Tisztelt Guba!
Milyen formában követelhetem, és milyen esélyekkel?
Tisztelt Guba!
Milyen formában követelhetem, és milyen esélyekkel?
„A vezeték nem befolyásolja az épület elhelyezését, ebben az esetben is megtámadható a szerződés (lényeges körülmény elhallgatása az eladó részéről), de az eredeti szándék (az építkezés) megvalósítható, tehát nincs probléma.”
Ha már megtámadja a szerződést, akkor azért ne építkezzen, mert ha eddig nem volt, akkor majd lesz probléma. :)
egyenes.ági:
A teleknek értelemszerűen alkalmasnak kell lennie az övezeti besorolásnak megfelelő építmény elhelyezésére. Két eset lehetséges:
Az interneten található idézetek legnagyobb baja, hogy nehezen ellenörizhetö a hitelességük. /Petöfi Sándor/
„A kérdés tudok ezzel valamit csinálni, valahogy behajtható rajta a pénzem?”
Követelheted rajta, de hogy behajtható is lesz-e, azt innen megmondani nem lehet.
Ha a telek ilyen formán alkalmatlan a céljaitok megvalósítására, akkor el kell állni a szerződéstől, esetleg megtévesztésre hivatkozással megtámadni. A kettő mehet akár párhuzamosan, vagylagosan is.
Tisztelt Fórumozók!
Egy nagy gonddal fordulok önökhöz.
kb 5 éve mostohaanyámnak és testvérének, vettem fel hitelt. Én 400 km-re lakok töllük, faterom miatt vettem, fel mert míg nem mentem bele addig ő itta a levét az állandó cirkuszokkal.
Hitel felvétele úgy zajlot, hogy küldjek haza minden szükséges iratott ők intézik, csak kezesnek kell lennem és aláírni, mikor megkapják. Mikor el volt intézve eljöttek értem elvittek a bankba (lakóhelyemtől kb 350 km-re). a bankba derült ki, hogy nem kezes leszek, hanem enyém a hitel kezes nélkül. Fateromék októberben elváltak, és kb azóta mostohaanyám nem is fizeti a hitelt amiből még kb 2 év hátra van, illetve már egy szép összeget ki kellett fizetnem ami elmaradás volt.
A kérdés tudok ezzel valamit csinálni, valahogy behajtható rajta a pénzem?
Mikor a hitelt felvettem még volt megtakarított pénzem valamennyi, ami még utána 1-2 évig gyarapodott, és idáig ő fizette a hitelt.
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel: ngfh
Csak, hogy tiszta képet lássunk:
Arról van szó, hogy a lányod vásárolt egy telket, amire szeretne építkezni, de kiderült, hogy a telken egy vezeték megy keresztül?
Az interneten található idézetek legnagyobb baja, hogy nehezen ellenörizhetö a hitelességük. /Petöfi Sándor/
Az értelmes szóra valóban nagy szükség van, és ameddig nem írod le értelmesen, hogy mi van és ehhez képest mit szeretnél, addig hiába várod a tanácsot.
Segítséget szeretnék kérni!
2010. december 24-én délután férjem közúti balesetet szenvedett. Egy román állampolgárságú személy okozta a balesetet, melyet ott a helyszínen el is ismert a rendőrség előtt. Erről szóló határozatot a rendőrség még januárban elküldte neki a romániai lakcímére. Érdeklődésünkre a rendőrség közölte, hogy a mai napig nem érkezett vissza a papír, hogy átvette volna a határozatot, így addig nem jogerős az ítélet. A biztosító pedig kérte a jogerős rendőrségi határozat benyujtását tőlünk. Addig nem rendezik a kárt. Sajnos pénzünk nincs, az autót totálkárra vette a biztosító. Mit tehetünk ebben az esetben. Végtelenül el vagyunk keseredve mindketten. Így is nagy a kár, most meg tehetetlenül állunk, hogy még csak a kártérítés is kérdéses. Kérem segítsenek!
Egyenes ági, ez az ügy mitől olyan bonyolult? Azok a terhek, amelyek nem kerültek bejegyzésre, nem váltak dologi hatályúvá, vagyis a jóhiszeműen, ingatlannyilvántartásban bízva szerző harmadik féllel szemben hatálytalanok.
Ettől bújt az ágy alá az összes hivatalos személy, rendőr és katona?
egyenes.ági: márpedig ha azt gondoljátok, hogy van teher, akkor pont hogy vissza kéne menni ehhez az ügyvédhez minden papírral együtt. Ez tényleg nem az a kategória, ahol ügyvéd nélkül érdemes lenne barkácsolni (vö. tévészerelés).
Janoka: igen, igen. De hogy eredményes is legyen a követelés, ahhoz mind a kettőnél fenn kell állnia meghatározott feltételeknek.
Aban szeretnék tanácsot vagy segitséget kérni,18 éven keresztül egyéni vállalkozó voltam.Az utolsó években nemigazán volt munkám.Igy a járulékaimat sem tudtam fizetni.3700000 ft ot követelnek a kamatokkal eggyüt.2009 februárban megszüntettem a vállalkozásomat.Most 2011 ben jelzálogot tettek az autómra és a lakásomra.Munkám továbra sincs tehát hiába szeretnék nemtudok fizetni két szaközép iskolás gyerekem van,hitelekből és kölcsönökből vergődünk.Mit tehetek? Kirakhatnak bennünket az utcára?
Hova forduljak segitségért? Tanácsaikat előre is köszönöm. Szlaci
Tisztelt Hozzáértök,2kérdésem lenne,adás-vétel értékaránytalanság miatt támadható-e?Szóbeliegyeszség is volt,de tanuk nélkül .2.Ajándékozás visszakövetelhetö e?:köszönettel
Önöket.
Szeretném megtudni, meddig lehet húzni egy hagyatéki eljárást.
Volt férjem 2009. évben elhalálozott. Szabályos végrendeletet hagyott hátra, amiben a családi házasingatlan értékéből 30%-ot a második feleségére hagyott azért, hogy az ingatlant lánya és unokája a kifizetett érték átadása után birtokba vehesse. Már 2011.et írunk, ö még vigan haszája a házat, a kertet, és a haláleset után lefogyasztott banki pénzeket. A hagyatéki tárgyaláson előadta, hogy a férje szerette volna, ha ő ne marad fedél nélkül, ezért a közjegyző, az érvényes végrendeletre utólag rátette az özvegy haszonélvezeti jogát. Mellesleg az özvegy egy rangos nagy budai lakás tulajdonosa.
E pár év alatt többször elutazott, gyógykezelésekre ment, halasztásokat kért, stb. és ki is jelentettte, hogy neki nem sürgős az ügy.
Jelenleg a Birói szakaszban van az ügy azzal, hogy szabálytalanul került a végrendeletre utólag a haszonélvezeti jog. Meddig lehet húzni ezeket az ügyeket?
Tájékoztató jellegű válaszukat tisztelettel
köszönöm.
„KBS: gondolod?”
Nagyon gyanús. :) De biztos nem vagyok benne.
egyenes.ági: pedig kéne a szerződés. Na és ha ingatlan, akkor ügyvéd is közreműködött, fordulj hozzá.
KBS: gondolod?
Üdvözlöm Önöket!
Kérem, legyenek szívesek segíteni abban a kérdésben, hogy - a tartási szerződésre vonatkozó jogszabályi rendelkezések figyelembevételével - amennyiben az életjáradéki szerződésben az életjáradék fizetésére kötelezett személy kötelezettségeként kizárólag a pénzösszeg megfizetése szerepel, úgy kötelezett-e a lakásingatlan berendezésének (pl. konvektor) karbantartási munkálatainak elvégeztetésére? Különösen, ha a lakás használója nem jelzi, hogy probléma lenne a berendezéssel.
Köszönöm a segítséget!
Tamáska, tamáska...
Mikori az adásvételi szerződés? Mi a tárgya? Mi volt a megtévesztés? Amit megvett, az nem felel meg annak, mint ami a szerződésben volt?
Azért elöljáróban megjegyzem, hogy te nem vagy fél a szerződésben, tehát nem támadhatod meg, valamint az elévülési idő 5 év. Ránézésre polgári jogi vitának tűnik, úgyhogy irány a helyi bíróság panasznapja, vigyétek magatokkal a szerződést meg minden más papírt.
Segítene, ha megmondanád konkrétan, mit sérelmezel, mert nem mindegy, hogy büntetőügy, polgári jogi vita esetleg közigazgatási ügy...
Úgy általában: a legtöbb bíróságon van panasznap, ahol mindezekben segítenek.
Elvileg pénzbírsággal sújtható, de én ilyet harminc év alatt egyszer sem láttam.
Igen 2 év közmunka a Gulágon..:)
Ilyet kérdezni..:)
Még egy kérdés!
A volt férj kaphat ezért valami büntetést, vagy bírságot?
Köszönöm!
A lakcím fiktívvé nyilvánítását lehet kérni az okmányirodában, 2200 Ft az illetéke.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |