Sziasztok!
Újabb kérdéssel fordulnék hozzátok.
Július közepén összetörték az autónkat, a károkozó elismerte felelősségét. Sajnos neki a MÁV-nál volt /van biztosítása.
MIvel ezzel a biztosítóval elég kevés szervíznek van szerződése, ezért saját zsebből ki kellett fizetnünk a teljes javítási költséget. Meg is történt minden, kifizettünk minden számlát, majd beadtuk a biztosítóhoz.
Ez volt július végén.
Augusztus közepén érdeklődtem, hogy mi a helyezt, azt mondták, hogy a kárszakértőnél vannak az akták, várjak türelemmel.
Hát vártam, majd most, szeptember elején megint felhívtam őket. Erre közölték, hogy sehol nem tart az ügy, mert arra várnak, hogy leadjuk az összetört alkatrészeket. Ebben csak az a bibi, hogy mindezt ÕK elvitték a szervízből, augusztus 06-án. Mikor ezt közöltem velük, az volt a válasz, hogy AKKOR VISZONT arra várnak, hogy a károkozó (aki a baleseti bejelentőn elismerte, hogy ő volt a hibás) visszaküldje a nyilatkozatát, amiben újra megerősíti, hogy ő volt a hibás.
Természetesen írtam egy nem túl szívhez szóló levelet a biztosítóhoz, melyben kifejtettem mélységes felháborodásomat, hogy egy ilyen "tévedés" miatt nem jutok hónapokig a pénzemhez (közel fél millió forintról van szó), és amiben közöltem, hogy természetesen, mivel ez idő alatt a pénzem akár a bankban is kamatozhatna, ezért a kamatokkal megnövelt összeget kérem kifizetni.
Na, erre persze a mai napig senki sem reagált.
Nos, itt tartunk most, amikor is a mai napon kaptam egy levelet a biztosítótól, hogy mivel ez a bizonyos nyilatkozat a károkozótól még mindig nem érkezeztt meg, ezért "az Ön gépjárművében keletkezett kárt a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás alapján rendezni nem tudjuk".
Tovább tájékoztatnak arról is, hogy amennyiben a károkozó nem tesz bejelentést, úgy vele szemben polgári peres úton érvényesíthetem, vagy kérhetem káromnak casco szerződés alapján történő rendezését, amennyiben rendelkezem Casco biztosítással.
Szerintetek?? Most mi a jó eget csináljak? Nem kevés pénz az a félmillió, és nagyon tudnék örülni, ha visszakapnám a pénzemet!!!
Köszi előre is!