Fizetési meghagyás S.O.S.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.05.12. 10:33

Még a megyén kívüli is lehet.

ObudaFan # 2012.05.12. 11:10

Csak néhány példa.

Azok a perek, amelyek ingatlan tulajdonára, birtokára vagy ingatlant terhelő jogra vonatkoznak, avagy ingatlanra vonatkozó jogviszonyból erednek, az ingatlan fekvése szerint illetékes bíróság előtt is megindíthatók.

A gazdálkodó szervezet által tevékenysége körében kötött ügyletből eredő követelés iránti pert az ügyletkötés vagy a teljesítés helyének bírósága előtt is meg lehet indítani.

A kártérítési per a károkozás helyének a bírósága, illetőleg az előtt a bíróság előtt is megindítható, amelynek területén a kár bekövetkezett.

A mellékkötelezettet a főkötelezettel együtt az előtt a bíróság előtt is lehet perelni, amely a főkötelezett elleni perre bármilyen címen illetékes.

novak79 # 2012.05.12. 13:50

Köszönöm, ez így most világossá vált.

dapecv # 2012.05.14. 20:39

Tisztelt Szakértők!

Tanácsot szeretnék kérni a következő ügyben. Nemrég kaptam egy levelet, egy bírósági végrehajtótól miszerint van 49.000 Ft végrehajtható tartozásom, ami 2009-es parkolási pótdíj. A gondom az, hogy most értesültem róla először, így természetesen ellentmondással meg fellebbeztem a következő módon. Irtam, hogy mivel most értesülök erről először ezt tekintem első felszólításnak és kifizetem az alapdíjat, ha annak jogosságát fotóval alátámasztják. A válasz erre, hogy továbbította a levelemet a bíróság felé, de azért letiltja az összeget a fizetésemből.
Felkerestem a parkolótársaságot, kértem hogy küldjék meg a fotókat és a dokumentációt, ami meg is történt és a következő a gond. 1. fizetési felszólítást a gyerekkori címemre küldték(lakcímkártyán nem is oda vagyok bejelentve)így visszament elköltözött címmel. 2. lekérték az okmányirodától az adatomat (ami már helyes volt) ide viszont nem küldtek felszólítást. 3. Nem kaptam semmi levelet a bíróságtól se. 4. a mellékelt fotókon egyértelmüen látszik a manipuláció! Reagálásom erre a következő volt: 1. Perújítást kérek. 2. Tájékoztatom az Ügyvádi kamarát az etikátlan, jogtalan ügyvédi viselkedésről, 3. büntetőfeljelentést teszek a fotók vonatkozásában. 4. Kártérítési pert indítok. Egyenlőre erre még nem kaptam választ.

Mit tanácsolnak az ügy megoldására?

Előre is köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.05.15. 05:07

3. Nem kaptam semmi levelet a bíróságtól se.
És a Magyar Közjegyzők Országos Kamarájától?

dapecv # 2012.05.15. 06:15

Közjegyzői Kamarától se kaptam semmit!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.05.15. 06:47

Azért csak kérdezgesd meg a rokonokat. Ugyanis muszáj ott lennie egy fizetési meghagyásnak. Amit vagy átvett valaki, vagy "nem kereste" jelzéssel ment vissza. Másképp nincs végrehajtás.

(Mindazon lépések, amelyeket tettél, nem szüntetik meg a végrehajtást, sőt, meg sem állítják.)

dapecv # 2012.05.15. 06:56

Felesleges megkérdezni a rokonokat, de ennek ellenére megkérdeztem nem jött levél. Hozzáteszem az ingatlan értékesítve lett és mindenki eleget tett a lakcímváltozás bejelentési kötelezettségének, innentől kezdve nem értem. Sőt azt se értem, hogy jogtalanul, hogy hajtható végre követelés ?
A végrehajtás elindult és be is szedik ezzel tisztában vagyok, de ezt a beszedett jogtalan összeget akarom visszaszerezni.

Köszönettel!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.05.15. 06:58

Sőt azt se értem, hogy jogtalanul, hogy hajtható végre követelés ?
Akkor mégegyszer: van ott egy jogerős fizetési meghagyás. Hogy hogyan lett jogerős, azt már neked kell kinyomoznod. Aztán lehet, hogy helye van a kézbesítési vélelem megdöntésének.

runningman # 2012.05.17. 23:40

Tisztelt szakértők,

a tanácsukra lenne szükségem. 2012 ápr 25-én átvettem egy tértivevényes Mokk-s fizetési meghagyást, majd 2012 május 8-án ajánlószelvénnyel, tértivevénnyel postára adtam az ellentmondást az FMH-t kibocsátó közjegyzőnek. Ez max 14 nap. A közjegyző május 11-én vette át, így jött vissza a tértivevényem. Ez viszont max 17 nap. Elutasíthatja -e az ellentmondásomat?

FMH törvény, ellentmondás:
"28. § (1) A fizetési meghagyás ellen a kötelezett annak kézbesítésétől számított tizenöt napon belül a közjegyzőnél ellentmondással élhet."

Mikortól számít? Amikor postára adtam - az én ajánlószelvényem dátuma, vagy amikor átvette - az általa aláírt tértivevény dátuma?
Egyáltalán ellentmondhattam -e postán keresztül?

Az ellentmondásom csak annyit tartalmazott, hogy:

Ellentmondás Fizetési Meghagyással szemben
Alulírott xy, ellentmondással élek .... közjegyző által kibocsátott FMH-val szemben, mert az FMH-ban követelt összegekkel NEM TARTOZOM. Aláírás, dátum.

Fontos lenne tudni, hogy elutasít -e, mert aszerint kell lépnem még most. Előre is köszönöm a fáradságot.

ObudaFan # 2012.05.18. 09:01

Nem fogja elutasítani. Ajánlott küldeményként történt postára adás esetén a postára adás napja számít.

sanett # 2012.05.18. 10:57

Tisztelt Fórumozók,

férjem a Mabisz követeléskezelő cégétől kapott tegnap egy sms-t,hogy mielőbb rendezze a tartozását. Kiderült, hogy volt egy fizetési meghagyás 2011-ben, amelyet visszaküldött a posta nem kereste cimkével, holott az adott címen tartózkodtunk... Így az jogerőre emelkedett. A kézbesítési vélelem megdöntésére persze adunk be kérelmet, de a határidőkkel kapcsolatban szeretnék hozzáértő segítséget kérni.
2006. május 9-én okozott balesetet. Abban a hiszemben volt, hogy az alkusz befizetett a biztosítóhoz a pénzt, amit átvételi elismervénnyel tőle átvett, de pont ebből az ügyből kifolyólag kiderült, hogy lelépett az Ő és más ügyfelek pénzével. Tehát nem volt kötelező.
A Mabisz a fizetési meghagyásra azt íratta, hogy a jogviszony létrejötte 2006.10.05. Vajon mi lehet ez a dátum?

Innentől ketyeg az 5 éves elévülési idő, vagy a baleset okozásától?

Köszönöm a válaszokat!

ObudaFan # 2012.05.18. 12:00

A Mabisz követelése akkor keletkezett, amikor ő teljesített a károsult felé.

runningman # 2012.05.18. 19:43

Köszönöm Obudafan

Atis77 # 2012.05.24. 04:02

"A peres eljárás illetéke már magában minimum 15 ezer,”
Nem, abból az fmh. díját le kell vonni, ami most már így is, úgy is lesz, csak pernyertesség esetén nem.
Ügyvéd - Bp.
obudafan@freemail.hu
http://members.chello.hu/tarczay
Atis77#e-mail 2012.05.10. 19:06
Köszi a válaszokat.
Az a baj nem tudom mikor szünt meg a számla, bár én voltam bent 2007-ben hogy zárják le. Ezek szerint nem sikerült. Akkor alkudozok részletfizetésben. És meglátjuk hogy mit lépnek. Egy csekket küldtek befizetek valamennyit hogy a szándékot lássák. Most készülök ingatlant venni nem hiányzik egy végrehajtó a nyakamba.
Még egyszer köszönöm.
Kovács_Béla_Sándor#e-mail 2012.05.10. 18:01
10-20? Lesz az több is. A peres eljárás illetéke már magában minimum 15 ezer, az ügyvédi munkadíj meg minimum 10.
www.kbs-ugyved.hu
ObudaFan#e-mail 2012.05.10. 15:08
5 év.
Még egy 10-20 simán.
Ügyvéd - Bp.
obudafan@freemail.hu
Atis77#e-mail 2012.05.10. 12:50
Még egy kérdés. Mennyi az elévülési idő, ilyen esetben?
Előre is köszi.
Atis77#e-mail 2012.05.10. 12:49
Még csak ajánlott sem volt, olyan sima bedobós jött, mint az eos szokott küldeni. Mi van ha ellent mondok és bukom mennyivel lehet több a vége?
ObudaFan#e-mail 2012.05.10. 11:46
Legalábbis gyanús, hogy nehezen lesz igazolható az elévülés megszakadása.
Ügyvéd - Bp.
obudafan@freemail.hu
ObudaFan#e-mail 2012.05.10. 11:46
Attól, hogy nem volt tértivevényes a levél, még lehet igazolható az elküldése, így nem biztos, hogy elévült, ha volt ilyen tartozás. De azért gyanús, hogy igen.
Ügyvéd - Bp.
obudafan@freemail.hu
Atis77#e-mail 2012.05.10. 06:10
Még annyi hogy az utolsó számlakivonaton ami jött tőlük -10e ft volt, de azóta semmi.
Atis77#e-mail 2012.05.10. 06:07
Üdv
Tegnap kaptam egy fizetési meghagyást a díjbeszedő faktor zrt-től. Egy K&H-s folyó számla tartozás amiről azt hittem hogy már 2006-2007-ben megszűnt. Ehhez képest 35e ft tőke és 25e ft egyéb költségek vannak rajta. Semmilyen hivatalos irat nem jött idáig (sima levelek igen de azokat úgy dobtam kukába ahogy jöttek meg se néztem). Van értelme ellent mondanom, vagy alkudjak meg velük, részletfizetésben? Az a baj nem emlékszem már mikor voltam ben t utoljára."

Üdv

Átnéztem a papírt amit kaptam, ott 2011-es dátum szerepel mint követelés lejárta. Írtam nekik e-mailt hogy mégis miből tevődik össze a tőketartozás de nem válaszoltak azóta sem. Ma még próbálkozok telefonon, de jobb lett volna írásban. Szerintem ellent mondok.Ha bukom még mindig kérhetek részletfizetést. 2007 óta más banknál vagyok, úgy hogy még mindig nem értem mi ez. Ha nem zárult le a számlám, akkor is hogy mehet le -35e ft ig? Miért nem szólítottak fel ajánlott vagy tértvis levéllel? Miért csak most találtak meg a lakcímemen, eddig miért a régi címemre küldözgették az állítólagos leveleket?. Szerintetek mit csináljak? Ma lépnem kéne.

Előre is köszi a válaszokat

karpeti # 2012.07.04. 14:28

Üdv!
A mai napon kaptam egy levelet az E.ON ügyvédjétől,hogy 2011.10.17.jogerőre emelkedett fizetési meghagyás
Tőketartozása:0Ft
Eljrási dij:5000 Ft
Ügyvédi dij:5000 Ft

Felszólitanak a levélben,hogy 8 napon belül fizessem be a mellékelt E.On csekken mert különben irgum-burgum.
Na most erre konkrétan emlékszem,mert soha nem kaptam még ilyet az ügyfélszolgálatot felhivtam és ők sem értették miért adták ki a meghagyást hiszen a követelt összeg régen beérkezett a számlájukra.Azt a tanácsot kaptam nem kell ezzel foglalkozni biztos valami tévedés.Kérdeztem nem kell tennem semmit?Válasz:Nem.
Eztuán villámcsapásként ért a levél a mai napon.
Ebben az esetben szerintem fennáll a megtévesztés gyanúja és a félretájékoztatás lehetősége is.
Kérdésem a következő:
Lehet-e ez ellen valamit tenni mert nem tartom jogosnak a fent emlitett dijak megfizetését hiszen már nem volt tartozásom az adott pillanatban...
Ellentmondással pedig ugye nem éltem(pedig kellett volna)az eljárásban jóhiszeműen..

Előre is köszönöm válaszukat!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.07.05. 07:07

Attól, hogy tőkével nem tartoztál, a megjelölt kétszer 5 ezer forinttal igenis tartozhattál. Különben is, ha úgy gondoltad, hogy nem tartozol, miért nem mondtál ellent?
Most már jobb lesz fizetni, különben a duplájánál is több lesz a végrehajtás költségeivel.

Egzoticside # 2012.07.06. 14:26

Sziasztok!

A közjegyző elutasította a fizetési meghagyásos kérelmem, de tájékoztatott, hogy a kérelemhez fűződő joghatályok fennmaradnak, ha újabb kérelmet terjesztek elő a végzés jogerőre emelkedésétől számított 30 napon belül, ebben az esetben újra kell fizetni az eljárás díját?

Köszi előre is.

pazs # 2012.07.06. 14:53

Nem.

pappcs # 2012.07.08. 16:35

Fizetési meghagyást lehet benyújtani tárgyak visszaszolgáltatására is? Ha igen, akkor hol lehet ezt megtenni, közjegyzőnél, vagy a bíróságon. 200 ezer fölött van az érték, több kisebb értékű tárgy értékéből adódik, egy volt barátság keretében kapta az illető kölcsön, illetve egy részét a dolgoknak ajándékba. az átadás tényét igazolni tudom.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.07.08. 22:37

Már nem. Régebben lehetett.

pappcs # 2012.07.09. 22:10

Nagyszerű... Akkor lehet pereskedni ezek szerint... Szép...

Marine222 # 2012.09.07. 05:51

Jó napot, kérdésem lenne.A MOKK-tól kaptam fizetési meghagyást, melynek összegét nem vitatom, de évek óta rehabilitációs ellátáson vagyok, a 27000 Ft-ból pedig nem tudom a kért összeget kifizetni.Tulajdonnal nem rendelkezem, mi ilyenkor a teendő????

C a s a b l a n c a # 2012.09.07. 10:28

Hogy mit tegyél, nos ezt neked kell eldönteni.

A rehab összegből nem tudnak vonni, de előbb-utóbb el kell menned dolgozni, akkor utolérnek.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.09.07. 10:34

Lehetne részletfizetést kérni. De akkor a részleteket fizetni is kell.