Kedves Uraim, köszönöm a mindenre kiterjedő, hasznos válaszaitokat, további kellemes fórumozgatást kívánok, örülök, hogy Péter kollégám ezt a fórumot ajánlotta, én is így fogok tenni hasonló esetekben!
Üdv! Gábor
Kedves Uraim, köszönöm a mindenre kiterjedő, hasznos válaszaitokat, további kellemes fórumozgatást kívánok, örülök, hogy Péter kollégám ezt a fórumot ajánlotta, én is így fogok tenni hasonló esetekben!
Üdv! Gábor
Figyi a Chello nem adhatja ki az adataidat csak úgy. A masik hogy ezer jogcímen meg lehetne támadni azt a szerződést ami létre sem jött köztetek. A mégis létrejött akkor tisztességtelen általános szerződési feltétel volt benne, ha az sem akkor mivel fogyasztói szerződés azt a fogyasztó azaz a te javadra kell értelmezni. Azonkívül ha nem teljesíti az eker tv. be foglalt előírásokat a honlap és megállapítható hogy Magyarországra irányúl (tudom hülyén hangzik) akkor kezdeményezni lehet hogy kitiltsák, pongyolábban szólva ne lehessen elérni Magyarországról.
Kb ennyi jutott hírteleneszembe
Na hja!
De ha logolja is a Chello vagy akárki, attól még például én vagy Gyurcsány Ferenc is odaülhetett a géped elé és a nevedben beregisztrálhattam volna ... amiről neked nem is kell hogy tudomásod legyen!
jogvédö
Köszi a végképp megnyugtató választ, TomSecret!. Én is ebben bíztam, csak attól tartottam, hogy ha a Michel erősködik és megkéri a Chello szolgáltatómtól, hogy én a regisztráció időpontjában melyik weboldalon voltam (már ha a Chello logolja ezt), akkor bizonyítható lenne, hogy én voltam, hisz a hálón egyszerre csak egy IP cím lehet...
Bízom benne, hogy ez a számlázás is úgy működik a németeknél, mint a WC-k elé kitett kistányérka, megfelelő öntudatú emberek beledobnak 1-1 eur-t... (A többi meg kiveszi :-)))
Egész egyszerűen nem jött létre közöttetek visszterhes szerződés a szolgáltatás igénybevételére. Õk ezek után azt tehetik, hogy az adott ip-ről elérhetetelenné teszik az oldalukat, amíg nem fizetsz nekik.
Azt megnézném, hogy melyik magyar bíróság jutna arra, hogy fizetned kell. Hiszen mit adna a Michel a bíró kezébe? egy akárki által kitölthető adatlapot, meg hogy az milyen ip-ről származik? Ennyi adat bizonyító ereje körülbelül a nullával egyenértékű ... esetleg más lene a helyzet, ha telefonon is megerősítést kértek volna tőled ...
balfácánok egy fityingre sem tudnak kötelezni, de önként teljesíthetsz.
jogvédö
Kedves Petrocelli, mindenképpen megnyugtató, amit írtál, én arra gondoltam, hogy ez a 48 eur annyira piti összeg, hogy nem biztos, hogy foglalkoznának vele (külföldi ügyfél vagyok, vagy kiad engem a Chello nekik, vagy nem - mert bár az IP-met tudják, de azt valaki más is használhatta), csak mi van, ha automatikusan mennek náluk a dolgok és hipp-hopp a bíróságon találom magam 48 eur +késedelmi kamatok miatt...
Igazán leköteleznél, ha 1-2 konkrétumot írnál, miért is nem kell nekik fizetnem?
És szerinted mi a megfelelő magatartás: tojni rá vagy visszaírni egy udvarias angol nyelvű levelet, hogy nem értem, mi ez, és visszaküldeni a számlát, hátha akkor kiugrasztom a nyulukat a bokorból?
Üdv: Gábor
Felejtsd el a 48 eurás. Ezer oka van amiért nem kell megfizetned, és még egy ennyi amiért ha meg is kéne nem hajtják végre soha.
Üdv!
Lehet, hogy nem pont ide kellene írnom, de történetem a következő: Regisztráltam a www.michel.de Online katalógusára, mert apósom bélyegmániákus. Rendben megadtam a lakcímet (házszám nélkül), kártyás mobilszámom és freemailos címem, kaptam jelszót, usernevet és apósom használta a katalógust.
Tegnap meg kaptam egy számlát, miszerint fizessek nekik 48 eur-t, mert hozzáfértem az adatbázishoz, ugyanis elkerülte figyelmem egy sor a tájékoztatóban, hogy a használat 48 eur/év minimum.
A regisztráló oldal kiírja az IP címem is, tehát elvileg ezt tudhatják, minden más lehet akár a szomszéd szívatása is.Szerintetek mi van akkor, ha azt mondom nekik, nem is én voltam, hanem a szomszéád vagy akárki, felejtsenek el? Mit tehetnek technikailag illetve jogilag?
(Mellesleg más kérdés, ha nem a sorok közé szőve, hanem megfelelően kiemelve írják és látom, hogy fizetős a dolog, rá se megyek, de ez már történelem....)
Üdv: Gábor
Mások jogsértései nem adnak jogalapot ahhoz, hogy törvénytelenül járj el.
jogvédö
akkor még erősen megfontolom az oldal üzembehelyezését.
Viszont arra lennék kíváncsi, hogy a warez oldalak bármelyikének üzemeltetőit miért nem vonják felelősségre, amikor ők a legújabb filmeket és játékokat adják közre. Rájuk talán nem vonatkozik hogy fizessenek szerzői jogdíjat? Ismerek 1 olyan oldalt, ami lassan már 10 éve üzemel, ingyenes, szóval bárki letöltheti az akkor legfrissebb, sokszor 10ezer ft feletti áron beszerezhető szoftvereket. - akkor ez talán nem törvényellenes???
Tudok olyan oldalakról, amikben már tényleg nagy pénz van, napi 2-3 millió, ezeket valahogy elnézik, pedig minden nap találkozom az oldal címével valahol, (ők sem fizetnek jogdíjat, semmit!) akkor hát mi ez? korrupció.
A szerzői jogi törvény de facto minden szerzői művet védelemben részesít.
De ha már megindítottad egy másik topicban is a lavinát, akkor itt már ne fussunk haszontalan köröket.
Egyébként véleményem szerint bűnsegédi alakzatban eshetőleges szándék mellett elképzelhető (de nem biztos) akár a büntetőjogi felelősségrevonás akkor is, ha te magad csak az illegális oldalakra irányítod pénzért a jónépet.
jogvédö
Azt szeretném kérdezni, hogy üzemelthetek-e 1 olyan weboldalt, amire olyan LIVE mix mp3-ak kerülnek, amik pl rádióból, discobol, vagy koncertről lettek felvéve, és pénz jutalék ellenébe tölthetők csak le? Ez megsért valamilyen törvényt?
Egyáltalán védi valamilyen jogszabály a LIVE zenéket?
Külföldi vagy hazai az oldal, és milyen jellegű, tartalmú művekről van szó?
Azért az erősen gyanítható, hogy jogellenes eljárásról van szó.
jogvédö
sziasztok!
érdeklődni szeretnék, hogy mi történik akkor ha valaki más weboldalról szerzett tartalmat (online cikkek, képek) bocsájt online eladásra?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |