Cégadatok publikálása a weben


gazsesz # 2004.07.22. 07:31

Kedves Lilla!

Köszönöm a válaszodat. Nekem ettől még nem teljesen tiszta ez a dolog, mert egy cég adatai nem ugyanazok, mint a személyes adatok, így más szabályok vonatkoznak rá.

Dr. Csomós Lilla (törölt felhasználó) # 2004.06.08. 18:11

Kedves Gaszesz!

Csak az adataik közléséhez hozzájárulók adatait gyűjtheted össze és közölheted. A cégadatokat közlő "oldalak" vagy az IM adatbázisát közlik, vagy a magukat önkéntesen regisztráló cégeket, vagy pl. MATÁV adatbázisában is csak az szereple, aki hozzájárult nevének, lakcímének stb. közléséhez.

A josogultalan adatgyüjtés stb. súlíos bűncselekmény nem éri meg vele "játszani".

Üdvözlettel:

gazsesz # 2004.05.14. 12:58

Sziasztok!

Ahogyan néztem, ehhez a témához már régóta nem szóltatok hozzá, de szeretném egy kicsit feléleszteni ismét, hátha azóta okosabbak lettünk.
Szóval, az lenne a kérdés, hogy a neten, vagy másutt fellelhető nyilvános cégadatokat összegyűjthetem-e és felhasználhatom-e saját oldalamon?
Ha például leülök és a telefonkönyvben lévő cégek nevét és telefonszámát begépelem, akkor csinálhatok-e belőle egy saját telefonkönyv szolgáltatást?

mezgaaladar # 2001.05.13. 10:06

minden cegnek vannak kotelezoen nyilvanos adatai, ezek megtekinthetoek a cegbirosagnal, meg a kozlonyokben.
Kerdezd ott meg hogy ezeket az adatokat igy szervezheted, hasznalhatod-e.

krajnik # 2001.05.02. 23:16

Választ keresek a következő kérdésre: Adatbázisba szervezhetők-e, ill. publikálhatók-e a nyilvános cégadatok
az interneten az illető cégek hozzájárulása nélkül? (Laikusként úgy gondolom, hogy a kérdés mögött 'kétféle' jognak a 'tulajdonosa' lehet: 1. akiről az adatok szólnak 2. akiktől az adatok származnak. Talán a két csoportnak eltérő jogaik vannak...)


krajnik