Regisztráció - Bűncselekmény?


pixel # 2005.01.21. 15:02

Ha a te neveddel regisztráltak, akkor most egy egyszerü DNS átírással meg is szerezhezted a domaint.
:)
Aztán meg jól eladod.

TaKy99 # 2005.01.21. 11:58

Ha jól értem, akkor nem az a gond, hogy regisztráltak, hanem, hogy ezt a ti nevetekben tették, tehát a regisztráló személy nem valós adatokat adott meg.

Ha ez az eset forog fenn, akkor SZERINTEM azon cégnek, akinek a nevével regisztráltak, feljelentést kell tenni, cégnévvel való visszaélés miatt. Ezt a rendörségnek KÖTELESSÉGE kivizsgálni, vagy továbbítani a problémát az adott ország hatósága felé.

A nyomozás lezárásakor, esetleg már közben is fordulhattok a .com, .net domain regisztrátor felé, a megszüntetés, esetleg átírás végett.

SZVSZ

pixel # 2005.01.20. 12:33

Nármilyyen domaint bejegyezhetsz ha nincs nemzetközi védjegy listán.
:)

Yahni # 2004.06.07. 07:01

Nem trademarkosak a domainok.
Tevékenységgel kapcsolatosan általános.

Yahni

rbendeguz # 2004.06.01. 06:21

Ha van bejegyzett védjegy a névre (az adott országokban is) akkor védjegybitorlással elég hamar le lehet őket beszélni a domainről. (Persze szigorúan IMHO)

Yahni # 2004.05.25. 14:51

Az alábbiakban kérném jogtudós kollegák segítségét.

Valaki kb egy éve Belgiumban regisztrált 3 .com .net re végződő domaint a mi magyar nevünkre és postafiókunkra, de fantom ügyintéző névvel. A site célja egyedül az volt, hogy az egyik amerikai konkurrensünket "dehonesztálja".

A dolog ott bukott meg, amikor a számlát kiküldték a postafiókunkra.

Szóbeli illetve közvetett információk (tipikus angol helyesírási hibák) alapján tudjuk, hogy az amerikai konkurrensünk egyik volt amerikai ügyfele tette. Azért, külföldön, hogy megússza az USA-n belüli pert.

Tudjuk és bizonyítani is tudjuk, hogy a T. volt ügyfél belga/német haverja a regisztrátor és hogy a regisztráló név fantom, illetve, hogy a regisztrátor már többször dolgozott a volt "ügyféllel" együtt, illetve vélhetően van közös business-ük.

Pont ezért a regisztrátor nem fog okvetlen együttműködni velünk, hogy a nevünket tisztázza.

Ugyankkor ez nekünk kényelmetlen, mert a közös és potenciális ügyfelek azt hiszik, hogy mi "fikázzuk" a konkurrenciánkat és ez nem vet ránk jó fényt.

Ugyancsak problémás hogy perbe hívhatnak bennünket ami jelentős költség.

Megkértük a regisztrátort, hogy válaszolja meg azt, hogy ki regisztrált a mi nevünkben és ki fizette a díjakat, amit vagy megtesz, vagy nem.

Ezenkívűl a rendőrségen tehetünk feljelentést, amit vagy kivizsgálnak vagy nem. (Esetleg még mi üthetjük meg a bokánkat, ha felhívjuk a figyelmet a T. volt ügyfélre.)

Esetleg perelhetünk, de kit, hogyan, ha nem tudjuk bizonyítani a létét.

Ugyankkor ha nem lépünk fennmarad a jelenlegi helyzet ami elsősorban nekünk rossz. Mindez megspékelve 4-5 nemzettel.

Mi a fene lenne helyes lépés ilyenkor?

Egyáltalán bűncselekmény egy illegális regisztráció valótlan adatokkal? Ki ellen léphetünk? Ugyanis a regisztrátoron múlik minden, aki akár azt is állíthatja, hogy mi voltunk.

Köszi a segítséget.

Yahni