PN90
„Rágalmazás miatt voltál már bíróságon?”
Hogyne! Kétszer is! Először jogos volt és el is ítéltek. Másodjára már én tudtam, hogy igazam van, de nem vállalta senki, hogy az állításomat alátámasztja, én meg nem akartam senkit belerángatni egy gazember további disznóságába. Aztán az első békéltető meghallgatáson inkább bocsánatot kértem - ügyvédem szerint nagyon bölcsen tettem - az ürge meg megijedt, mert kiderült, hogy nem minden úgy volt, ahogy ő azt gondolta, és félt, hogy nem fog nyerni, így nem folytatódott.
„Baromi nehéz és körülményes a bizonyítása még írásban is. A magánindítványtól (mivel magánvádas) kezdve a bizonyítékok beküldéséig stb …. Nemhogy még szóban.”
Nem nehéz az, csak a bíróság próbálja megnehezíteni a magánindítványt benyújtó dolgát, hogy esetleg hátha elmegy tőle a kedve. Valahol meg is értem őket, mert nincs kedvük ilyen kispolgári baromságokkal foglalkozni, pedig néha nem ártana. Nekem ebben talán 3 évvel ezelőtt volt részem. Én nem is folytattam, bőven elég volt az is, ami történt, hiszen talán az illető számára is elég lecke lehetett. :-)