Azt nem tudom,hogy kell -e tanú vagy sem.
Általában szerzek tanút ....lakásbérleti szerződéshez.
Viszont olyant soha sem csináltam, hogy kettő bérlővel egyszerre szerződjek.
Később nagyon problémás lehet.
Azt nem tudom,hogy kell -e tanú vagy sem.
Általában szerzek tanút ....lakásbérleti szerződéshez.
Viszont olyant soha sem csináltam, hogy kettő bérlővel egyszerre szerződjek.
Később nagyon problémás lehet.
A bérleti szerződésre nem kell tanu.
Nem.
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy ha a bérleti szerződést három személy írja alá (bérbeadó (A) +két bérlő (B+C)).
Tanúként is aláírhatja ez a három személy? Tehát az egyik aláíró aláírásának hitelesítésére a másik kettő írja alá tanúként.
A aláírását hitelesíti B+C
B aláírását hitelesíti A+C
C aláírását hitelesíti A+B
Lehetséges ez?
Köszönöm!
Tisztelt Kovács_Béla_Sándor
Ez szerintem nem az a téma, azt olvastam én is itt.
Ez másik város.
Tisztelettel
A hatvanadik napon benyújtott keresetlevél akkor is időben van, ha az a hatvanadik nap munkanap. Ha szombat, vasárnap, munkaszüneti nap, akkor pláne.
Az a különbség a határidők számításában, hogy az elektronikus kapcsolattartás esetén nem számítanak bele azok a napok, amelyeken a kapcsolattartásra szolgáló rendszer legalább 4 órán át nem működött.
Tisztelt Fórum!
Ha a társasház közgyűlési határozata kereseténél ANYK-val elektronikusan történik a kereset benyújtása és a 60. nap szombatra, vasárnapra vagy munkaszüneti napra esik akkor a 60. napon benyújtott kereset határidőben érkezik-e? Egyébként mi a különbség a papír alapon benyújtott és az elektronikusan benyújtott kereset határideje között erre vonatkozóan?
Köszönöm a válaszokat..
Tisztelt Fórum!
Ha a társasház közgyűlési határozata kereseténél ANYK-val elektronikusan történik a kereset benyújtása és a 60. nap szombatra, vasárnapra vagy munkaszüneti napra esik akkor a 60. napon benyújtott kereset határidőben érkezik-e? Egyébként mi a különbség a papír alapon benyújtott és az elektronikusan benyújtott kereset határideje között erre vonatkozóan?
Köszönöm a válaszokat..
Akkor mégsem a falu közepén?
Szép napot kívánok!
Külterületi magántulajdonú ingatlannál crossmotor pálya van. Elvileg van rá engedély is, bár nem tudom, hogy egy ekkora zajszennyezésű egység miként juthatott hozzá egy természetvédelmi terület közvetlen szomszédságában. Szinte minden hétvégén elviselhetetlen zajjal bőgnek a motorok. Tették ezt Karácsony mindkét napján is, de sokszor egyhuzamban 4 napig megállás nélkül.
Milyen jogorvoslati lehetőségek vannak ennek az elviselhetetlen állapotnak a megszüntetésére?
Zöldhatóságnál, Kormányhivatalnál már több, mint fél éve be lett jelentve, de semmi nem történt. Küldözgeti a hatóság és a helyi jegyző egymásnak az ügyet.
Köszönettel vennék jó tanácsokat.
Sándor
birtokvédelem járható út.
Linna,
A magánszemély, magánterületen elhelyezett kamerája nem láthat a saját területén kívül semmi másra. Se szomszédos ingatlanra, se közterületre. Ezt a kamera beállításával, de akár a lencse maszkolásával (kitakarással) is meg lehet oldani.
Én a helyedben első körben a helyi jegyzőnél indítanék egy birtokvédelmi eljárást.
Aztán annak eredményétől függően lehet elmenni a NAIH felé, vagy bíróságra.
Linna
„Hogyan tudom megvédeni a magánszférámat, ha nem tudom bizonyítani a jogtalanságot?”
Pl. olyan magas kerítést építesz, hogy még véletlenül se lássanak rá a telkedre. Egyébként egy szakértőt kihívsz, pillanatok alatt ki fogja szúrni a jogtalanul felszerelt kamerákat és máris lehet bejelenteni a tisztelt szomszédot a hatóságnál - pl. jegyző - akit természetesen jó esetben kötelezni fognak, hogy azonnal változtasson a kamerák elhelyezésén. Ha meg nem teszi, és továbbra is jogtalanul rögzít felvételeket a te telkedről, akkor lehet pereskedni vele. Egyébként alapvetően nem is értem, hogy tudnak átlátni a telkedre? :-O
Szomszédaim kameráikkal rálátnak az egész magánterületemre: ház és kert. Ezt sejtettem is, de konkrétan egy-egy véletlenül elejtett mondatból szűrtem le. Én hogyan tudom bizonyítani azt, amit én nem làthatok csak "feltételezhetek"?
Hogyan tudom megvédeni a magánszférámat, ha nem tudom bizonyítani a jogtalanságot? SOS!
Jelenthet. Csúszik az űgy!
Mit jelent polgári per perfelvételi tárgyalásán, ha a jegyzőkönyvben az szerepel, hogy az x. rendű alperes idézése nem szabályos? Külföldi személyek akiket tudtommal a bíróság megidézett, át is vették a levelet. Akkor miért így szerepel? Jelenthet ez bármi rosszat a per kimenetelére vonatkozóan?
Keressük a veszett fejsze nyelét???
Miket tudsz. :) Köszönöm!
Egyébként pedig, boldogot annak, akit ez érint. :-)
Te egy jogerős ítélettel vitatkozol? Végül is lehet - csak minek. (És ez nem magyar kuriózum.)
Tudatlanka48!
Őszintén. Magyarország szinte minden szintű bíróága valamint nemzetközi bíróság is foglalkozott az ügyetekkel hosszú-hosszú éveken át. Miért gondolod, hogy itt a fórumon valaki napok alatt megoldja azt úgy, hogy magát az iratokat és a valós tényeket sem ismeri?
Kedves Urak köszönöm szépen ezt a sok jó tanácsot, ezek szerint Magyarországon a jogállamban, az teljesen rendbe van, ha egy Bíró, nem szeretné hogy a jogot végzett kolléga fizesse meg az általa okozott kárt. Még az a szerencse, hogy már ilyent nem tud tenni az Ügyvéd, úr, mert a Kamara Etikai Bizottsága úgy döntött ezek után már nem lehet Ügyvéd ez az egy vigaszünk maratt. Köszönöm szépen a segítséget igazán kiváló tanácsokat kaptam, de legalább ingyen volt. Szép estét mindenkinek
„hagyták kérték, ha bejegyzik az új céget átirjük a szerződést, és minden rendben lesz.”
„az ügyvéd szándékosan nem írt olyan szerződést amit a Cégbiroság elfogadott volna”
Előbbi érdekesen balekságnak néz ki, pláne egy sok céggel karikacsapás módon üzletelő managernek.
Utóbbi, gondolom, a per tárgya volt, amit elvesztettél. Úgy látszik a bíróság nem a sajtósok íze szerint dönti el a jogvitát.
Mindenesetre ha az a kérdés, egy jogerős per után a perköltséget visszaperelni nem tűnik lehetségesnek.
Kovács Béla Sándor
Nekem az eltelt 52- évben összesen 5,cégben, voltam alapító, felelős vezető, ügyvezető.... de mindegyik úgy ment mint a karika sapkás, csak ezzel volt gond mert az ügyvéd szándékosan nem írt olyan szerződést amit a Cégbiroság elfogadott volna. Ezt az oknyomozó újság író lenyomozta. De fevett érte 400 ezer huft. Ma is tartozik vele.
drbjozsef
2000,de ben kötöttem a szerződést a termos klar Kft-vel. De 2001-ben megbízó kitaláltak, hogy ez a szlovák cég, amit vezettem, termosokat adtam el multik ak, és számláztunk, és utaltak, erre a cégre kitaláltak, hogy a Cégbiroság szerint zavaros, ezért az ügyvéd úr készít egy magyar céget. Már folytak a munkák, hagyták kérték, ha bejegyzik az új céget átirjük a szerződést, és minden rendben lesz.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
A szükséges sütik elengedhetetlenek a weboldal megfelelő működéséhez. Ezek a sütik biztosítják a weboldal alapvető funkcióit és biztonsági jellemzőit, névtelenül.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
A teljesítménysütiket a weboldal kulcsfontosságú teljesítménymutatóinak megértésére és elemzésére használják, ami segít a látogatók számára jobb felhasználói élményt nyújtani.
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
Az analitikai sütiket arra használják, hogy megértsék, hogyan lépnek kapcsolatba a látogatók a weboldallal. Ezek a sütik segítenek anonim, statisztikai információt szolgáltatni a látogatók számáról, a visszafordulási arányról, a forgalom forrásáról stb.
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
A hirdetési sütiket arra használják, hogy a látogatókat releváns hirdetésekkel és marketingkampányokkal találkozhassanak. Ezek a cookie-k nyomon követik a látogatókat a webhelyeken keresztül és információkat gyűjtenek, hogy személyre szabott hirdetéseket jeleníthessenek meg.
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
Az egyéb kategorizálatlan sütik azok, amelyek elemzése folyamatban van, és még nem kerültek kategóriába sorolásra.
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |