Hátha segít: Több ilyen céget is találtam, egyik a Droid Mobiles Kft
Webáruház - Reklámfelületként
Kedves Fórumtársak!
2011 óta gondolkodom webáruház nyitásban, mint akkor, most is hozzátok fordulok!
Továbbra is nagyon jónak tartom a külföldi termékeket (évek óta vásárolom őket) és el szeretném juttatni mindenki számára.
A VÁM, ÁFA (mint 2011-ben rámutattatok) igencsak megöli a dolgot, illetve az értelmét megkérdőjelezi. (Rengeteget beszéltem a NAV-al, a Postával ezzel kapcsolatban, ha cégként vámoltatok csomagonként 10.000Ft, +27% tehát esetleg egy nagy tételben érné meg.)
Ami felkeltette az utóbbi időben a figyelmem, ez azon webáruházak, akik mint reklámfelületként működnek. A szerződés ilyenkor az eladó (kínai cég) + a vevő között jön létre.
Amit nem értek, hogy oké, hogy 20-30 nap mire megjön, de az a kínai céggel ez meg lett beszélve? Vagy csak simán egy eBay/Aliról lerendelik?
Számlát a kínai ad, ha jól látom. Oké, hogy ad számlát, de a Magyar reklámfelületet üzemeltetőnek a profitja is mutatkozik valahol, neki is kell számlát adnia. Ő meg fogja magát számlázgat néha a kínai cégnek?
Nem teljesen világos itt nekem ez a folyamat. (Voltam a könyvelőmnél de bevallotta, hogy Ő ilyen "trükkben" nincs otthon, nem tudja)
Fel tudnátok ismét világosítani, hogy mégis hogy csinálják ezt, illetve, hogy én bele merjek-e vágni. (E.V.-ként)
Köszönöm!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02