Fórum polgári jog régebbi elöl     új hozzászólás


Jogi tanács kérése

gerbera317 # e-mail 2021.03.02. 10:05

Például a vérbaj olyan, hogy visszakövethető, honnan indult. Kezdetben a Covid19 is ilyen volt, de hamar elérte azt a határt, hogy már nem lehetett, és fölösleges is volt visszafejteni az útvonalat. Ha úgy gondolod, hogy tudod a tutit, tegyél bejelentést az ÁNTSZ-nél, aztán vagy rajtaütnek azon az irodán, vagy nem. Majd az eredményről számolj be itt.

Csuklósbusz #   2021.03.02. 09:55

De amíg nincs teszt addig nem tudják hogy fertőzöttek, mert ugye csak megfázás... xd

Ja hogy a kollegina pozitív lett? Az nem baj, Ő már otthon van, tünetek megjelenése előtte 2 nap meg nem volt bent, így a többiek hirtelen és egyszerre megbetegedéséhez nincs köze.

Magyarul teljes nyugodtan meg lehet tenni, sose sehogy be nem bizonyítja senki.

drbjozsef #   2021.03.02. 06:20

Ha nem tudod bizonyítani, mire hivatkozással "záratnád be" ?
(de még az is kevés lenne, ha bizonyítod, hogy ott kaptad el. Az lenne a minimum, hogy bizonyítod hogy ott kaptad el ÉS ők tudták is, hogy fertőzőek ÉS ennek ellenére dolgoztak ÉS nem védekeztek megfelelően)

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Csuklósbusz #   2021.03.01. 18:42

Ügyfelekkel foglalkozó iroda munkatársai koronavírusosan dolgoznak és fogadnak ügyfeleket, azt bizonyítani nem tudom hogy ott kaptam el, de legalább bezáratni vagy valami van esély?

drbjozsef #   2021.03.01. 06:07

remeler,

Most, hogy már az elsőfokú ítéletre vártok, nem relevánsak ezek a kérdések "mit lehetett volna".
Ha még nincs ítélet, nincs másodfok, kellene legyen ügyvéded...

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

oligaliga # e-mail 2021.02.28. 17:46

remeler

Akkor másik ügyvédre van szükséged, de sürgősen, nem ingyenes jogi tanácsra.

remeler # e-mail 2021.02.28. 15:08

Kedves Sándor,
Volt. A másodfokot már nem vállalja. Azt hittem itt kap segítséget az ide forduló.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2021.02.27. 12:16

Van ügyvéded...

www.kbs-ugyved.hu

remeler # e-mail 2021.02.26. 20:08

Üdvözlök mindenkit. Segítséget szeretnék kérni talán jogi lehetőségek értelmezésében, bár nem tudom a helyes megfogalmazást sajnos. Azért leírom mit szeretnék talán tud valaki segíteni. Devizahiteles perem van folyamatban egy gk. szerződés ügyében. A bank felmondta a szerződést, majd engedményezte a követelést, és a Lombard Zala, mint engedményes fmh-t bocsatott ki, amelynek ellentmondtam. Ez polgari perre alakult ahol most az iteletre varunk elso fokon.A kereset kölcsöntartozás megfizetése tárgyában íródott. Az ugyvedem annak elutasitasat kerte akarathibara es az árfolyamkockázat tájékoztatás hiánya miatt. Mar a perfelveteli szakban mindenki szamara egyertelmu volt a szerzodes ervenytelensege, csak az elszamolas modja ketseges. A Lombard egy elszamolast adott be (kuria fele forintositott de az eredeti osszeget keri mert az kedvezobb. Mi is adtunk be 20%-os arfolyam plafonnal elszamolast, de azt allitolag nem koteles figyelembe venni a birono, mert lezarult a perfelvetel. Az lenne a kerdesem, hogy ebben az esetben tenyleg csak az a pernyertesseg ha a birosag elutasitja a lombard keresetet? Vagy az is az, ha esetleg megis figyelembe veszi a mi szamitasunkat es nem tartozom? Az ugyvedem folyamatosan a megegyezest szorgalmazta, de a mi elszamolasunk szerint nem tartozom Azt mondta nem ez volt a beadványunk célja, de nem ertem miert eroskodott, hogy csak a kereset elutasítását kerjuk. Lehet ezzel meg kezdeni valamit. Elnézést a hosszusagert, de rovidebben nem tudtam osszeszedni a lenyeget. A velemenyeket elore is köszönöm!!

gerbera317 # e-mail 2021.02.18. 08:26

A rangsor azért van, hogy ne legyen vita. Ha valaki mégis vitatkozik, a hatóság hatásköre arra terjed csak ki, hogy megállapítsa, hogy a vita alaptalan. Ha a hatóságnak mérlegelési jogot adna a törvény, az a korrupció melegágya lenne, és hamar összeomlana a rendszer. Ranghelyről csak a ranghely jogosultja mondhat le.

Dudabarbi # e-mail 2021.02.18. 05:59

Üdvözlök Mindenkit! Nem tudom volt-e már valaki ebben a helyzetben, de az érdekelne, nála mi lett a kimenetel, illetve van-e mód arra, hogy mi szerezzük meg a földet. A férjem nevén van több termőföld (szántó, legelő, rét stb...). Szeretett volna venni hozzá még kb 1 HA szántót, és így lett volna egybefüggően kb 6 HA földje. Ez az 1 HA 4 darab külön helyrazi számon lévő földterület. Valamilyen úton módon az ő földjeivel szomszédos. A megvásárolni kívánt földön van bejegyzett földhaszonbérlet több, mint 3 éve. Az illetőnek nincs a környéken saját területe. De sajnos férjemmel szemben elővásárlási joga van (rangsoban előrébb van, a helyben lakó szomszéddal szemben a földbérlő). Van esély rá, ha az adás-vételt "megtámadjuk", hogy a mi javunkra történne pozitív elbírálás? Illetve a birtokpolitika mennyire használható adott esetben? Köszönöm! További szép napot!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2021.02.16. 17:44

Tőled is ugyanazt kérdezem: mi a konkrét problémád?

www.kbs-ugyved.hu

nagyp79 # e-mail 2021.02.16. 14:08

Az ügyvéd milyen módon adhatja át a megbízójának az ügy papír alapú iratait a per végeztével? Személyes átadás, postán ajánlott tértivevényes feladással, vagy milyen egyéb módon?

Köszönöm előre.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2021.02.15. 09:39

Mi a konkrét problémád?

www.kbs-ugyved.hu

Zsuzsi44 # e-mail 2021.02.15. 09:06

Céges mobiltelefon vásárlása esetén, szükség szerint hivatkozhatok-e majd arra, hogy a vásárláskor az eladó honlapján ez volt látható?

"A jótállás időtartama

24 hónap, a vásárlás dátumától (számla kiállítása) számítva. Magánszemélyek és jogi személyek (pl. cégek) egyforma garanciális feltételekkel vásárolhatnak."

Köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2021.02.15. 07:29

Be is kereteztetheted.

www.kbs-ugyved.hu

bean1975 # e-mail 2021.02.15. 05:10

Kicsit ostoba kérdés: ha felhatalmazást lamináltatok az ugye nem érvényteleníti? (Kanadából küldöm és mindent szeretnék megtenni hogy egyben megjöjjön...)

gerbera317 # e-mail 2021.02.14. 14:01

Itt van, keress magadnak egyet: https://start.mokk.hu/…okereso.html?…

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2021.02.14. 13:25

?
Miféle első fokú eljárás?
Ha valóban "eljárás", akkor arra törvényben szabott illetékesség van, vagy elektronikusan osztja ki a MOKK.
Ha közokiratba foglalásra gondolsz, azt bármelyik megcsinálja, ahhoz különösebb szakértelem nem kell. Ha a "nemzetközi nyelvterület" azt jelenti, hogy tudnia kellene valamilyen idegen nyelvet, akkor azt írd, méghozzá a konkrét nyelv megjelölésével.

(Egyébként én itt tizenöt éve alatt nem találkoztam egyetlen közjegyzővel sem.)

www.kbs-ugyved.hu

Hugi77 # e-mail 2021.02.14. 11:58

Kozjegyzot keresek...

Nemzetkozi nyelvteruleten keresek tuti jartas Kozjegyzot elsofoku eljaras lefolytatasahoz Del-Kelet Magyarorszag hatarain belul.Ha tud valaki segiteni,ajanlasomra biztosan szamithat meg koszontem
Hugitol

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2021.02.13. 14:35

Jogi kérdés ez szerinted?

www.kbs-ugyved.hu

Henriett30 # e-mail 2021.02.13. 13:36

Tisztelt jogi képviselők! Szeretnék tanácsot kérni. Egy társasházi lakásban lakunk mely saját tulajdon. Ráadásul a férjem ék költöztek be legelőször a házba. Sajnos vissza kellett költözünk egy égy két pici gyerekünkel mert a bérelt ingatlant nem adták tovább bérbe. Azóta a felettünk lévő szomszéd zaklatés fenyegeti a családom. A gyámügynél már fel is jelentett minket mint szülőkethogy nem jól bánunk a gyerekkel és hogy a gyerekem szellemileg sérült. Hozzáteszem egy 3,5 és 1,5 éves kicsi fiúról beszélünk. De ezt azé bért rendkívül zavarjahogy játszanak,futkároznak néhahangosabbak. Egy antiszociális szihopata az ember. Kifigyeltehogy mikor jár el a férjem dolgozni ezt ő mondta azért hogy megfenyegesse feljelentők minket. Ezt megezőzően ránkverteaz ajtót este mikor nem volt otthon aférjem. Hogyan tudom megvédeni a gyerekeket tőle? Acsaládsegítő is volt kint leis zárták az bejelentését mert a család segítő hölgy is látta hogy a gyerekek csak játszanak és semmi bajuk. Mindent megteszek hogy csitítsam őket de nem tudom lekötözni és nem isakarom. Emellett senki mást nem zavarnak az gyerekek még az alattunk és mellettünk lakó öregeket se. Teljesen vagyok keseredve mert látom hogy a gyere egyre kevésbé szeret itt lakni de jelenleg nem tudunk elköltözni. Mit javasolnak? Tudok valamit tenni hogy megvédjem a családom tőle?

Szomorú örökös #   2021.02.10. 08:16

Loosylady

A halotti anyakönyvi kivonaton nem a személyi igazolványában szereplő leánykori név szerepelt, hanem az édesanyja vezeték neve és a saját keresztneve.

Anno ez volt a szabály, hogy ha az apa nem volt házasságban az anyával - leányanyaként szült - akkor az anya vezetéknevét adták kizárólagosan a gyereknek. Az én anyai ágomon is van ilyen. Hogy miért különbözik a személyiben található név, arra már csak ők tudnak választ adni.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2021.02.10. 07:54

kissé felháborít.
Hát tényleg borzasztó.
A halotti anyakönyvi kivonatot nem a személyi igazolvány, hanem az anyakönyv alapján állítják ki! Még ilyet! Hallatlan!

www.kbs-ugyved.hu

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2021.02.10. 07:52

Nana. Magam ezt csak jogerős ítélet birtokában merem így kijelenteni.

www.kbs-ugyved.hu