Vita használt fényképezőgép eladásáról a neten


Mika # 2005.07.21. 23:02

Az, hogy szóban nem közölted vele, hogy javítva volt már szerintem csak ici-pici hiba. A gari papírján rajta volt (a papírjait pedig, ha jól látom, adtad vele). Gondolom úgy adtad el, ahogy általában használt dolgot szoktak, hogy próbálja ki, hogy működik-e, fizesse ki, vigye. Még szerencséje is van, hogy van még rajta gari.

Ez a történet egyébként max. polgári peres eljárás tárgya lehet (ami nem két forint, és én úgy látom, hogy úgyis neked lenne igazad a végén, mert te működőképesen adtad el. Olyanról még nem hallottam, hogy valaki jövőbeni esetleges meghibásodásért felelősséget vállalt volna, amikor használt cuccot adott el).

Rendőrség nem foglalkozik polgári jogi dolgokkal.

A jóhiszeműséget mi sem bizonyítja jobban, hogy telefonon most is el tudnak érni.

corra25 # 2005.07.21. 14:21

Segítséget szeretnék kérni.
A neten eladtam hasunált digit fényképezőgépemet egy 15 éves fiúnak. Megkaptam a vételárat tőle, ő a gépet. Hozzáteszem írásban semmi sem lett rögzítve. Aztán kb három hét múlva lekezdett hívogatni, hogy elromlott a gép, visszavitte a szervizbe, aztán miután visszakapta rá fél órára megint elromlott. Így nem kell neki a gép, kéri vissza a pénzt. A gép mikor nálam volt egyszer lett javítva, de azóta kifogástalanul működött. Eszembe se jutott hogy valami baja lehet, ezért bele se írtam a hirdetésbe. Most arra hivatkozik, azért kéri a pénzt, mert ezt elmulasztottam közölni. Azóta az édesanyja is zaklat, fenyeget hogy azonnal mondjak egy időpontot, amikor visszaadom a pénzt, egyébként megy a rendőrségre. Kérdésem az lenne mit tudnak tenni? Én úgy érzem jóhiszeműen adtam el neki a gépet, ráadásul garancia van rá októberig. Azt hiszem inkább a szervízbe kellene visszavinnie mindaddig amíg normálisan meg nem javítják.
Előre is kösz a segítséget.