Albérlő bejelentése ideiglenesen

Ingó # 2009.10.19. 12:02

A postán és a bankokban levelezési címet lehet megadni, és oda küldik a postát, ahová kérik, ahhoz nem kell bejelentkezni a lakásba, minden akadály nélkül el lehet intézni minden hivatalos levelet. Tapasztalatból mondom, mert én is laktam albérletbe, ahová nem jelentkeztem be.

prezso # 2009.10.16. 13:03

monalisa1: "Ha a bérbeadó nem járul hozzá a bejelentkezéshez akkor tuti, hogy feketén megy a dolog (…) a bérlő meg jogcímnélküli akit bármikor ki lehet tenni…"

Ezt értem, de mi köze ehhez az engem igazoltató rendőrnek, a postásnak (aki esetleg azért nem ad át nekem egy levelet, mert a cím nincs bejelentve), meg a többi szolgáltató cégnek (pl. bank)?

monalisa1 # 2009.10.13. 18:52

Mindenki saját maga intézi az adóval kapcsolatos dolgait, vagyis a tevékenység bejelentése és adószám kérése.

Egy hét alatt már elintézhetted volna...

"Lisa"
laikus hozzászóló

Ingó # 2009.10.13. 13:52

Ennyi volt az összes hozzászólás az albérlő bejelentése témában?

Ingó # 2009.10.09. 06:54

Nem jogcím nélküli, mert van szabályos szerződés írva.

monalisa1 # 2009.10.08. 16:18

Szerintem ha az adóhivatal "fülest" kapna az okmányirodától egy bérbeadósról akkor alig lenne aki bérbeadna, vagyis az adóhivatalnak van fontosabb dolga is mint a kishalak utáni horgászás.

Amúgy a bérbeadó ráér szja adóbevallást tenni a következő év május 1-ig bezárólag, egyben az adót megfizetni ezen határidőig.

Ha a bérbeadó nem járul hozzá a bejelentkezéshez akkor tuti, hogy feketén megy a dolog (...) a bérlő meg jogcímnélküli akit bármikor ki lehet tenni...

"Lisa"
laikus hozzászóló

prezso # 2009.10.08. 14:55

"3 napon belül kötelező bejelentkezni – a bérbeadó hozzájárulásával"

Jut eszembe: ha a bérbeadó nem járul hozzá, akkor mi van? Van ugye egy törvényes kötelezettségem, aminek nem tudok eleget tenni. Viszont engem fognak csesztetni, hogy nem jelentkeztem be.
Érdekes szitu, ha nincs szerződés, még azt sem tudom bizonyítani, hogy a főbérlő nem járult hozzá a bejelentkezéshez.

escargot # 2009.10.08. 12:12

szerintem nem adják tovább az apehnak...a barátnődet is bejelentheted, nem kell ráírni, hogy milyen jogcímen jelentkezik be, ha jól emlékszem

Ingó # 2009.10.08. 11:55

Szeretnék választ kapni a legutóbbi kérdésemre, hogy mik a vonzatai az albérlő bejelentésének. Az Okmányirodába leadott bejelentő lap automatikusan megy az APEH-hoz is vagy oda csak külön bejelentés alapján kell adószámot kérni.

escargot # 2009.10.05. 09:57

baromság / irónia....de majd mondom a Provident behajtójának is, amikor jön legközelebb a volt albérlőnket keresni

kadaj01 # 2009.10.05. 09:15

escargot, nem ez az első baromság amit írsz ezen a fórumon. Szerintem inkább hagyd abba!

kadaj01 # 2009.10.05. 09:15

escargot, nem ez az első baromság amit írsz ezen a fórumon. Szerintem inkább hagyd abba!

kadaj01 # 2009.10.05. 09:14

escargot, nem ez az első baromság amit irkálsz. Ha lehet inkább ne tedd!

escargot # 2009.10.05. 09:09

megpattan és hozzád jönnek majd a végrehajtók

Ingó # 2009.10.05. 09:07

Kérdésem az, hogy az albérlő ideiglenes bejelentéséhez az okmányirodában kitöltött bejelentőlapot továbbküldik az APEH-hez, vagy oda külön kell bejelenteni és adószámot kérni?
Ingó

Kontár # 2008.01.20. 22:11

Vannak kockázatai.
Pl az albérlőd elkövet egy bűncselekményt és az ideiglenes lakhelyén is keresni fogják. Kellemetlen tud lenni.

...a kontár

Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.07. 21:02

De igen. A valójában már kiköltözött bérlő lakóhelybejegyzésének nyilvántartásból való törlését a tulajdonos is kérheti a jegyzőtől, ha a bérlő maga elmulasztotta.

(Nehogy azzal gyere, hogy az nem kijelentés! :)

ObudaFan # 2006.09.07. 20:21

A tulajdonos nem jelentheti ki a bérlőjét, csak a bérlő teheti ezt meg. Viszont önmagában annak, hogy be van jelentve, semmilyen kockázata nincs, attól még ki lehet tenni, ha már nem jogosult bent lakni.

monalisa1 # 2006.09.06. 20:53

Ma már nincs "állandó" lakcím vagy "ideiglenes" lakcím., tartózkodási hely van, ahová 3 napon belül kötelező bejelentkezni - a bérbeadó hozzájárulásával.

A megállapodás lejárta esetén kötelező a kijelentkezés, ha netán "elfelejtené" ezt, majd te kijelented őt az okmányirodán.

A lényeg, hogy a bérleti szerződés írásban történjék, és az kellően részletes legyen mindenre kiterjedően.

A témával kapcsolatban itt a jogi fórumon elég topicot találsz - mások hibájából tanul az ember!

bhopi # 2006.09.06. 19:35

Sziasztok!
Abban a kérném a segítségeteket, hogy mivel jár az albérlő bejelentése ideiglenesen.
Mik a kockázatai, vonzatai?