Fizetési meghagyás S.O.S.

ragyasdezso # 2010.06.05. 10:43

MD
Semmivel nem tud többet!De a honlapjukon minden jól érthetően le van írva.
Mi megrendeltük az e-szignót és a technikát. Szerdán megyünk a hitelesítő kártyáért.

MajorDomus # 2010.06.05. 09:32

Esetleg egy közjegyző is erre ténfereghetne hátha okosabb ebben az ügyben mint mi.

ObudaFan # 2010.06.04. 16:05

Most épp elérhetetlen. De nehezen indul ez.

Berényi Miki # 2010.06.04. 11:18

https://fmh.mokk.hu/fmh/

itt már működik. persze csak ha van K&H-s vagy egyéb, általuk elfogadott bankkártya és az ehhez szükséges infrastruktúra. aki erről tud mesélni, ne habozzon ;)

ObudaFan # 2010.06.04. 10:37

Az elektronikus rendszer meg behalt. Illetve el se indult.

Erről lehet valamit tudni? Hamarosan be kellene adni pár fmh-t, de a mokk honlapján nem sok értelmes dolgot látok.

egyvalaki2008 # 2010.06.03. 14:41

Kovács_Béla_Sándor : Nagyon köszönöm a választ, felkeresem a lehető legközelebbit.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.03. 11:36

Bemész a közjegyzőhöz....
(Elméletben. A gyakorlatban kötve hiszem, hogy előzetesen egyeztetett - egy hétnél nem korábbi - időpont hiányában tudnak fogadni. Az elektronikus rendszer meg behalt. Illetve el se indult.)

egyvalaki2008 # 2010.06.03. 11:34

Üdvözlet,

Az iránt szeretnék érdeklődni, hogyha az információim nem tévesek, megváltozott e hónaptól a fizetési meghagyás benyújtásának módja, a biróság helyett a közjegyzők veszik át az ügyeket. Gyakorlatban ez mit jelent? Eddig bementem a biróságra, kitöltöttem a fizetési meghagyást kellő példányszámban, csatoltam az követelésemet igazoló dokumentumokat, befizettem az illetéket vagy mellékeltem a mentességet igazoló iratokat, és kész. Az új szabályozás szerint mi a teendő?

aaatwen # 2010.05.27. 10:36

az van hálistennek:D nagyjából megnyugodtam...
köszi

végrehajtó1 # 2010.05.27. 10:33

Ha van munkabér akkor abból pikk-pakk letíltható

aaatwen # 2010.05.27. 10:30

42000 ft az öxxeg

végrehajtó1 # 2010.05.27. 10:04

Sok mindenfügg.Kevés az info.De mindkét megoldás szóba jöhet..:(

aaatwen # 2010.05.27. 09:51

Szép napot mindenkinek.

Kaptam ma egy fizetési meghagyást.nem nagy öxxeg végülis,csak ugye válság van.érdeklődnék hogy a cuccomat viszik vagy a fizumat tiltják le a végrehajtáskor?

tisztelettel:Attila

Kovács_Béla_Sándor # 2010.05.12. 10:25

Mindkettőt nem tudod. Azt a címet írd rá, ahogy küldetni akarod neki a meghagyást. (Majdnem teljesen mindegy, hogy az lakóhely vagy tartózkodási hely, vagy be sincs jelentve.)

Spencerhill # 2010.05.12. 09:26

Sziasztok!

Szerintetek amennyiben az adósnak a címnyilvántartó hivatal szerint az állandó lakcíme mellett tartózkodási helye is van, akkor a fizetési meghagyás adatlapján az állandó lakhelyet, vagy a tartózkodási helyet kell megjelölni? (vagy mindkettőt?)

A választ előre is köszönöm!

ObudaFan # 2010.04.29. 17:11

Tudomásom szerint nem hozott.

Prewitt

Ha a szerződés külön nem rendelkezik felmondási időről, akkor véleményem szerint ki kell fizetni, hiszen határozott idejű szerződésről van szó.

Matskássy Jenő # 2010.04.29. 12:58

Sziasztok!

Tudtok valamit arról, hogy az AB a közjegyzők előtti fizetési meghagyásos eljárás tárgyában hozott határozatot?

Prewitt # 2010.04.29. 02:26

Magát a fizetési meghagyást még nem láttam mert az állandó lakcímemre érkezett vidékre, de gondolom az egy éves lakbért követeli..

ObudaFan # 2010.04.28. 19:45

Milyen jogcímen kéri az összeget?

Prewitt # 2010.04.28. 12:32

A lakást nem vertük szét, nem okoztunk benne semmi kárt-mondhatnám még egy tükröt se törtünk össze, persze, mert az se volt a lakásban amíg nem vittünk mi..Számlák..amikor beköltöztünk, szóban megegyeztünk arról, hogy a villany-átalányt csökkenti, korábban a tulaj lakott ott a két gyerekkel +élettárs, mi meg becuccoltunk ketten, elektromos berendezések..volt a hűtő, 1 laptop, mosógép és a lámpák. Véleményem szerint nem fogyasztottunk annyit mint egy 4fős család, de arra se adott lehetőséget hogy megtekintsük mennyi áramot fogyasztottak ők, és mennyit mi..Arra való hivatkozással hogy neki csoportos beszedés van,július elején kijelentette hogy 2havi csekket fizessünk ki, (jún-júl)mert neki az aktuális hónapban szedik le, erről júniusban egy szót se szólt, mellesleg nekem úgy rémlik, a számlákat UTÓLAG kell fizetni nem pedig előre... plusz a közös költség mint az egyik lakótól megtudtam, nem annyi volt mint amennyit fizettünk, hanem kevesebb-mindent neki kellett kézbe adni, a csop. megbízásra hivatkozott.

kadaj01 # 2010.04.28. 12:07

Ez így tuti nem igaz történet. Nyilván nem jókedvéből kér 660ezer forintot. Megtudhatjuk az okát? Szétvertétek a lakást? Számlák?

Prewitt # 2010.04.28. 10:55

Tisztelt fórumozók, tisztelt hölgyek urak!
Az alábbi problémával fordulok Önökhöz:

Megpróbálom felvázolni a helyzetet a lehető legegyszerűbben, remélem tudnak nekem segíteni.
2009. május 26-án beköltöztem egy budapesti albérletbe, a lakás tulajdonosával szerződést írtunk, határozott, egy évre szólót. A szerződés nem tért ki arra az esetre, ha az 1 év lejárta előtt megszűntetné valamelyikünk az albérletet, illetve nem rendelkezett a beköltözéskor kifizetett kaució sorsáról sem, ami egyhavi lakbér -60 ezer forint- volt. (A szerződés egyik bekezdésében annyi volt róla, hogy a kaució arra szolgál, hogy a bérbeadó közvetlenül levonhassa belőle a ki nem fizetett költségeket és bérleti díjakat).
Ugyanekkor beköltözött velem egy ismerősöm is, a tulaj kifejezett kérésére, hogy ne egyedül béreljem a lakást, elkerülendő azt, hogy ha sok lenne nekem a lakbér. Társammal a tulajdonos többször találkozott, de szerződést nem írtak soha. Viszont a szerződés egyik pontjában az áll, hogy a szerződő fél (azaz én) a lakásba harmadik embert nem fogadhatok be.
Mivel mindketten állást kerestünk és adódtak problémák a lakbér előteremtésével, ezért megbeszéltük a tulajdonossal, hogy keresünk egy harmadik személyt azért, hogy a költségek jobban elosztódjanak. Tulajdonos ezt tudomásul vette, aznap amikor a harmadik illető beköltözött, én őt erről telefonon tájékoztattam. Időközben a különböző számlák miatt több nézeteltérésünk volt a tulajdonossal, (kevesebb volt a tényleges közös költség mint amennyit elkért, az áram-általunk magasnak vélt- átalánydíját nem akarta lejjebb vetetni), illetve folyamatos gázszag a lakásban amit többször jeleztünk neki elhatároztuk hogy felmondjuk az albérletet, és ezt vele is megbeszéltük, hogy szeptember elején elköltözünk.
Augusztusban harmadik lakótársunk (akivel nem találkozott) több napra eltűnt, őt se telefonon, se személyesen nem tudtuk elérni, így a lakbér rá eső részét nem tudtuk kifizetni a tulajdonosnak, aki ezért augusztus 16-án kijelentette, hogy lecseréli a lakás ajtaján a zárakat. Ekkor kénytelenek voltunk kiköltözni a lakásból, de a harmadik illető cuccai, -személyes iratai is- bent maradtak a lakásban, erről a tulajdonost tájékoztattam, de azt mondta őt ez nem érdekli. Ezek után a fennálló tartozás összegéről nem tudtunk megegyezni, véleményem szerint az általunk kifizetett kauciót bele kellett volna számítani a tartozásba, ő ezt nem tette, azt mondta, hogy az a pénz őt jogosan megilleti, és azon kívül fizessünk neki 100 ezer forintot.(Augusztust kivéve semmilyen összeggel nem tartoztunk neki)
Ekkor kezdődött egy fél éves rendőrségi procedúra, aminek a végén március közepén az Újpesti rendőrkapitányság egyik előadőja kötelezte a tulajdonost arra, hogy a harmadik illetőnek adja ki a személyes tárgyait, iratait.
Mai napon fizetési meghagyást kaptam a tulajdonostól, 660 ezer forintot követel rajtam. Itt tart most a történet, ellentmondással szeretnék élni, Önök szerint mi a teendő ebben az esetben, ki kell-e fizetnem a 660 ezer forintot? Segítségüket előre is köszönöm

Prewitt

PraetorLXXVI # 2010.04.27. 11:18

Szerinted el lehet "menekülni" azzal, hogy nem veszed át a leveleket? Akkor te miért nem kértél még kölcsön mondjuk 550M Ft-ot? Így vagy úgy, előbb-utóbb utóléri az adóst a jogerő! Utána már csak az a kérdés, hogy lesz-e miből behajtani.....

supermokus # 2010.04.26. 14:06

Köszi a tippet.

Akkor a jelenlegi ismert tartózkodási helyükkel nem is nagyon érdemes próbálkozni? Vagy küldjek oda is egy felszólítót, hátha átveszik? Ha meg átveszik, akkor ezt a tértivevényt akár be is csatolhatnám a fizetési meghagyás mögé, hogy bizonyítsam a tartózkodási helyet. Vagy nem? Mert egy akármilyen tértivevényes levelet még lehet hogy átvesznek, de egy bírósági levélnél akár mondhatják azt a postásnak, hogy bocsi inkább mégsem lakunk itt...

Egyébként korábban volt itt erről vita, és akkor nem volt konszenzus a KEKKH adatszolgáltatásával és a bíróság ehhez fűződő hozzáállásával kapcsolatosan. Valaki azt mondta, hogy a jogi értelmezés alapján a fizetési meghagyáshoz kell ismert magyarországi tartózkodási hely, ha nincs, akkor nem is értesülhet a meghagyásról az adós. És ha a posta "ismeretlenként" küldi vissza (gond nélkül megoldható), akkor ő ezzel felülbírálja a KEKKH nyilvántartást.
Valaki azt mondta, hogy ok hogy így nincs "valódi" ismert tartózkodási hely, az állampolgár viszont nem tett eleget a lakcím bejelentési kötelezettségének, így vállalta annak minden jogkövetkezményét. Arra vagyok kíváncsi, hogy egy ilyen KEKKH adatszolgáltatással mit kezd a Bíróság.

Üdv

PraetorLXXVI # 2010.04.26. 13:53

2.Írj egy tértivevényes felszólítót arra a címre, ami a bérleti szerződésben az állandó lakcímük. Ha átveszi, nyerő vagy, ha nem, akkor ezzel a ténnyel mész a KEKKH-hez. Ezután a fizmeghagyra a KEKKH által közöt címet adod meg és csatolod a KEKKH határozatát is.