Birtokvédelem


Jozsoka41 # 2022.05.13. 10:47

Kedves Majordomus!

Köszönöm gyors válaszát. Külön öröm, hogy Ön "Szomorú örökössel" ellentétben megértette, amit írtam, és azt hogy mi is a problémánk.
Külön köszönöm a normális hangnemet.

Tisztelettel: Jozsóka41

Majordomus # 2022.05.12. 17:13

Hát sok jóval nem tudlak bíztatni.
.
A csendrendeletet be kell tartani,tehát éjjel nyugalom lesz,de a hétvégék és a hosszú nyári esték zajosak lesznek.
.
A Társasház Szmsz-e viszont nem tartalmazhat olyan rendelkezést ami
másnak házon belül vagy kívűl hátrányt okoz.
.
Ezért a bíróságob támadjátok meg a szomszéd házat. Keressetek először ügyvédet.

Szomorú örökös # 2022.05.12. 16:34

Jozsoka41

És mi közünk nekünk a másik ház SzMSz-hez, hiszen nekünk nem volt lehetőségünk szavazni

Még szép is lenne, ha ti szabnátok meg szabályokat a szomszéd ház lakóinak.
Te hogy éreznéd magad, ha ők megszabnának neked bármilyen szabályt is a saját házadban?
Ha te úgy gondolod, hogy ebbe nektek is beleszólásotok lett volna, akkor vica-versa.

Jozsoka41 # 2022.05.12. 11:16

Tisztelt Jogtudorok!

A következő ügyben szeretném a tanácsukat kérni. Tavaly adtak át a szomszédunkban egy 40 lakásos társasházat, amelynek a teteje lapostetős. Sajnos ezen a bizonyos tetőn tulajdonképpen egy szórakozóhelyet alakítottak ki. Már több grillpartit, születésnapi bulit voltunk kénytelenek végighallgatni. Emellett bizonyos lakók éjszaka is feljárnak szórakozni, inni. Először békésen próbáltuk elintézni a dolgot, felvettük a kapcsolatot a ház közös képviselőjével, de válaszra sem méltatott. Ekkor jegyzőhöz fordultunk, aki azonban csak az éjszakai zajongások kapcsán járt el, mondván, csak az sérti a csendrendeletet. Este 10-ig azonban tűrni vagyunk kötelesek a 10+ fős bulikat akár minden este, hiszen a másik ház lakói megállapodtak abban, hogy a tetőn lehet bulizni, és ezt az SzMSz-ben rögzítették is.
A kérdésem az lenne, hogy a jegyzőnek igaza van, és nekünk tűrni kell az állandó zajt, vagy bírósághoz fordulhatunk birtokvédelemért (ezután nyilván nem mennénk újra a jegyzőhöz). És mi közünk nekünk a másik ház SzMSz-hez, hiszen nekünk nem volt lehetőségünk szavazni, nem is vagyunk alanyai, ennek ellenére kötelezettséget állapíthatnak meg a terhünkre?
A másik kérdésem ehhez kapcsolódóan az lenne, hogy készíthetek-e fényképeket, videókat a tetőn bulizókról, hogy bizonyítani tudjam a tényállást, vagy az szintén birtokháborításnak minősül. Ha igen, hogyan tudom bizonyítani, hogy mit művelnek?

Válaszukat előre is köszönöm.

Tisztelettel: Józska41