fotó publikálása zárt csoportban


Kovács_Béla_Sándor # 2022.05.08. 12:53

Már az engedély nélküli készítés is jogellenes.

Szomorú örökös # 2022.05.08. 11:27

tudatlantudós

Kutyák póráz nélkül mivel mindenféle forgalomtól távoleső parkban......Átszáguldott köztünk egy biciklis, mire az egyik gazdi megjegyezte, hogy na megint ki lesz téve a lakótelep FB csoportjába, hogy póráz nélkül sétálnak a kutyák. Állítólag fotóval illusztrálva.

Érdekes, hogy aban a csoportban csak a póráz nélküli kutyákkal foglalkozik mindenki.
Az senkit nem érdekel, hogy a száguldó bringás mit keresett ott.
Csak nem egy bringás csoportról van szó? Azok magasról tesznek az adatvédelemre. :-)

tudtommal a kép elkészítéséhez is előzetes engedélyt kell kérni

Ha csak simán lefotózol egy teret, mint pl. egy tájkép, ott nem kell. De ez csak a készítésre vonatkozik, nem a publikálására.
Ugyanis ha mondjuk valaki olyat posztol ki vele az illető, akit ez hátrányosan érint, akkor baja lehet belőle a posztolónak.
Én inkább azt firtatnám, hogy a száguldó kerékpáros hogy tud fotózni kerékpározás közben?
Ha mobiltelefonnal teszi mindezt, akkor az ismét egy újabb szabálytalanság és bírságot érdemel.

tudatlantudós # 2022.05.08. 05:48

Röviden: zárt FB csoportba fel szabad-e tenni olyan képet, amin egy vagy több, parkban sétáló ember felismerhető?

Ádám-Évánál kezdve: tegnap kutyasétáltatás közben egy ismeretlen társasághoz csapódtam egy parkban. Kutyák póráz nélkül mivel mindenféle forgalomtól távoleső parkban, csupa rettentően vad és engedetlen jószág volt köztük. Értsd: a legnagyobb egy bolognese, és mind olyan bátor, hogy két méternél messzebb nem mer menni a gazditól. :)
Átszáguldott köztünk egy biciklis, mire az egyik gazdi megjegyezte, hogy na megint ki lesz téve a lakótelep FB csoportjába, hogy póráz nélkül sétálnak a kutyák. Állítólag fotóval illusztrálva.
Rég nincs profilom, amikor még volt, már akkor is zárt volt a csoport, így nem tudom, pontosan milyen képek kerültek fel oda, csak mint egykori amatőr fotós, nagyon kíváncsi lettem. Ugyanis tudtommal a kép elkészítéséhez is előzetes engedélyt kell kérni, mióta pár fehérgalléros bűnöző rossz néven vette, hogy amatőr fotósok miatt buktak le. Akkor mi a helyzet az ilyen képekkel?