Robogó ittas vezetése

ju.adam # 2007.04.25. 18:01

csak érdekességként írom le, hogy elnézték!!! a véralkoholomat... nem 0,85, hanem 0,5, tehát innentől nem bűncselekmény, hanem szabálysértés... ez milyen már, hogy elnézik... véletlenül (a bűncselekmény lezárásáig) bekérik a jogsit, utána meg kiderül, hogy "elnézték" ....

ju.adam # 2007.03.20. 17:29

na úgy néz ki, hogy a véremben 0,85 volt, a vizeletben pedig 1,11.... úgyhogy új vizsgálatot rendeltek el.. a hadnagy normális volt, mondjuk kiderült, hogy tőlem 3-4 utcára lakik, szóval még dumáltunk is egy csomót... hát meglátjuk mi lesz az ügyből... azt mondta a rendőrnő, hogy lehet, hogy az új vizsgálat szerint kevesebb lesz mint 0,8 és akkor már nincs is miről beszélni...

helyszínelő # 2007.03.17. 21:55

T. Ju adam!

Ha őszinte voltál, akkor a véredben kb. 1,2 ezrelék véralkohol koncentráció lehetett a cselekmény időpontjában, az enyhe fokú alkoholos befolyásoltságnak felel meg.
Jó tanács: miért rohangálsz a főfő emberekhez? Azt hiszed, hogy valaki egy ilyen ügyben az mondja neked, hogy na akkor el van nézve? Próbálj megnyugodni és tiszta fejjel átgondolni az egészet. Nem vagy te bűnözó, csak megbotlottál. Nem is fognak búnözőként kezelni. ( mondjuk a rabosítást leszámolva. Ujjlenyomat és fénykép készítése, tudod amikor a sorszám előtted van. ). Mail-omra írd meg, hogy részletesen mi történt, segíteni fogok a vallomásod elkészítésében. Ha a topikot olvasod akkor találkozhatsz olyan emberekkel akiknek segítettem már, ez mind törvényes segítség, csak te nem vagy a szavak embere...igaz?

Nem az a jó ügy ami vádemelési javaslattal van befejezve, hanem az, amelyiknek érdembeli befejezése van!

ju.adam # 2007.03.17. 16:24

hát a 08at meghaladta, ugyanis az idézést a közlekedésrendészeti osztálytól kaptam.

Van egy önkormányzati képviselő ismerősöm, akinek elmeséltem, azonnal kocsiba ültetett és elmentünk a főfő akárkihez. Õ azt mondta, hogy mivel a vért levették, nem tud semmit csinálni, és tuti hogy elveszik a jogsimat.

Ez milyen hogy 3 utcát vezettem egy 50es robogót, és hiába nem volt 6 év alatt egyetlen egy kihágásom sem, el fogják venni a b-s jogsimat is... erre van eszük... a piros ladát meg lehet jogsi nélkül 15 utassal vezetni... magyar jog...

Traffic # 2007.03.14. 19:17

T. ju.adam!

A cselekmény ittas vezetés szabálysértésnek minősül, 100.000 forintig terjedő pénzbírsággal sújtható, illetve az eljáró hatóság járművezetéstől eltiltást alkalmazhat, melynek időtartama 1-12 hónap.
Fontos lenne tudni a véralkohol értékét.
Mindenképpen jelezni kell a kihallgatáskor, hogy szükséged van a vezetői engedélyedre és ezt indokokkal, esetleg iratokkal alátámasztani. Kérni kell az eljáró hatóságtól, hogy csak a segédmotoros-kerékpár vezetésétől tiltsanak el. Enyhítő körülményként értékelik, hogy 2 éven belül nem büntettek meg az eljáró hatóság területén, illetve azt is, hogy rövid távot tettél meg járműveddel.
Írd meg a fejleményeket, bizonyára akad segítség mindenre.

ju.adam # 2007.03.13. 19:45

3 sört ittam.. mondjuk ez kb 3/4 órával utána történt.. és ettem is, gondolom az valamit segíthetett a kisebb százaléknál...

ObudaFan # 2007.03.13. 14:33

Mennyi volt a véralkohol? Egyébként jó eséllyel elveszik, csak a mérték a kérdés.

ju.adam # 2007.03.13. 08:34

Sziasztok, véleményt kérnék hozzáértőktől:

6 éve van b-s jogsim, ősszel szereztem meg az A-t nagymotorra (külön segédmotorra nincs).

A 6 év alatt semmilyen ügyem nem volt, még apró kihágás sem.

Két hete megittam 3 sört, és a házunktól 4 utcára lévő helyről az egyszemélyes robogómmal hazahoztam a barátnőmet. Elkaptak, bevittek, vérvizsgálat, satöbbi.

Ma jött meg az idézés.

Van-e valakinek tapasztalata, hogy mi lehet a végkifejlet? Elvehetik-e emiatt a jogsimat?