Üdvözlök mindenkit.
Két kérdésem lenne. Az első. Van végrehajtás ellenem és férjem ellen is, még devizás hitel miatt. Én neki kezese is voltam, + saját hitelem is volt. Ezek az ügyek még 2009-ben kezdődtek. Rengeteg per és és költség volt, elsőfokon mindent nyertünk másodfokon mindent vesztettünk. Fizetés letiltás, inkasszó, autó lefoglalása, tehát minden megtörtént. Amíg tudtunk fizettünk. De elvesztettem a munkám utána aférjem is, és így 2013 óta nincs letiltható jövedelem és lefoglalható vagyonom, kivéve egy 1/8 tulajdonrész egy 50 nem ikerházból amit még apám után örököltem, és anyám még ott él. Ez sehol nem szerepel amikor minden vagyonomat keresik. Pedig a tulajdon lapon szerepelek. A férjemnek az ingatlanát el árverezték két éve, neki csak egy lefoglalt utánfutó és egy forgalomból kivont autó van a tulajdonában. Tehát sem jövedelem sem vagyon nincs. Minden évben küldi a vh a díj jegyzékét és a tartozásról hogy mennyivel tartozunk, stb. Ezek el èvülnek egyszer? Vagy örökre megmarad és minden egyes díj jegyzék után újra indul az idő? A másik kérdésem. Külföldön vagyunk, mióta elárverezték a házat,van még 12 -15 év a nyugdíjig, ilyenkor a külföldön kapott nyugdíjból le tilthatnak? Vagy egyáltalán, hogy fog működni ez a nyugdij, hiszen Magyarországon is van 30 év munkaviszony, a végrehajtó tudni fogja, hogy én kinti nyugdíjat kapok majd? Kinti bankszámlára. A magyarországi nyugdíj intézet aszthiszem felveszi a kapcsolatot a külföldi nyugdíj intézettel vagy fordítva, és így már félek, hogy mi lesz. Nagyon a legalján kezdtünk új életet, mindent elveszítettünk és így 50 felett nem tudom, hogy lesz e nyugdijunk, kicsit nyugodtabb élet, vagy már nem és a végrehajtás örökre megmarad.
Köszönöm szépen előre is és bocs ha túl komplikáltam
Nyugdíj külföldön
Nyuszi
2025.08.02. 09:44
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Címkék
adatvédelem
adózás
alapjogok
Alkotmánybíróság