Érdekes vita alakult ki.
Igen dr KTK., pont ezt szerettem volna kidomborítani, hogy a Magyar Posta milyen jogkörrel van felruházva, és milyen felelőssége van egy ilyen esetben. Az nyilvánvaló, hogy a kedves "ügyfeleim" miért nem jelentik és jelentették be a lakcímváltozást. Engem egy szabálysértési ügy miatt azonnal elővettek ezért is, mondjuk én tényleg nem tudtam volna bejelentkezni, mert a tulajdonos moszkvában él. Mindegy, kifizettem a bírságot. Egyébként amikor megjött a határozat az első ügyről, akkor feljött a postás (nem szokott..), életemben nem találkoztunk még egymással, és megkérdezte hogy át akarom-e venni, vagy küldje-e vissza azzal hogy "nem ismert". Szóval ennyit a felelősségről, meg a jogkövetésről.
Amúgy összefoglalva a vitát, úgy látom hogy dr KTK. is látja, hogy van valami bibi azzal a gyakorlattal, amit KBS körülírt. Vagyis úgy néz ki, hogy ebben az esetben KBS szerint jogszerűen járt el a Bíróság, viszont a gyakorlat nem minden kritikán felüli.
Egyébként abban az esetben, ha megtudom hogy pontosan hol laknak most, beadok egy új fizetési meghagyást arra a lakcímre, viszont a posta megint nem fogja kézbesíteni, hiszen biztos hogy arra a lakcímre sem lesznek bejelentve, és nem fognak név szerint szerepelni semmilyen nyilvántartásban. Akkor meg a KEHK-től sem tudok igazolást kérni, mert hivatalosan ők nem is laknak azon a lakcímen.
Szóval nagyon úgy néz ki, hogy ebben a fene nagy demokráciában nem lehet ezt jogilag megoldani.
Mindenesetre szerintem beadom újra az elsőt, ha visszaküldik "nem ismert" jelzéssel a határozatot, akkor mellékelem - ha megkapom - a KEHK álláspontját, kiegészítve egy kérelemmel a szabálytanaság megállapítására és meglátjuk, hogy mit mutat a gyakorlat.
Mindenesetre már kézbe vettem tegnap a dolgot más irányból is, de azért köszönöm a segítő tanácsokat.
Remélem hasznosnak fog bizonyulni,
Szép napot mindenkinek