Tisztelt Szakértök!
A párom jelenleg egy pesti muzeumban dolgozik mint kiállitás szervezö.Fizikai munkát végez régebben tanár volt.Ezzel nem is lenne semmi baj ha a munkahelye megbizhato lenne számára.Megbizási szerzödése van kötetlen a munkaideje ennek ellenére ha fél orát késik már csunyán néznek rá.Lassan egy éve dolgozik ott de még ezelatt az idö alatt nem kapott fizetési papirt illetve még a munkaköri leirását sem látta.Nagyon sokszor tulorázott amiért külön tulorapénzt nem kapott.Tehát ingyen dolgozott akár hétvégén is......A "nagyfönök" 3 honappal ezelött megigérte neki hogy magasabb szintre lép és megkapja a státuszát.Erre mai napig nem került sor ugyanis junius 1-ig mindenki más megkapta kivéve a párom.2 héttel ezelött kiderült hogy 2 honap fizetésnélküli szabadságra küldik.Beszélni akart a "nagyfönökkel" de ö sosem ért rá.Az osztályvezetöhöz fordult segitségért mert tudomásom szerint ö képviseli valamennyire a keze alatt dolgozokat.De ö is csak "hátat" forditott.Volt olyan eset amikor a kevés fizetése 20-a környékén jött meg.akkor is elvárták hogy bemenjen dolgozni amikor még a bérletre sem volt pénze.Szeretném a Segitségüket kérni hogy mit tehetnénk mert nagyon tanácstalanok vagyunk.Persze ha lenne másik munkalehetöség akkor egyböl otthagyná a muzeumot de egyenlöre nincs és be kell vallanom hogy a párom azért dolgozik még mindig ott mert az érdeklödési köréhez tartozik és még mindig hisz abban hogy feljebb léphet.Semmi esélyét nem látom de azt viszont nagyon is hogy a párom tönkre megy idegileg és egészségileg.Válaszukat elöre is köszönöm!
Közalkalmazott, köztisztviselő, közszolgálat
kandem
Táppénz idő alatt nem mondhatnak fel. A jubileumi jutalomhoz pedig el kell érjed a 30 évet, addig próbáld kihúzni táppénzen. Nekem egy kolléganőm megjátszotta ezt, igaz a többiek kárára, de neki sikerült kibekkelni. Közös megegyezésbe nem menj bele, az nem neked lenne kedvező és a munkaviszonyod azonnal megszűnik. A rendkívüli felmondásra ne adj okot.
Itt találod a Kjt szabályait: http://www.jogiforum.hu/torvenytar/126
II. Fejezet
A közalkalmazotti jogviszony megszűnése a 25-37.§-t tanulmányozd.
Itt a Munka törvénykönyve található: http://www.jogiforum.hu/torvenytar/113
Üdvözöllek Veci
Üdvözlettel Veci
kandem
Táppénz idő alatt nem mondhatnak fel. A jubileumi jutalomhoz pedig el kell érjed a 30 évet, addig próbáld kihúzni táppénzen. Nekem egy kolléganőm megjátszotta ezt, igaz a többiek kárára, de neki sikerült kibekkelni. Közös megegyezésbe nem menj bele, az nem neked lenne kedvező és a munkaviszonyod azonnal megszűnik. A rendkívüli felmondásra ne adj okot.
Itt találod a Kjt szabályait: http://www.jogiforum.hu/torvenytar/126
II. Fejezet
A közalkalmazotti jogviszony megszűnése a 25-37.§-t tanulmányozd.
Itt a Munka törvénykönyve található: http://www.jogiforum.hu/torvenytar/113
Üdvözöllek Veci
Üdvözlettel Veci
Szeretném a segítségeteket kérni, mit tehetek.
Kjt. alá tartozó munkakörben dolgozom. Egy kollégámat helyettesítettem két hétig. A két munkakör ellátása mellett 3o óra túlórám is keletkezett.Teljesen kikészültem idegileg és fizikailag. Tegnap nem tudtam lábra állni. Táppénzes állományba kerültem. Munkáltatóm sem a helyettesítésért, sem a túlórákért nem akar fizetni, azt mondja nincs miből. Munkaképtelenségemet egyértelmüen a leterheltség okozza. Előírja a törvény a helyettesítésért és tulmunkáért járó díjat, vagy forduljak munkaügyi bírósághoz. Nekem a táppénz miatti bevételkiesés problémát jelent.
Tisztelt Szakértők!
A feleségem munkahelyén (egy középiskolában) az igazgató csoportos létszámleépítést tervez. A Munka Törvénykönyve ebben az esetben előírja az érdemi konzultáció kötelességét a munkáltató és a munkavállalók között annak érdekében, hogy a leépítés negatív hatását a legkisebbre csökkentsék.
A kérdésem így hangzik: ha a munkáltató nem hajlandó az érdemi konzultációra, akkor a munkavállaló hova fordulhat? Például az igazgató el akarja bocsátani a feleségemet, ugyanakkor megtart olyan munkavállalót, aki nyugdíj mellett dolgozik, és a feleségem ugyanazt az állást ugyanúgy be tudná tölteni. Pedig a feleségem munkájára soha nem volt panasz, még minőségi bérpótlékot is kapott. Egész egyszerűen az igazgató szerint nincs szükség a munkájára - nincs szükség szabadidőszervezőre.
Ugyanakkor az igazgató pár hónap múlva újabb munkavállaló felvételét tervezi (ruhatárost fog alkalmazni, eddig ilyen állás nem volt).
Csoportos létszámleépítés esetén tehát a munkaadó mennyire dönthet szabadon az elbocsátottak kiválasztásában? Megtörténhetnek legálisan a fenti anomáliák?
Tisztelt Szakértő!
Ha valakinek csak felsős diplomája van, lehet-e általános iskola első osztályában napközivezető?
Ha nem, létezik-e olyan tanfolyam, ami az alsós diplomát pótolhatja?
Válaszukat előre is köszönöm! Andrea
Tisztelt Szakértő!
Közalkalmazotti jogviszonyomat meg akarják szüntetni.
A következő kérdésekre szeretnék választ kapni:
Hogyan kaphatom meg 30 éves jubileumi jutalmamat, ami 2010-ben lenne esedékes?
Betegállomány alatt fel mondhatnak-e nekem ill. ha felmondanak, mikortól számolják a felmondási időt?
válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelt Szakértő!
Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy két évvel ezelőtt egy intézmény vezetője lettem. Megkaptam a törvényben előírt vezetői pótlékot is. A két szabad státuszból egyett én töltöttem, be, de a másik szabad maradt, és senkit sem vettek fel. Egy éven keresztül én végeztem a két munkát. Amikor megkérdeztem, hogy esetleg valamilyen pénzbeli juttatást is kaphatnék e az elvégzett másik munkáért azt mondták, hogy nem. A következő két évben a fenmaradt státuszra felvettek, a státusznak nem megfelelő szakképesítésű munkavállalót, így maradt minden ahogy volt, csak mostmár mondhatták, hogy kaptam embert. Igaz, hogy nem értett a feladatához, de kaptam. Most megint ott tartunk, hogy felszabadul ez a kérdéses státusz, de megint nem szakképzett munkavállalóban gondolkodnak. A kérdésem az lenne, hogy rám vonatkozik e a Kjt. 24. § (1) bekezdése, mivel már vezetői pótlékot kapok. Ha igen, akkor meg van e határozva ennek a helyettesítési pótléknak az összege?
Válaszát előre is nagyon köszönöm
anya45
Nekem is van/volt (már nyugdíjas vagyok)olyan kolléganőm, aki akkor lett hirtelen hosszú időre beteg, komoly, "súlyos" beteg, amikor nagyon sok feladatot kellett megoldani. Érdekes módon, mire megoldottuk, vagy megmentettük számára is a munkahelyet, akkor sürgősen meggyógyult és egész tanévben a szívbeteg kolléganőnk még csak meg sem fázott. Besúgó, talpnyaló jelleme alapján mindig megszimatolta a változást és ő nagyon tudott igazodni. Jelenleg az új vezetésnél (akiket korábban elég alaposan szapult) most ő az "élmunkás", csak ő az, aki dolgozik, csak egyedül őt lehet jutalmazni. A kollektíva 95 %-a nem ebbe a körbe tartozik, de mivel a főnök talpnyalója, jól elő tudja adni magát, így ő a nyerő (bár már a munkahelye ellen feljelentést tett a munkaügyi felügyeletnél, de kimosták azok, akik ellen lépett/valamit nagyon tudhat a főnökökről, hogy ennyire tolják a szekerét/).
DE ezt egy életen át nem lehet csinálni. Egyszer már majdcsak beleesik a saját vermébe, igaz türelem kell, mindezt kivárni.
A ti munkatársatok is szerintem egy ilyen jellemtelen ember. Szerintem ott a háziorvosnak sem ártana a körmére nézni. Nem tudom, hogy van-e lehetőség panasszal élni akár a felülvizsgáló orvosnál. Ha van üzemorvosotok, a főnök szerintem kérhetné ott a felülvizsgálatot.
Ha ez rendszeres, ismétlődő, amint írtad, akkor ő milyen lehet amikor nem "beteg". Nem létezik, hogy a főnökötök nem tud lépni a dologban (hacsak nem valakinek a valakije az illető), kérdezze meg a jogászt, mit lehet tenni (persze, ha főnök akar is tenni).
Esetleg összefoghatnátok ez ellen a munkatársatok ellen. Ha alá tudjátok támasztani, hogy ezt többnyire minden évben nyáron teszi meg, vagy amikor sok a munka, akkor írásban forduljatok a fönökhöz, a fenntartóhoz (tértivevényes ajánlott levélben, vagy aláírással igazolja a petíció átvételét). Hangsúlyoznám a helyetekben, hogy a kolléga csak a jogait ismeri, de bizonyára "hiányzott az iskolából, amikor a kötelesség fogalmát tanították". Szerintem ti vagytok többen, ne hagyjátok magatokat, főleg ha a fönökötök is unja már ezt a munkamorált a fiatalembernél (nem úgy mint az én volt munkahelyemnél).
Lehet, hogy jó lenne egy pártatlan munkajogász megkeresni és tanácsot kérni.
Üdvözöllek Veci
Üdvözlettel Veci
Tisztelt Szakértők!
Munkahelyemen dolgozik egy összeférhetetlen kolléga, ez a fiatalember senkivel nem képes együttműködni. Minden nyáron betegállományba vonul hosszú hetekre, így teremt magának szabadságot. Ez évben kilátásba helyezte a vezetőség, hogy nyáron is nagy szükség lesz a munkánkra - felújítás előtt áll az épület, költözni kell. Ugyanakkor folyamatos emberhiánnyal küzdünk, túlórákkal tudjuk ellátni a feladatunkat. Kivéve az említett kolléga, mert ő ebből is kihúzza magát.
A mai nappal bejelentette, hogy ő holnaptól betegállományban lesz, mert eü-i problémái vannak. Valójában csak nem akarta elfogadni, hogy nem gázolhat át másokon, s ha többen is szeretnének ugyanakkor elmenni szabadságra, kompromisszumot kell kötniük (öt nap helyett csak 4 lehet a szabija, míg másoknak így is csak 2 nap) Nem számít, hogy így helyette is túlóráznunk kell, hogy a költözést is nélküle kell végigcsinálnunk.
A főnökség tehetetlen vele szemben?
Vagy nem jól tudják, és mégis van eszköz az ilyen ember ellen?
Már többekben felmerült, hogy ha ő elmehet betegállományba, talán ez a megoldás másoknak is.?
Szerencsére a kötelesség tudat túlteng a többiekben, senki nem tolna ki a társával.
Továbbra is nyeljük le, hogy így visszaél ezzel a helyzettel, vagy lehet rajta változtatni?
Remélem, elég érthetően leírtam a problémát.
Nagyon várom a választ! Előre is köszönöm!
Ha megalapozott a gyanúja (elvileg nem ártana a vezetővel is valahogy értekezni, hátha mégis tud tenni valamit) az iskola fenntartójának érdemes és kell jeleznie a kételyeit és a törvények be nem tartásából adódó vezetői hiányosságot.(ha önkormányzat a fenntartó, akkor az illetékes oktatási szervezetén keresztül, vagy akár a hivatali jegyzőnek is jelezheti a problémát)
Tisztelettel köszönöm gyors válaszát!
Tehát az e. bekezdés értelmében a testnevelés esetében akár helyesnek is mondható az órák elosztása /bár ki fogja érettségiztetni a tanulókat ebből a tantárgyból?/, de a biológia órák szakközépiskolai osztályokban történő tanítása törvényellenes, főleg, hogy van egyetemi végzettségű tanerő is?
Ha a gondolatmenetem helyes, akkor mit lehet ez ellen tenni?
Köszönettel és tisztelettel
Barca
Tisztelt Barca!
Mivel a kérdésben említettek alapján az érintett iskola nem csak "sima" középiskola, az 1993. évi Közoktatásról szóló LXXIX. törvény idézet szakaszának főleg a képesítési feltételekre vonatkozó d) részétől kezdődő figyelmesebb elemző-áttekintését javaslom a továbbiak átgondolásához:
17. § (1) Ha e törvény másképp nem rendelkezik, nevelési-oktatási intézményben pedagógus-munkakörben az alkalmazható, aki az e törvényben meghatározott felsőfokú iskolai (egyetemi vagy főiskolai szintű) végzettséggel és szakképzettséggel rendelkezik. A megfelelő felsőfokú iskolai végzettségek és szakképzettségek a következők:
Iskolapszichológus alkalmazásának feltételei
Képesítési feltételei pedagógusoknak
- óvodában óvodapedagógusi, konduktor-óvodapedagógusi;
- az iskolai oktatás első-negyedik évfolyamán
- valamennyi tantárgyhoz a tanítói, konduktor-tanítói, konduktori (a továbbiakban a konduktori és a konduktor-tanítói végzettség együtt: konduktor),
- a testnevelés tantárgyhoz a tantárgynak megfelelő tanári, - feltéve, hogy e területeken az iskolában a helyi tantervben foglaltak alapján emelt szintű oktatás folyik, a művészetek, az idegen nyelv, a nemzetiségi és etnikai kisebbségi nyelv és irodalom tantárgyakhoz a tantárgynak megfelelő tanári;
- az iskolai oktatás ötödik-hatodik évfolyamán a nem szakrendszerű oktatásban a b) pontban meghatározottak szerinti, a szakrendszerű oktatásban a tantárgynak megfelelő szakos tanári vagy a műveltségi területnek megfelelő képesítést nyújtó tanítói;
- az iskolai oktatás hetedik-nyolcadik, továbbá a középiskola kivételével a kilencedik-tizedik évfolyamán a tantárgynak műveltségi területnek megfelelő szakos tanári;
- középiskolában a kilencedik évfolyamtól kezdődően a tantárgynak megfelelő szakos egyetemi szintű tanári, a művészetek, a testnevelés, a technika-gyakorlati foglalkozás tantárgyak esetén a tantárgynak megfelelő tanári;
f)
- szakközépiskolában és szakiskolában a szakmai elméleti tantárgyat vagy szakmai előkészítő ismeretet, valamint a szakmai alapozó és a pályaorientáció ismeretet oktató pedagógusnak a képzés szakirányának megfelelő tanári vagy a képzés szakirányának megfelelő felsőfokú, a pályaorientáció és a szakmai alapozó oktatásban továbbá a d) pontban meghatározott;
h)
- szakközépiskolában és szakiskolában a gyakorlati képzést végző pedagógusnak, továbbá gimnáziumban a munkába állást előkészítő, illetve segítő elméleti és gyakorlati foglalkozást tartó pedagógusnak a képzés szakirányának megfelelő tanári vagy a képzés szakirányának megfelelő felsőfokú;
- napközi otthoni és tanulószobai foglalkozáson az iskolatípusnak, kollégiumban az érdekelt iskoláknak megfelelő, a b)-f) pontban felsorolt vagy szociálpedagógus, pedagógiai szakpszichológus, pedagógia szakos, illetve nevelőtanár szakos;
- alapfokú művészetoktatási intézményben, művészeti szakközépiskolában, szakiskolában a művészeti szakmai tantárgyakat oktató pedagógusnak a művészeti tárgynak megfelelő szakirányú tanári, az alapfokú művészetoktatási intézmény előképző és alapfokú évfolyamain továbbá a művészeti tárgynak megfelelő szakirányú tanítói vagy művész; művészeti szakközépiskolában, ha van a képzés szakirányának megfelelő egyetemi szintű képzés, a tizenegyedik évfolyamtól a művészeti tárgynak megfelelő egyetemi szintű tanári, illetve művész;
- a j) pontban fel nem sorolt tanórán kívüli foglalkozás megtartásához a foglalkozás tartalmi követelményeihez igazodó, a b)-j) pontban felsorolt;
- iskolai, kollégiumi könyvtárostanárnak (tanítónak) az iskolában, kollégiumban pedagógus-munkakör betöltésére jogosító a b)-e), illetve j) pontban felsorolt tanítói, tanári és könyvtáros
végzettség és szakképzettség.
(2) Idegen nyelv oktatására - minden iskolatípusban - alkalmazható, aki nyelvtanári vagy idegen nyelv- és irodalom szakos tanári végzettséggel és szakképzettséggel rendelkezik.
Tisztelt válaszadó!
Téma, mely régóta szít viszályt munkahelyemen, egy középiskolában:
Az igazgatóhelyettes készíti el évek óta az órarendet. Vannak főiskolai és egyetemi végzettségű tanárok,tanárnők. Az órarend úgy készül, hogy az igazgatóhelyetttes felesége, aki főiskolai végzettségű testnevelés-biológia szakos, megkapja a szakközépiskolai /"elit"/ osztályokat, az egyetemi végzettségű testnevelés és biológia szakosok a szakiskolai illetve a 9-10. osztályosokat.
Kérdésem: Van-e arra törvényi szabályozás, hogy ha egy iskolában van felsőbb végzettségű, akkor kötelezően neki kell adni a végzettségnek megfelelő osztályokat, vagy szabad kezet kap az iskola vezetése?
Köszönettel várom válaszát
Üdvözletem!
Egy önkormányzatnál dolgozok határozott idejű szerződéssel immár négy és fél éve (folyamatosan hosszabbítgatják a munkaszerződésemet 3, 6, olykor 12 hónappal)
Munkaköri leírásom nincs, a polgármester szóbeli utasításai szerint dolgozom, mondjuk mint pályázati referens, de inkább mint mindenes. Közalkalmazottként nem vagyok besorolva.
Kérdésem az hogy jogszerű-e ez az eljárás, ha nem akkor vannak-e konzekvenciái a munkáltatóra nézve, illetve ki lehet-e kényszeríteni bírósági úton a közalkalmazottkénti besorolást és a határozatlan idejű szerződést? Egyáltalán lehetséges-e határozott idejű közalkalmazotti jogviszony ebben az esetben és ilyen formában? Szerintem a határozott idejű foglalkoztatás lehetőségét nem erre találták ki, de a "meghatározott munka elvégzésére, illetve feladat ellátására" (Közalk. tv. 21§. (2) b) pontja) sajnos elég gumiparagrafus szagúnak tűnik számomra.
Kedves Fórumozók!
Az a kérdésem, hogy a köztisztviselői bértáblában egy osztályvezető szorzója fix 7. Akkor ezek szerint a bére nem emelkedik az évek… múlásával? Köszi
Ennek az az oka, hogy a vezető főtanácsos 17 szorzója
6,0.
Ez az a fizetési fokozat, amit egy (nev vezető beosztásban lévő) köztisztviselő max. elérhet a végzettségével és a közszolgálatban eltöltött idejével.
A közép és felsővezetők szorzója ettől több, ami a vezető beosztással jár.
Mivel így is többet keres, mint amit keresne a vezetői megbizatása nélkül, ezért náluk az idő előrehaladtával nem nő a fizetés.
(Viszont ők -közigazgatási szervtől függően- rendszeresen olyankor is kapnak egyéb juttatásokat (prémium, jutalom)amikor a többi, nem vezető köztisztviselő nem kap, illetve amikek az összege sem elhanyagolható....)
Ha viszont egy osztályvezetőt leváltanak (vezetői megbizatását visszavonják), úgy visszakerül a saját kategóriájába és természetesen az idő múlásával rendszeresen megtörténik az átsorolása.
Üdv. :)
Tisztelt Szakértő!
15.-éve vagyok közalkalmazott.Július 1.-től vállalkozásba adják a munkahelyemet.Ezért megszűnik a közalkalmazotti jogviszonyom.
Kérdésem az lenne,ha a tovább foglalkoztatásom nem fogadom el akkor jár-e felmentési idő és végkielégítés?
Előre is köszönöm!
Kedves Fórumozók!
Az a kérdésem, hogy a köztisztviselői bértáblában egy osztályvezető szorzója fix 7. Akkor ezek szerint a bére nem emelkedik az évek... múlásával? Köszi
Tisztelt Fórumozók!
A köztisztviselői törvényben nem találom, hogy a szakmai tanácsadói cím visszavonásának mik a feltételei. Tudna nekem ebben valaki segíteni?
Csak ezt találtam, de nem ebben a helyzetben vagyok. Minősítési probléma az én esetemben nincs:
30/A. § (4) A szakmai (fő)tanácsadói címet „kevéssé alkalmas” minősítés esetén vissza kell vonni, ebben az esetben a köztisztviselő a címmel járó illetmény helyett a besorolás szerinti illetményére jogosult.
Köszönöm:
Töpörtyű
Tisztelt Fórumozók!
A következő kérdésem lenne: Egy határozatlan idejű státuszban foglalkoztatott köztisztviselő kéri, hogy 4 órában foglalkoztassuk. Felvehetünk egy másik négy órában foglalkoztatott köztisztviselőt erre a státuszra, vagy az már egy újabb státusznak minősülne?
Nagyon köszönöm a segítséget!
Sziasztok, fórumozók!
A következő problémával állok szemben. December 15-től munkaszerződést kötöttem egy céggel. Munkát effektiv április 1-ig végeztem. Meghatalmazásom volt arra vonatkozóan, hogy a cég ügyeiben eljárjak. Áruátvétel, az esetleges - vendéglátóipari egységről van szó - hivatalos papírok aláírására. Az vendéglátóipari egység bérlemény volt, és kauciót fizettünk (3 fő) a bérbeadó felé. A 3 főből csak én voltam bejelentve. Mivel a munkamorál miatt a másik két főnek kényelmetlenné váltam, április 1-től lehetetlenné tették helyzetemet, ezért a munkaterületről eltávolítottak, munkát nem végezhettem, azaz csak a konyhán, amelyre nem volt szakképesítésem, gyakorlatom, mivel pultosként dolgoztam. A mai napig nem kaptam meg a kilépő igazolásaimat, munkát nem tudok vállalni. Passzív betegállományba szeretnék menni, mivel pszihikailag megviselt a tortúra. A fizetésemet (február és március havi), valamint a kaucióba betett pénzösszeget sem kaptam meg. Ezen kívül egy-két olyan dolog is történt, amit szeretnék valakivel konkrétan megbeszélni, esetleg követlenül is.
Mi a véleményetek, mit tehetek hivatalosan?
Vanda
Tisztelt Szakértők !
A következőkben kérném segítségüket:
Prémium éveimet töltöm, sajnos. A 6/2009 korm. rendelet szerint nem jár a 13. havi juttatás, amit kifizettek és most vissza akarják fizettetni.
Kérdésem, a köztisztviselőkre 92. évi tv. vonatkozik, (ill. bíróság is megítélte számunkra a juttatást) ezt egy kormányrendelettel lehet-e módosítani ? Ha igen és tévesen fizették ki, visszakövetelhetik -e ?
Köszönettel
Tisztelt Fórumozók!
A következő a történetem.
Budapesti kórházban dolgozom altatós asszisztensként 6 havi munkaidőkeretben.Munkaidőnk napi 8 óra + (ált.havi 4x)16 órás bennalvós ügyelet + (havi 3x)16 órás készenléti ügyelet.Törvény által előírt jogom bennalvós ügyelet után reggel hazamenni(ha jól tudom kötelességem is,tehát,ha akarnék sem dolgozhatnék),amikoris a munkáltatóm szerint nem dolgozom le a napi 8 órát.Konkrétabban:ha kedden ügyelek,ledolgozom a 8 + 16 órát,szerdán reggel hazamegyek,és aznap nem dolgozok.Ezzel mínusz órát "termelek" a munkáltatóm szerint.Tehát havi(ha 20 munkanapot veszünk)136 órát dolgozok(ha a 4 ügyeletből van egy péntek is,mert ugyebár másnap nem munkanap).Munkáltató nagyon "lojális",ugyanis munkaidőkeret végén eltörli a mínusz órát,tehát nem kapok kevesebb bért.Viszont,ha túlóráznom kell(ami elég gyakran előfordul,mert ugye altatás közben nem illdomos felállni és távozni),akkor ezeket e túlórákat a mínusz órák javára írja,tehát kevesebb mínuszt termelek.
Rosszul tudom,hogy az ügyelet is beleszámít a ledolgozott órákba?Az ügyeleteket kifizetik(a bennalvóst és a készenlétit is)azzal nincs gond.
Viszont,ha adott napon egyik sem vagyok,mégis maradnom kell,akkor azok a túlórák elvesznek.
Kérdésem,hogy ez szabályos-e,és nincs jogom méltatlankodni?
Köszönöm a figyelmet, várom a véleményeteket!
köszi
Csak az számít közalkalmazotti jogviszonynak, amit közalkalmazottként, vagy köztisztviselőkénd dolgozott. Az előző áfészes időt csak a besorolásánál veszik figyelembe. Ezt azért merem írni, mert ilyen helyzetben voltam én is.
Üdvözlettel Veci

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02