Már az engedély nélküli készítés is jogellenes.
fotó publikálása zárt csoportban
tudatlantudós
„Kutyák póráz nélkül mivel mindenféle forgalomtól távoleső parkban......Átszáguldott köztünk egy biciklis, mire az egyik gazdi megjegyezte, hogy na megint ki lesz téve a lakótelep FB csoportjába, hogy póráz nélkül sétálnak a kutyák. Állítólag fotóval illusztrálva.”
Érdekes, hogy aban a csoportban csak a póráz nélküli kutyákkal foglalkozik mindenki.
Az senkit nem érdekel, hogy a száguldó bringás mit keresett ott.
Csak nem egy bringás csoportról van szó? Azok magasról tesznek az adatvédelemre. :-)
„tudtommal a kép elkészítéséhez is előzetes engedélyt kell kérni”
Ha csak simán lefotózol egy teret, mint pl. egy tájkép, ott nem kell. De ez csak a készítésre vonatkozik, nem a publikálására.
Ugyanis ha mondjuk valaki olyat posztol ki vele az illető, akit ez hátrányosan érint, akkor baja lehet belőle a posztolónak.
Én inkább azt firtatnám, hogy a száguldó kerékpáros hogy tud fotózni kerékpározás közben?
Ha mobiltelefonnal teszi mindezt, akkor az ismét egy újabb szabálytalanság és bírságot érdemel.
Röviden: zárt FB csoportba fel szabad-e tenni olyan képet, amin egy vagy több, parkban sétáló ember felismerhető?
Ádám-Évánál kezdve: tegnap kutyasétáltatás közben egy ismeretlen társasághoz csapódtam egy parkban. Kutyák póráz nélkül mivel mindenféle forgalomtól távoleső parkban, csupa rettentően vad és engedetlen jószág volt köztük. Értsd: a legnagyobb egy bolognese, és mind olyan bátor, hogy két méternél messzebb nem mer menni a gazditól. :)
Átszáguldott köztünk egy biciklis, mire az egyik gazdi megjegyezte, hogy na megint ki lesz téve a lakótelep FB csoportjába, hogy póráz nélkül sétálnak a kutyák. Állítólag fotóval illusztrálva.
Rég nincs profilom, amikor még volt, már akkor is zárt volt a csoport, így nem tudom, pontosan milyen képek kerültek fel oda, csak mint egykori amatőr fotós, nagyon kíváncsi lettem. Ugyanis tudtommal a kép elkészítéséhez is előzetes engedélyt kell kérni, mióta pár fehérgalléros bűnöző rossz néven vette, hogy amatőr fotósok miatt buktak le. Akkor mi a helyzet az ilyen képekkel?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02