Email / Facebook feltörés


Atis77 # 2019.02.26. 04:11

Sziasztok.

Mi történik akkor ha valaki feltör egy face book fiókot, majd ott az illetőről meztelen képeket postol. (nem volt észnél mert kiderült hgy pénzek tűntek el az asszony kimaradozott munkából és otthonról is. A face azonnal törölte a profilt, mire szerencsétlen törölni akarta már nem tudta, állítólag pár másodperc volt az egész.már saját lakást béreltek az illetővel) sikerült talán megbeszélniük a dolgokat, de még képlékeny a dolog. Ha minden jól alakul köztük, akkor a feleség visszamondhatja a feljelentést?

Szomorú örökös # 2018.09.28. 16:38

Csigu03

Rendőrségi feljelentést megtettem, és a google-nak is jeleztem a jogtalan vásárlást, ahogy a történetemben leírtam.

Kb. ennyi az, amit tehettél. Sajna nem tudni, mennyi esély van, hogy a pénzed vissza kapd. Hogy miért? Hát ezért:

Ebben az időben valóban vásároltam a google playről egy játék kiegészítést, de nem emlékszem, hogy beregisztráltam volna a bakkártyámat.

Látod-látod, oda kellett volna figyelni, hogy mit csinálsz. Hozzá teszem, az én esetemben a paypal teljesen korrekt volt, nekem visszafizették a teljes összeget. Igaz nálam az illető nagyon sok felhasználót nyúlt le így, ezért egyértelműen bűncselekmény történt.

Azonban a bankkártya letiltást is jelezted, hogy majd be akarod a bankon hajtani. Mint írtam, az tuti felejtős, te tiltattad le - tök mindegy, hogy milyen okból - így a letiltást és az új kártyát neked kell kifizetni. És lám, ugyebár írtad is, hogy azt már leemelték a számládról.

Ez volt a tanulópénz, és ahogy írtam is, válts át olyan számlára, ahol tudsz webkártyára regisztrálni. Nyilván ennek külön díja van évenként, de tízszer biztonságosabb használni ilyen jellegű vásárlásoknál, mert tartós terhelést erre senki nem tud ráhelyezni, szimplán akkor lehet használni, ha átutalsz a számládról a mögötte levő virtuális számlára pénzt - ami ráadásul ingyenes a bankoknál.

Csigu03 # 2018.09.28. 13:04

Rendőrségi feljelentést megtettem, és a google-nak is jeleztem a jogtalan vásárlást, ahogy a történetemben leírtam. A Google elutasította a kérelmemet, annak ellenére hogy ők tiltottak le egy gyanús bejelentkezési kísérletet. Innentől kezdve fogalmam sincs merre induljak..

Szomorú örökös # 2018.09.26. 16:09

Csigu03

a bankkártyámat nem hagytam el, nem használja, nem tudja az adatait senki, csak én

No meg a google play:

a Google play-en állítólag 2018. májusában be lett regisztrálva a bankkártyám minden adattal (kártyaszám, lejárati dátum, cv kód)

Tehát mégiscsak kiadtad balga módon a bankkártyád adatait.

Kértem a bankkártyám újragyártását és persze, hogy ennek- és a letiltás összegét írják jóvá, mivel nem az én hibámból történt a letiltás.

Ne reménykedj, te fogod kifizetni. Ez a bankot nem érdekli. Engem is év elején az ebay-en lenyúltak, a pénzt visszakaptam a paypal-tól, de ettől még a felmerült bankkártya költségeket rajtam vasalták be.

Szóval nem biztos, hogy a bankot kellene bombázni a pénzedért, hanem inkább a google play felé jelezd a jogosulatlan tranzakciót, ők többet tudnak tenni érte. Én is a paypalnak jeleztem, ők visszaadták, a jogosulatlan akció elkövetője meg repült az ebay-ről. No meg nem árt egy feljelentés a rendőrség felé az összes kinyomtatott bizonyítékkal a történettel kapcsolatban. Hidd el, foglalkoznak vele, én is bent ültem vagy másfél órát, amikor rögzítették a feljelentést.

Egyébként ajánlom figyelmedbe a webkártyás számlát. Gyakorlatilag virtuális bankkártyáról szól, amelyen csak akkor van pénz, ha fizetni akarsz vele és előtte teszel rá. Így felhasználni, fizetni nem tudnak vele. Ez az egyetlen védelem, de a tanulópénzt neked kell kifizetni.

Csigu03 # 2018.09.26. 15:32

Sziasztok!

A véleményetekre és tanácsotokra lennék kíváncsi az alábbi esettel kapcsolatban.
2018.09.14-én hajnalban 3:27-kor kaptam egy sms-t a bankomtól egy sikereres tranzakcióról (11.601,-Ft-ról), melynek a helye: Google-Google play. A szerencse, hogy fent voltam, mivel reggel 6-ra mentem dolgozni. 2 perc után jött a következő sms, ugyanarról az összegről. Gyorsan hívtam a bankomat, hogy letiltsam a bankkártyámat. Ez sikerült is, de ez idő alatt összesen 4db sikeres tranzakciót hajtottak végre a bankkártyám adataival. Miután letiltásra került a kártya, utána kaptam még 2 sikertelen tranzakcióról sms-t. A gmail-emre 03:06-kor kaptam egy biztonsági értesítést a google-tól, hogy a rendszer megakadályozott egy bejelentkezési kísérletet, amit nem google alkalmazásból próbáltak megkísérelni. 03:24-kor újabb emailt kaptam a google-tól, hogy új eszköz jelentkezett be a fiókomba.
Feltörték a google fiókomat. 03:27-kor kaptam egy emailt a google playtől, hogy 4 x 41,37 USD értékben "vásároltam" valami játék alkalmazást a bankkártyámmal. Az emailben szerepelt is a bankkártyám utolsó 4 számjegye. Hozzáteszem, a bankkártyámat nem hagytam el, nem használja, nem tudja az adatait senki, csak én. A bankkártyámról összesen 46.404,-Ft-ot sikerült ellopnia valakinek.
Reggel (09.14-én) tettem a bankomnál panasz bejelentőt. Kértem a bankkártyám újragyártását és persze, hogy ennek- és a letiltás összegét írják jóvá, mivel nem az én hibámból történt a letiltás. Azóta a kártya újragyártás összegét már levonták a bankszámlámról...
09.17-én reggel rendőrségi feljelentést is tettem ismeretlen tettes ellen. A google-nak is küldtem egy bejelentést jogtalan vásárlásról és a visszafizetési igényemről, melyet 09.24-én elutasítottak azzal a szöveggel, hogy mivel nem találtak csaló tevékenységre utaló jelet, így nem térítik meg a káromat. Azt írták valószínű talán egy családtag vagy barát lehetett, aki felhasználta az adataimat. Ezt a lehetőséget teljesen kizártam. A google fiókomban megnéztem az ismeretlen eszközökről való bejelentkezések adatait. Amit a google letiltott gyanús bejelentkezést 03:06-kor, az IP cím alapján Tajvanról kísérelték meg..
A bankomtól még nem kaptam semmit a kivizsgálással kapcsolatban, de egy belső infó alapján annyit megtudtam, hogy a bank 90%, hogy nem fizeti ki a káromat, mert a Google play-en állítólag 2018. májusában be lett regisztrálva a bankkártyám minden adattal (kártyaszám, lejárati dátum, cv kód), így nem a bank hibázott.. Ebben az időben valóban vásároltam a google playről egy játék kiegészítést, de nem emlékszem, hogy beregisztráltam volna a bakkártyámat. Előfordulhat, hogy amikor a vásárláshoz beírtam az adatokat, akkor lopták el?
Kérdésem az lenne, hogy milyen jogok illetnek meg ilyen esetben? Hova fordulhatnék még, hogy a pénzemet visszakapjam? Mivel a bankkártyámat jogtalanul használta fel valaki (ami fizikálisan még mindig a birtokomban van), a kárrendezésre a bankoknak nincs valami biztosítása ilyen esetekre?

Mindenki felteszi a kezét, hogy ő nem hibázott.. Én nem jártam soha Tajvanon, és ott van az email, arról, hogy feltörték a fiókomat. Az biztos, hogy a tettest nem találják meg, mert ezeket az adathalászokat elfogni képtelenség. Csak a pénzemet szeretném visszakapni.. :(
Még az is felmerült bennem, hogy ennyi erővel, ha a bevásárlóközpontban használom a bankkártyámat a pénztárnál fizetéskor és valaki ellopja az idő alatt a kártyaadataimat, akkor sem fizet a bank, mert én voltam a hülye, hogy használtam a kártyámat??? Ők kényszerítik bele az embert, hogy már mindent online, bankkártyával intézzen mindenki.

Tud nekem valaki segíteni, hova milyen lépéseket tehetnék még, illetve érdemes? Mire számíthatok?
Előre is köszönöm a segítséget és válaszokat!

adri01 # 2017.01.16. 14:42

drbjozsef
nagyon szépen köszönőm az információt

drbjozsef # 2017.01.14. 21:09

adri,

a mostani lekövethető, de csak hatósággal. Ha feljelentést teszel, és tudod az IP címeket és a hozzá tartozó időpontokat, akkor az internet szolgáltató kiadja a rendőrségnek, hogy kihez tartozott akkor az az IP cím. (mert az változhat).

Régiekre ez már biztos nem megy, fél évnél tovább tuti nem őrzik a szolgáltatók a log fileokat.

Úgyhogy a régivel nem tudod összevetni, hogy ugyanaz a személy-e.

Hatóság nélkül neked nem adnak ki adatokat.

Macerás, sok idő, el kell járogatnod a rendőrségre, meg minden ilyesmi. Ha tudod, tiltsd le, és ne foglalkozz vele. Nem ér annyit az egész, ha más egyéb amúgy nem történt.

adri01 # 2017.01.14. 19:20

kedves SHERLOCK
csak azt szeretném tudni ugyan az az illető irkál e hatóságot nem is szeretném bevonni de a kérdésem az volna pontosan egy két éve megszűnt email címet fel lehet e kutatni akármilyen eszközzel informatikai úton vagy halott dolog ? a mostani levelek ip címe megvan ezt szeretném kinyomozni ugyan az a személy e. arról az ip címről jött e a régi üzenet is.a másik hogy mivel gmail a levelező program ezt tényleg nem lehet lekövetni vagy ez hülyeség?

Burn Out # 2017.01.13. 14:01

szerintem ezt a mailer deamon gyereket kellene feljelentened. hébe-hóba nekem is ír. tuti beteg :)

Sherlock # 2017.01.13. 13:37

Megszűnt a zaklatás, erre írsz neki, hogy számon kérd? :D
Tiltsd le a másik címet is, hatékonyabb mint a jogi eljárás.

adri01 # 2017.01.13. 12:56

üdv!
a kérdésem a következő lenne jó három éve egy gmail címről zaklattak írogattak az akkor abba maradt letiltottam stb
az a cím meg is szűnt mailer deamon vagy mit ír ki ha oda küldök levelet .egy hónapja újra jönnek fura irományok szintén egy gmailes címről a rendőrség vagy informatikus utána tud e nézni össze tudja e vetni a két email címet azonos e a feladó illetve a már megszűnt email címet be lehet e azonosítani honnan jött kitől a cím ugye megvan csak már megszűnt ez az a gmail fiók.valaki azt mondta hogy gmailes cimet nem tud lekérni a hatóság mert amerikai köszönőm a válaszokat. Adri

lajcsó # 2016.11.26. 10:00

"Kérdés hogy érdemes feljelentést tennem?"
Ha el akarod venni az elkövető kedvét hasonló cselekmények elkövetésétől, akkor mindenképpen. (Feltéve, ha megtalálják.)

CastroNeves # 2016.11.26. 07:02

Üdv.olyan kérdésem lenne hogy minap 1 online játék miatt ami céges és profitos is,feltörték az email címet ami freemail.hu....igazából anyagi károm nem származott belőle inkább az idő amit belefektettem(6 év).Kérdés hogy érdemes feljelentést tennem?

ZoltanV # 2016.06.14. 11:22

A kérdésem leginkább arra irányul, hogy mivel semmit nem fognak találni a gépeken, ami az esettel összefüggne, mi lehet a jogi kimenetele, ha egyáltalán lesz. Akkor is mondhatják, hogy mi csináltuk, vagy le kell hogy zárják az ügyet, hogy ismeretlen tettes? Hisz egyéb bizonyítékuk az IP címen kívül nincs. Ma már egy irányított antennával 40km-ről rá lehet csatlakozni egy wifis rendszerre.
Nyilván aki ért hozzá, annak nem nagy ügy egy ilyen otthoni rendszert feltörni, sőt a mai okostelefonok világában, akár egy mobillal feltörhető a hálózat.

lajcsó # 2016.06.14. 10:24

Ezek elsősorban szakmai kérdések, jogi szempontból nem nagyon lehet választ adni ezekre.

ZoltanV # 2016.06.14. 09:52

Sziasztok!

A problémám a következő: Idézést kaptam a rendőrségtől, mint tanu, ahol meg is jelentem. Ott elmondták, hogy azért kerestek meg, mert (mint utólag kiderült egy dunántúlon élő fiatal lány) egy freemail-es email boxot feltörtek, és az IP cím alapján visszakeresve a belépés a mi családi házunkból történt. Wifis routerünk van, jelszóval védve, elvileg WEP2 titkosítással) Az előfizetés az én nevemen van, azért rendeltek be engem. Mondanom sem kell, a személyt nem ismerem, soha nem is hallottam róla, még a lakóhelyét sem tudtam hol van amit a rendőrségen mondtak el. (Egy kis falu).
A kihallgatásom után velem jöttek a rendőrök, lefoglaltak 3 laptopot.
A kérdésem: Mit lehet ilyenkor tenni? Feltörték az otthoni hálózatunkat, és mint egy átjáróház, csak átmentek rajta a freemail feltörés felé? Csak "minket" látnak a rendőrök, hogy hozzánk honnan törtek be azt nem? Nem a routert kellett volna elvinniük, abban van log file ha jól tudom, a gépekre nem is kell felmennie senkinek ha csak a hálózatunkon akar átmenni....
Illetve mire számíthatunk? Volt már valakinek hasonló ügye? Köszönöm a válaszokat előre is!

mikipasi # 2016.03.01. 09:01

Sziasztok!
A fiamnak tegnap feltörték a gmail fiókját,majd feltörték a facebookját is,mind két fiókot pár óra múlva felfüggesztette,de előtte még nekem fenyegető üzeneteket küldött angolul a Fiam adatlapjáról!Szerintetek van értelme rendőrségre menni,vagy inkább a hülye gyerekkel beszélgessek el?Mert hogy tudjuk ki volt az!Kértem a gmail fiók visszaállítását,ha az sikerülne akkor lenne ip címem a gyerekhez!

Mammon # 2016.02.15. 14:29

Minden bizonnyal a napokban feltörték a gmail-es postafiókomat. Mivel rövid időn belül értesültem erről (SMS-t kapok a belépésekről), beléptem a fiókba, és megváltoztattam a jelszót. Az illető még utána is tett egy kísérletet az új jelszó megszerzésére - egy jelszóváltoztatási kódot kért a másodlagos email-fiókomra.

Szerencsére károm nem származott a dologból, és nyilván tanulságos is volt - legalábbis a jövőben jobban oda fogok figyelni a jelszavaim kezelésére. A kérdésem az volna, hogy lehetséges és érdemes-e ilyen esetben feljelentést tenni.

gerbera317 # 2013.11.23. 21:41

Biztos, hogy feltörték azt a fiókot? Nem csak megszerezték a belépési információt (user + psw)? Vagy nem inkább az történt, hogy létrehoztak a nevében egy új fiókot és onnan küldözgetik a szaraikat? Feljelentést a lánynak kell tennie, ha annyira megviselte a dolog. Ha a fiadat viselte meg, akkor meg pofozza le a haverjait házon belül, és le van rendezve a dolog - nem kell az ilyesmibe bevonni a rendőrséget.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.19. 15:24

a személyazonossággal való visszaélés miatt

Információs rendszer vagy adat megsértése lesz az inkább.

Lulu71 # 2013.11.19. 14:14

14 éves fiam facebook fiókját feltörték a haverjai, akik közül van, aki 13 éves. Egyikük zaklató tartalmú üzeneteket küldött fiam nevében az egyik osztálytársnőjüknek.

1. Érdemes-e rendőrségi feljelentést tenni, foglalkoznak-e érdemben az ilyen diákcsínyekkel? 2. Ki tegyen feljelentést mi, a személyazonossággal való visszaélés miatt vagy a zaklatott lány szülei? 3. Milyen jogi procedura, illetve milyen büntetés várhat a 13-14 éves "bűnözőkre"? 4. Ha bűnösnek találtatnak, akkor már priuszosak lesznek?

kea4 # 2013.09.29. 17:53

Kedves Maresz75!

Mint informatikus azt mondanám, hogy a megromlott haver nehéz helyzetben lenne, ha rád akarná húzni, hogy feltörted a pofakönyvi fiókját. Először is, kicsi az esély arra, hogy az FB adatokat adna ki, pláne hosszabb idő elteltével. De ha igen, akkor sem lesz sikertelen bejelentkezési próbálkozásoknak nyoma, és ugyan hogyan tudná azt bizonyítani a volt haver, hogy Te megszerezted a jelszavát illegálisan... Még azt sem, hogy az inkriminált alkalommal nem ő ült ott nálad a te gépednél...

Üdv:
KEA.

maresz75 # 2013.09.29. 17:29

Agent Cooper

Köszönöm a válaszaidat.

Nincs alapja mert nem másoltam, töltöttem le róla semmit és nem kapott róla semmilyen email üzenetet.

Agent Cooper # 2013.09.29. 15:12

Kedves maresz75!

Elméletileg mondhatja, de miért tenné ezt, ha nincs semmi olyan adat vagy információ a kezében, ami ezt alátámasztaná? (Például van olyan beállítási lehetőség, amikor e-mail üzenetet kap a profil tulajdonosa a belépésről.) Szóval esetleg van alapja?

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

maresz75 # 2013.09.29. 14:43

Elméletileg akár mondhatja azt is, hogy visszaéltem a dolgaival még akkor is ha csak láttam őket?