Mire jogosult egy rendszergazda?


Pjotr # 2006.05.03. 09:36

Azért ha hatalmas károkat okoz, akkor bizotos lehet ellene találni valamit, bár az igaz, hogy nem egyszerű...
Nem legális megoldás, da ha jó a munkahelyi légkör, jók a kollégák, akkor én biztos nem tűrném és még pár sráccal odamennék és elmagyaráznám neki, hogy nagy verés lesz a vége a dolognak ha nem marad nyugton, meg annak is, ha bosszúból kárt okoz.....

TomTailor (törölt felhasználó) # 2006.04.25. 18:51

Nos: arra azért oda kell figyelni, hogy a rendszergazdira bármit is rábizonyitani nem egyszerű dolog. Ha csak nem valami amatőr az illető, de akkor meg is érdemli! :D

eszgabor # 2006.04.25. 18:47

Nem költői!
A korábbi személyes zaklatások miatt már bevonták a főnökét, aki megtiltotta neki, hogy abba az irodájába menjen ahol a lány dolgozik és az irodában dolgozók számára másik informatikust jelölt ki helpdeskesnek.
Ennek ellenére a srác ilyen-olyan indokkal be-belátogat. A főnöke meg nem mer vele újat húzni, mert attól fél, hogy mivel eléggé otthon van a rendszerben (célszoftverekben) ezért ha keménykedne vele, hogy elbocsátja, akkor egy két apró dolog átállításával hatalmas károkat tudna okozni.
Ezért gondoltam valamilyen - a főnöknél is erősebb - megoldásra, a jogra...
Így a főnök nem lenne benne a képben.
Van megoldás?

the big cat # 2006.04.25. 18:12

Semeddig nem mehet el, gondolom, a kérdés költői volt. Vissza nem élhet a lehetőségeivel.

Talán a főnöknek lehetne szólni.

eszgabor # 2006.04.25. 16:23

Üdvözletem!
Érdeklődöm, hogy meddig mehet el egy rendszergazda, ha tetszik neki egy lány a munkahelyén és nem száll le róla.
Az pl. normális, hogy a lány tudta nélkül a monitorán levő dolgokat figyeli és viccesen felhívja - amikor a lány egy horoszkópot olvas - hogy babonás-e?
Az eset megtörtént és engem nagyon frusztrál a dolog, hogy valaki így visszaélhet a "hatalmával".
Ez a szolgáltatás nem arra való lenne, hogy ha a user elakad, vagy problémája van, akkor segítsen a gazda, vagy az informatikus vezető utasítására figyelhetné a user tevékenységét, ha az a cégre valamilyen szempontból káros vagy veszélyes?
Lehet ilyenkor valamit tenni? Mit?
Üdv!
Gábor