-én elszámolni munkaviszonyt megszűntetni júl. 25-el

Jogilag hogy is van ez?

Előre is köszönöm a segítséget.