osztap és drbjozsef,
Átirtam a végleges adásvételi szerződésbe, most kihúztam a konkrét pénzösszegeket és dátumokat. Azt szeretném kérdezni, hogy a következő szöveg és megfogalmazás teljesen jogszerű -e?
"3.1. A Vételár
A Szerződő Felek a gépjármű vételárát az e pontban meghatározott összegben állapítják meg.
3.2. Az Eredeti Fizetési Feltételek Rögzítése
Felek rögzítik, hogy a közöttük korábban kelt Adásvételi Előszerződés (a továbbiakban: Előszerződés) alapján a Vevő a vételár megfizetését az alábbi feltételek szerint vállalta:
- Fizetési ütemezés: A Vevő kötelezettséget vállalt a foglaló megfizetésére az Előszerződés aláírásakor, valamint a fennmaradó vételárhátralék legkésőbb meghatározott határidőig, legfeljebb három részletben történő megfizetésére.
- Fizetés módja és devizaszabályok: A Felek megállapodtak, hogy a fizetés magyar forintban (HUF), banki átutalással történik. Az Előszerződés rögzítette, hogy amennyiben a Vevő devizában teljesít, a fizetés napján érvényes MNB hivatalos napi árfolyama (https://www.mnb.hu/arfolyamok
) az irányadó, és az árfolyamkockázat a Vevőt terheli.
3.3. A Teljesítés Igazolása és a Követelésekről való Lemondás
Felek egybehangzóan kijelentik és rögzítik, hogy a Vevő a 3.2. pontban hivatkozott fizetési kötelezettségének a jelen szerződés aláírását megelőzően maradéktalanul eleget tett.
Az Eladó a teljes vételár hiánytalan átvételét a jelen szerződés aláírásával elismeri és visszavonhatatlanul nyugtázza.
Ennek alapján az Eladó kijelenti, hogy a vételárral, valamint az Előszerződésből fakadó bármely pénzügyi kötelezettséggel kapcsolatban a Vevővel szemben semmilyen további követelése nincs.
3.4. Részletes Teljesítési Jegyzék
A Felek a teljesség és a viták elkerülése érdekében a vételár megfizetésének részleteit az alábbiak szerint rögzítik:
Foglaló, melynek átutalása az Előszerződés megkötésének napján megtörtént.
Vételárrészlet, melynek átutalása az Előszerződés megkötését követően megtörtént.
További vételárrészlet, melynek átutalása későbbi időpontban megtörtént.
Utolsó vételárrészlet, melynek átutalása a jelen szerződés aláírását megelőzően megtörtént."
Ahol nem érthető esetleg, az valószinűleg azért van, mert kihúztam itt belőle a konkrét pénzösszegeket illetve a dátumokat és határidőket. Köszönöm