Szoftver disztribúció


Blowfish # 2006.03.23. 07:24

Csinálj és akkor létezni fog :D
A polgári jogban diszpozitív, azaz megengedő a jogszabály. Úgy állapodtok meg, ahogy akartok.

A franchize mint olyan egyébként is atipikus szerződésforma.


Confidentality
Integrity
Availability

Johny Bravo # 2006.03.22. 14:12

Köszi!

Ezexerint létezik olyan, hogy szoftver franchise?

Blowfish # 2006.03.20. 20:45

A mágikus szó: franchise.

http://www.logsped.hu/franchising.htm
http://www.ajk.elte.hu/index.asp?…


Confidentality
Integrity
Availability

Johny Bravo # 2006.03.20. 14:48

Hali!

Van egy informatikai vállalkozásom, amely elektronikus oktatással foglalkozik, egy ezt a célt szolgáló elektronikus oktató szoftvert, illetve a hozzávaló tananyagokat fejleszt.

Szeretnék egy másik céggel megállapodni a szoftver értékesítéséről, mégpedig úgy, hogy az adott cég a saját nevében tudjon szerződést kötni az én szoftverem értékesítéséről, illetve a hozzá kapcsolódó egyéb szolgáltatások (support, tananyagok készítése, egyéb fejlesztések) nyújtásáról.

Lehet-e, és ha igen, milyen konstrukcióban (pl. bizományosi szerződésnek valamiféle változata) olyan megállapodást kötni, hogy a dealer cég szerződjön a leendő ügyfelekkel, ő legyen velük szerződéses kapcsolatban, azonban a tényleges szolgáltatást mi nyújtsuk, és - ez a jóval fontosabb kérdés - mindemellett a szoftverhez kapcsolódó minden féle szerzői, szellemi alkotást védő jog továbbra is minket, a szoftver fejlesztő céget illessen meg.

Tehát szeretnénk elkerülni, hogy a későbbiekben, bizonyos idő eltelte után se léphessen fel senkinél a dealer cég a mi szoftverünk (ideértve a későbbiek során esetleg külön díjazásért elvégzett fejlesztéseket is!), és a hozzákapcsolódó szolgáltatások bármilyen jogosultjaként, azt sajátjaként, a mi tudomásunk és beleegyezésünk nélkül senkinek ne értékesíthesse.

Olyan megállapodást szeretnénk, ami alapján a szoftverből és a kapcsolódó szolgáltatásokból származó _minden_ bevétel meghatározott százaléka minket illet.

Tud valaki segíteni, mi ilyenkor szokásos módi? (Nyilván nem kész szerződést kérek, csak ötletet, hogy kb. milyen irányba nézelődjünk, milyen típusú szerződést kell ilyenkor kötni.)

Előre is köszi.