Nem fizet a MÁV biztosító... :(

monalisa1 # 2008.03.24. 21:33

Ameddig a biztosító irásban kerek-perec el nem utasítja a kárrendezés iránti kérelmedet, addig...

Bírósághoz fordulni csak a nemleges válaszuk után lehet.

Azért írtam: a kamatokat is követeld majd tőlük, és az okozatilag összefüggő esetleges egyéb más károd megtérítését is.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.03.25. 07:56

Ez nem igaz, monalisa. Hiszen ez azt jelentené, hogy az elismert vagy nem vitatott követeléseket nem lehet perbe vinni. Márpedig dehogynem.

monalisa1 # 2008.03.25. 08:49

De hiszen a biztosít nem utasította el a kárrendezést, csak a fizetési hajlandósága...

Kovács_Béla_Sándor # 2008.03.25. 09:33

És? A tévedésed lényege épp abban áll, hogy el kellene utasítania - másként nem peresíthető. Nem a fenét nem!

monalisa1 # 2008.03.25. 13:25

Oké, direkte vigye perre - legalább nyer vele jónéhány hónapot, semmint a biztosító nemleges papírjára "türelemmel" várakozni.

ObudaFan # 2008.03.25. 19:47

Akkor viszont benyeli a perköltséget, ha a biztosító az első tárgyaláson elismeri a tartozást és fizet. Szóval: kérelmet biztosítónál elő kell terjeszteni, várni kell 1-2 hónapot, és utána perelni.

vlenke # 2008.03.25. 20:30

Én az Union Biztosítóval pereskedtem másfél évig. Aztán már a szakértői véleményt is megtámadták és még a "szavahihetőségembe" is belekötöttek, csak azért, mert pontosan nem tudtam megmondani, hogy mikor vettem az autóm. :-( Ekkor a bíró hozott egy - számomra pozitív - döntést. A jogerőre emelkedéstől számítva fél év volt, mire kifizették a káromat.
Ennyit a biztosításokról és biztosítókról!
Sok sikert és kitartást a perhez!!!!

monalisa1 # 2008.03.25. 23:20

Késedelmi kamatot is fizettek?
Alapból jár(na).

Ha esetleg nem, utólag már nem fogja a bíróság megitélni, vagyis kérni kell a keresetben!

vlenke # 2008.03.26. 06:47

Igen, de a jegybanki alapkamatot "röhögve" kifizették, hiszen addig nekik dolgozott a pénz, míg én autó nélkül fizettem a részleteket. :-(
Ennek ellenére mindenkit csak bíztatni tudok!

ObudaFan # 2008.04.04. 15:39

Hölgyeim, Uraim:

Felfüggesztették a MÁV Biztosító kgfb üzletágának terjesztését.
http://index.hu/…mavbi080404/

Itt az ideje elkezdeni a pereket is. :)

ObudaFan # 2008.04.07. 21:11

Jól hallottam, hogy jusztlaci ezt a derék Máv Biztosítót védte fergeteges műsorában?

Kovács_Béla_Sándor # 2008.04.07. 21:14

Nem láttam, de nagyon is el tudom képzelni.

amnezia1 # 2008.04.08. 07:54

Mivel a Máv mint olyan több kárunk kifizetésétől is határozottan elzárkózott és ellehetetlenítésre hivatkozvan nem volt hajlandó a számláinkat kiegyenlíteni ezért rövid eljárással kellő körültekintéssel beadtuk ellenük a felszámolási eljárást. Csak nekünk 18,5m a követelésünk irányukba. Az allianz az aktív kárügyek rendezését sem vállalja amennyiben mávos az okozó bár ez érthető is mivel a náluk lévő adosságállomány meghaladja az 500 millíót!

Kriszta11 (törölt felhasználó) # 2008.04.08. 08:37

Köszi ObudaFan a linket, azt írja, hogy a tagoknak változatlanul fizetniük kell a díjakat, mi lesz tovább a tagokkal, ha a biztosító felé felszámolást kezdeményeztek? Átadják a tagokat másik biztosítónak, vagy lehetőségünk van választani, vagy elhúzódik a felszámolás és év végén lehet váltani.

Köszönöm előre a válaszokat.

(Tegnap láttam nem tudtál dolgozni menni, a napközbeni beírások miatt gondoltam.:))

ObudaFan # 2008.04.08. 18:16

Át kell adni másik biztosítónak.
Egyesülettel szemben nem lehetséges felszámolási eljárást indítani (sporteületek kivételével).

Kriszta11 (törölt felhasználó) # 2008.04.08. 18:52

Köszönöm, de nem értettem.:)

Az egyesület a PSZÁF határozata alapján a felfüggesztés ideje alatt továbbra is jogosult és köteles meglévõ kgfb-állományának kezelésére, így a fennálló szerzõdésein alapuló biztosítási tevékenység végzésére.

Ez a hír, tehát fizetek, biztosítva vagyok minimum az év végéig és akkor dönthetek az átlépésről.

Felfüggesztés, optimális esetben ha rendeződnének a dolgok, akkor tovább tevékenykedhetnének, igaz?

A kérdésem: ki, miért és ugyanezen feltételekkel ad át egy másik biztosítónak?

ObudaFan # 2008.04.08. 19:08

Kivéve, ha a MÁV E. megállapodik az állomány átvételéről egy másik biztosítóval.

sz.katica # 2008.04.13. 07:49

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Egy hónapja halasztott díjfizetéssel kötőttem szerződést a MÁV-val. Mivel még egy fillért sem fizettem nem tudom mennyire érint engem az hogy a tagokat átadják másik biztosítónak. Én is tag vagyok, vagy csak ha már fizettem is nekik? De akkor nekem most nincs is kötelezőm?

Köszönöm előre is!

monalisa1 # 2008.04.13. 09:24

Mível az egy hónap alatt ők nem mondták fel a szerződést, így tad vagy náluk, és visszamenőleg azt a kihagyott hónapot is meg kell fizetned, különben csak fizetsz és fizetsz, de egyrészt nem szólnak hogy minek..., másrészt ha "baj" éri a kocsidat/téged, az egyhónapos nemfizetés okán valójában nem is lettél tag náluk, tehát mondhatják: biztositási jogviszonyod nincs...

sz.katica # 2008.04.13. 16:27

Akkor szépen állok. Nem köthetek másik biztosítást,mert van, de ha valami bajom lenne, ők biztos nem segítenének ki. Hhhmmmm...

Köszönöm a válaszod!

monalisa1 # 2008.04.13. 19:11

A szerződési év lejártával, november hónapban bizosítót lehet változtatni - addig meg fizetni kell, sőt kötelező: biztosítás nélkül akár egy rutinellenőrzés során a rendőr leveteti a rendszámot.

Velük szerződni egy rossz döntés volt - több okból is, most már mindegy. Ennek ellenére kívánok további balesetmentes közlekedést!

Amúgy több tízezer "sorstársad" van emez biztosítónál, így a társasággal szerződőtt autósok sorsát valahogy el kell rendezniük az illetékeseknek mielőbb.

Gyurik # 2008.07.18. 18:59

sziasztok!
elég régen írtam, volt egy problémám a mávval, mi is lehetett az nem fizetett!
bementem első alkalommal, közölték nem tudják mért nem intéződik a dolog, menjek haza hívnak ha van vami, mondtam én nem megyek haza, megvárom h legyen valami, leültem a márványpárkányra, és vártam, 3 óra elteltével előkerült egy kalkuláció, miszerint a 673 ezres káromat 20ezer forint híján kifizetik! lekopogom! mindenkinek hasonló sikereket kívánok a mávval kaplcsolatban....:)))

nandy # 2008.07.18. 21:35

Már nem lesznek hasonló sikerek :(((

Sőt!

http://index.hu/…mavbiz080718

ObudaFan # 2008.07.20. 09:32

ha, idáig már egy ügyfél ügyében én is eljutottam, aztán peren kívül mégsem fizették ki.

Gyurik # 2008.07.22. 05:43

de nekem következő héten utalták a számlámra az összeget:) már nincs meg de az más kérdés:D