Köszi szépen. Harcra fel :-)
Fizetési meghagyás S.O.S.
Kérelemre, ha előadod a jogi érdeket. Elég annyi, hogy tartozik, nem fizet, és fizetési meghagyást akarsz kérni.
Azt hogyan? Nekem kiadja a KEKKH?
„jaj, akkor végképp keresztet vethetek rá”
Meg kell próbálni beszerezni a lakóhelyét. Ha ismeretlen helyen tartózkodik, akkor még mindig lehet perelni.
Üdvözlök mindenkit!
Tanácsot szeretnék kérni. Minap kaptam egy levelet egy adósságrendező cégtől, amiben követelnek rajtam 131.000.-Ft-ot és kamatait 288.000.-ot. A követelés jogcíme C hitel. Ezzel az a baj, hogy nekem soha nem volt C hitelem és a feltüntetett banknál pedig kb 7-8 éve megszűnt a számlám. Megadtak ugyan egy számlaszámot, de azzal semmire sem megyek, mert szerintem már kidobtam a kivonatokat és a szerződésem sem tudom hol lehet. Az a kérdésem ilyen esetben mit válaszoljak a behajtó cégnek? A levél végére azért odaírták, hogy ha nem én vagyok az a személy vagy már rendeztem a tartozásom, akkor levelüket vegyem tárgytalannak.
Köszönöm a segítséget: Sonnya
jaj, akkor végképp keresztet vethetek rá?
Nem tudsz fizetési meghagyást kérni, ha nem ismered a kötelezett lakóhelyét.
Köszi!
Nyáron még be tudom adni? Sajna, csak egy postafiók számom van, lehet, már nem is él.
Nahát! Ez eredetileg a hatályba nem lépett
Ptk.-hoz beadott, de el nem fogadott módosító volt.
Kíváncsi leszek a hatására.
Jövő év március 15. után már meg sem szakítja majd, így jobb már most átszokni az igényérvényesítésre levelezés helyett.
Ha ajánlott, tértivevényes, és még át is veszi. A fizetési meghagyás biztosabb.
És ha közben felszólító levelet írok, az megszakítja az elévülést?
2008. augban fizettem az adós helyett. Van még időm megindítani?
Illetékkedvezményt kaphatok vajon? Hogyan bírálják el
:-) Elévült követelésre is kérhetsz fizetési meghagyást, de számolnod kell azzal, hogy az ellentmondás megalapozott lesz.
Nem???
Bővebben kérhetem? :-)
Nem.
Bocs már, ha hülyeséget kérdek...:-)
Fmh-t csak öt éven belül lehet benyújtani?
Megszűnt a követelés. A polgári jog szabályai szerint. (Egyébként a társasági jog annyira polgári jog, hogy az új Ptk.-ban benne is lesz.)
Egy Kft tartozik nekünk, a tartozásért egy magánszemély kézfizető kezességet vállalt. A Kft jelenleg felszámolás alatt áll, de lejárt már a 180 nap, és nem jelentettük be a felszámoló felé a tartozásunkat, mivel úgysem fizettek volna, természetesen a cégben már nem volt pénz. Abban a tudatban voltunk, hogy a kezes köteles lesz fizetni. Azonban a bíróságon szembesültünk vele, hogy a jogvesztés a kezessel szemben fennálló követelésünkre is vonatkozik. Úgy gondolom, hogy ide nem alkalmazható a csődtörvény, hiszen ez polgári ügy. De minden jogász azt mondja, hogy ez jogvesztés, és a bírói gyakorlat ezt támasztja alá. Polgári perben visszakövetelhető-e a tartozás a kezestől?
Ilyet lehet csinálni. Kár volt vitatni szerintem.
Most akkor vitattad vagy nem vitattad?
Sziasztok!
A Társasház ahol lakom, fizetési meghagyást adott ki ellenem közös költség tartozás címen. A tartozást nem is vitatom, de a fizetési meghagyáson rossz a cím. A nevem stimmel, de a lakás nem. Észrevételként szóvá tettem a közjegyzőnek, aki ellentmondásként értékelte és perré alakult az eljárás. Mire beadták az előkészítő okiratot mindent megváltoztattak benne és azon már a jó cím szerepel. Kérdésem lehet -e ilyet csinálni egy eljáráson belül? Nem kellett volna a rossz címre szóló fizetési meghagyást visszavonni és kiadatni a jó címre? Honnan tudhattam volna, hogy az összeg amit megjelöltek követelésként az valóban az én ingatlanomra szól -e vagy arra a címre amire kiadták?
Köszönöm a segítséget!
Nem igazán, mert a végrehajtásról való tudomásszerzést követő 15 napon belül akkor is lehet kérni a kézbesítési vélelem megdöntését, ha egyébként eltelt a 6 hónap.
Sziasztok!
Elnézést kérek, ha ez már szóba került, de azért feltenném a kérdésem.
Nincs Magyarországon se állandó lakcímem se ideiglenes lakcímem. Ezzel szemben a volt ideiglenes lakcímemről (ami jelenleg még saját tulajdon, de sajnos volt barátnőm hitelével agyonterhelt, hamarosan árverezve lesz) most kaptam egy e-mailt, hogy a MOKK kiküldött a fizetési meghagyást. Ezt persze senki nem tudja átvenni, hiszen már nem lakom ott. De a lényeg, hogy nem tudom és nem is akarom felvenni jelenleg.
Az rendben, hogy a közjegyző kiküldte egy nem bejelentett lakcímre, mert nem ellenőrzi. De az vicc lenne, ha így jogerőre emelkedhetne (feltéve ha nem veszi át senki). Nincs erre valami szabály? Hallottam, hogy magánszemély egyébként is 6 hónapig élhet a kézbesítési vélelemmel szemben. De ilyen esetben is? Ennyi erővel direkt szórakozhat valaki azzal, hogy nem feltétlenül valós követelésekre küldözget ki FMH-kat külföldön dolgozó személyek ellen, aztán ha jogerős lesz kénytelen fizetni az "Adós".
Köszönöm még1* a segítségét, akkor marad a postai átirányítás, csak az 4500/3 hó. Ez az ügy már 7 éve húzódik , követelés kezelőről-követelés kezelőre, mindig elmondom hogy adják bíróságra, mert mi a kifogásom, de mindig eladják másnak a követelést. Félek hogy egyszer fizetési meghagyást nyújtanak be, és az nem talál meg. Kifizetni pedig nem akarom, mert teljesen madár lennék ha 2* fizetnék.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02