Tértivevényes levél tartalmának hitelessége


Tamara01 # 2023.09.18. 11:50

Köszönöm

Majordomus # 2023.09.16. 21:15

Vagy küldesd el egy ügyvéddel ...
>hóbap első bapján felmondod a következő hónap utolsó napjára. Másolatot megtartod.plusz a feladóvevényt.

Ha beáll a kézbesítési vélelem:azt mondd amit akar...

drbjozsef # 2023.09.16. 18:22

Tamara01,

Viszonylag ritkán kerül sor ilyesmire egy albérlet felmondásakor, még a per is ritka, de az, hogy ott az egyik fél telibehazudjon, nem jellemző - nem azon múlik.
Elsősorban az életszerűség számít, ha te fel akarsz mondani, milyen okból küldenél egy üres levelet? Ha ennek ellenkezőjét is állítaná a bérbeadó, vagyis hogy üres levelet kapott csak, akkor sem ezen múlik majd a felmondás jogszerűsége, ha amúgy valami vita van. Persze, ha pont a felmondás dátuma miatt van, az határeset, de tényleg annyira értelmetlen lenne NEKED üres levelet küldened, hogy ezt százból százszor le is fogja söpörni egy bíró az asztalról.

Ha biztosra akarsz menni, vagy menj egy ismerőssel a postára, aki hajlandó tanúskodni is akár a bíróságon, és előtte zárd le a borítékot és add fel neki postán, vagy mittudomén, videózd le a telefonoddal, hogy beleteszed a levelet a borítékba feladás előtt (csak a postásnéni személyiségi jogaira ügyelj. Neki nem kell látszania.)

Tamara01 # 2023.09.16. 17:00

Sziasztok!

Mint magánszemély, ha küldök egy tértivevényes levelet például a bérlőnek, hogy felmondom a bérleti szerződést, akkor kell nekem még egyéb módon bizonyítanom mi volt a levél tartalma? Tehát nem egy üres lapot küldtem el? Vagy kell ehhez egy tanú is ? Lényeg, hogy megállja a helyét egy perben is.
Köszönöm.