Kedves Segítők!
Kölcsön adtam pénzt (2 tanúval aláíratott szerződés van), de sajnos határidőig nem kaptam vissza a 15 millió forintomat, pedig még kamatot sem kértem.
Az adós hitegetett de eddig nem fizetett, pedig több ingatlan és cég is van a nevén, kb. 100 millió értékben.
Megelégeltem, beadtam a fizetési meghagyást, majd később -külön ügyszámon- a biztosítási intézkedés iránti kérelmet is az adóssal szemben, nehogy eltüntesse a per végére a vagyonát.
Adós ellentmondott, de a közjegyző nem küldi a perré alakulásról a végzést, mert vár a biztosítási intézkedés iránti kérelem jogerejére, ami nem holnap lesz, mert azt a közjegyző elutasította, arra fellebbezést adok be.
Ez így rendben van?
Az Fmhtv. nem hoz kivételt a 37.§-nál:
37. § (1) A kellő időben előterjesztett ellentmondás folytán a fizetési meghagyásos eljárás - az ellentmondással érintett részben - perré alakul át.
(2) A közjegyző az ellentmondásról szóló értesítést az ellentmondás beérkezésétől számított nyolc napon belül kézbesíti a jogosultnak. Ha a közjegyző a határidőt elmulasztja, az értesítés a határidő utolsó napját követő munkanapon a MOKK rendszere útján a közjegyző nevében automatikusan kerül kézbesítésre a jogosultnak. Ezt a rendelkezést megfelelően alkalmazni kell a 30. és 31. §-ban meghatározott esetekben is.
A biztosítási intézkedés elutasításának indokolása pedig: azért, mert, csak...
"A fizetési meghagyás adatai és a végrehajtást kérő fenti nyilatkozata alapján, figyelemmel a követelés összegére, jogcímére, különösen a jogviszony jellegére, az adós vagyoni helyzetére a közjegyző a biztosítási intézkedése rendelését nem tartja indokoltnak, ezért a rendelkező részben foglaltak szerint határozott"
Adok be fellebbezést, mert szerintem ez indokolásnak igen karcsú.
Szerintetek?
Hol találom, hogy mik vonatkoznak a végzés tartalmi elemeire? Pp 349.§ és 346.§ vonatkozik rá?
Előre is köszönöm az infókat és a segítséget!