Ha azt kéred, hogy nélküled tartsák meg, nem fogsz tudni hatékonyan védekezni.
tárgyalás elhalasztása Elnézést, de sürgős lenne
„vagy nélkülem is megtartják?”
Ha kéred.
(A rovat címe még mindig "polgári jog".)
Sziasztok a kérdésem az lenne hogy november 13 . Ra tárgyalást tüztek ki vádlottként vagyok idézve zaklatás miatt az ügyész felfüggesztett börtönbüntetést inditványoz a gond az lenne hogy én dec 20 ig külföldön dolgozom szoval nem tudok megjelenni a tárgyaláson. Ilyenkor mi a teendő ?irjak egy beadványt esetleg hogy helyezzék át másik idöpontra a,tárgyalást vagy nélkülem is megtartják? A választ előre is köszönöm
A védője nem tudja? (Fogva tartott vádlottnak kötelezően van védője.)
Augusztus végére kitüzött tárgyaláson az egyik vádlott nem tud megjelenni, mert egy másik ügye miatt egy távoli BV intézetben van. Szeretné a tárgyalás elhalasztását kérni, tud valaki segiteni, hogy ennek mi a módja?
Köszönöm
Tisztelt Fórumozók!
Halasztási kérelemmel kapcsolatban felperesként kérdezném, hogy az alábbi esetben lehetséges-e halasztást kérni, ill. kell-e igazolás. (Kis értékű ügy.)
Már egyszer korábban halasztott el tárgyalást a bíróság, ill. legutóbb kétszer is egymásután új napot tűztek ki a bíró akadályoztatására hivatkozva.
Megjegyzendő, hogy a bírót fentiek alapján is következő módon pont nem érdekli, hogy mi lesz ennek a négy éve húzódó ügynek a vége, ill. ebben az országban (most nem politizálni akarok) úgyis az veszít, akinek igaza van.
Úgysem lesz ebből már semmi, úgyhogy a lányom ballagása fontosabb lenne.
Előre is köszönöm!
Kedves gnastas ! Én 40 fokos lázasan, rákos betegként 39 kg-nál kisebb súllyal 2 x 220 km-t utazva olyan koszos vonaton, amihez fogható koszban Ausztirában malacot sem lehet szállítani - jártam el a tárgyalásomra szintén ügyvéd nélkül, pedig úgy le voltam gyengülve, hogy a hangot is úgy kellett kipréselni belőlem. KIBÍRTAM !
Aki akar az elmegy, és ez szerintem egy buta duma, monddd, hogy nem készültél vagy kéne még valami bizonyítás amit elfelejtettél, de fontos. Jobban jársz ha igazat kérdezel.
Üdvözlettel : Ms Kiss
Mível a tárgyalás időpontját bizonyára már jó ideje tudod, vélelmezhetően előre felkészültél mit is fogsz majd elmondani.
Azt most az éjszaka során gyorsan írd le legfeljebb 2-3 oldalban és 3+1 példányban, és édesapád reggel elviheti a meghatalmazásoddal együtt a bíróságra. (A meghatalmazáshoz 2 tanú aláírása szükséges.)
Így legalább "szóltál" a holnapi tárgyaláson, melyet a bíróság valószínűleg majd felolvas, de legalább is a peres anyaghoz csatolják a beadványodat.
Ígyál egy kávét (...) és állj neki az írásnak.
Köszönöm a válaszokat.
Kedve ObudaFan! Ez már a 3. tárgyalási nap lesz tehát mindenki benyújtott mindent. A mostani tárgyaláson célszerűbb lett volna szóban válaszolnom az Alperes írásbeli előkészítésére, ezért nincs írásos anyagom.
A válaszokra várva az a megoldás jutott eszembe, hogy Édesapám vinné el eseti meghatalmazással, ha van ilyen a halasztási kérelmet és az orvosi igazolást. Erről mia véleményetek?
Nem lenne sok értelme felperesként azzal húzni az ügyet, hogy az érdemi ellenkérelmet még később terjessze elő az alperes.
Elvileg lehetséges, hogy holnap reggel "ráülsz" a telefonra és addig próbálkozol amíg az ügyedet tárgyaló bíró titkárságával nem tudsz beszélni - és előadod a váratlanul közbejött egészségi problémádat ami miatt nem tudsz a tárgyaláson megjelenni. A válasz kétesélyes...
Ha a bíróság mégis megtartja a tárgyalást, a jegyzőkönyvben az lesz: xy felperes a szabályszerű idézés ellenére nem jelent meg - és megtartják a tárgyalást.
Ettől függetlenül, holnap feltétlen írj pár sort a bíróságnak és mellékeld az orvosi igazolást - melyet magadnak előbb fénymásold le. A levelet ajánlott-tértivevényesként add postára.
A bíróságnak már nincs lehetősége az alperest időben kiértesíteni a tárgyalás elmaradásáról...
Legfeljebb, menteni ami esetleg menthető, akár még ma este próbáld felhívni az alperest és megkérni: ő se menjen el a holnapi tárgyalásra!...
Ebben az esetben végül is úgy alakulnak a dolgok ahogy azt szeretnéd.
Mielőbbi jobbulást!
Monalisa
laikus hozzászóló
Tisztelt Fórumozók!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, mi a teendő ebben az esetben:
Holnap délelőtt lenne a munkaügyi perem első fokú tárgyalásának 3. tárgyalási napja. Én (egykori munkavállaló) vagyok a felperes, jogi képviselő, illetve az ügyet ismerő meghatalmazható személy nélkül.
Ma délután belázasodtam és elmentem a háziorvoshoz, aki (munkaviszony híján) csak igazolást tudott adni.
Lényeges lenne, hogy távollétemben ne tartsák meg a tárgyalást
Telefonon kérhetem-e a tárgyalás elhalasztását. mivel személyesen nem fogok tudni bemenni, mert már hasmenésem is van.
Az időre való tekintettel kérném valamelyik kedves és hozzáértő fórumozó sürgős válaszát.
Előre is köszönöm a segítséget.
Ui.: Elnézést, hogy két helyre is beraktam, de a sürgősség miatt lényeges.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02